Wat te doen in Groningen deze winter?

Twee keer ging ik op wereldreis. En twee keer kwam ik terug naar Groningen. Hoewel wereldsteden als Tokyo, Sydney en Portland mij trekken, gaat er niks boven Groningen. Cliché, maar waar. En ook in de wintermaanden vind ik Groningen een gezellige stad. Wat is er te doen in Groningen in de winter? Mis deze dingen niet!

Schaats op de Grote Markt

Onder het toeziend oog van de Olle Grieze en een kerstboom kun je rondjes schaatsen op de Grote Markt. Elk jaar wordt ons stadsplein namelijk omgebouwd tot een schaatsbaan. Drink na een rondje een warme chocolademelk of glüwein . De ijsbaan is 900m2 groot en is open tot 7 januari.

Bekijk Groningen vanaf het nieuwe Forum

Na je rondje schaatsen loop je natuurlijk door naar het nieuwe Forum.

Jaren moesten we wachten op de afronding van de bouw, en vrijdag 29 november was dan eindelijk die langverwachte opening van het Forum. In het Forum vind je onder andere de nieuwe Forum Images, een bioscoop, gericht op kleinschalige films, de nieuwe bibliotheek, diverse vergaderruimtes, Stach voor koffie en het mooiste is toch wel het dakterras op de 10e verdieping met uitzicht op onze prachtige Olle Grieze (aka de Martinitoren).

Bezoek de WinterWelVaart

Herbeleef het historische Groningen tijdens het WinterWelVaart-evenement, georganiseerd van vrijdag 20 t/m zondag 22 december. Mueziek, theater en kunst in en rond tientallen oude schepen. De haven van Groningen is al een plaatje om te zien, maar tijdens het WinterWelVaart een beetje meer. De perfecte manier om je weekendje weg in Groningen te vieren.

Meer info over de WinterWelvaart vind je op de officiële website.

Ontdek upcoming artiesten tijdens Eurosonic Noorderslag

Wist je dat het grootste muziekfestival van Europa in Groningen plaatsvindt? Nee? Now you do! Het is namelijk: Eurosonic Noorderslag.

Eurosonic heeft een line-up van meer dan 350 internationale bands. IN januari is dit evenement de beste plek om nieuwe muziek te ontdekken. Van 17-20 januari transformeert Groningen zich in de muzikale hoofdstad van Europa, gedomineerd door topartiesten en muziekliefhebbers. Evenementen vinden overal in de stad plaats. Zorg dat je op tijd kaarten scoort. Tickets zijn nu (5 december) verkrijgbaar via esns.nl.

Eten & Drinken in de winter?

Ik hou niet meer bij hoeveel nieuwe toko’s erbij komen in Groningen. Maar hier zijn mijn tips voor de winter:

  • Het vernieuwde Nok op de 10e verdieping van het Forum! (Nieuwe Markt 1). Vanuit Noord kun je het beste naast het Feithhuis naar binnen gaan. Kom je vanuit Zuid? Loop dan naast Vapiano naar de ingang. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling van het Nieuwe Forum aan de westzijde van het gebouw.
  • Chocolademelk drinken doe je in het gezellige Doppio (Brugstraat 6)
  • Bier en eten? Het Beer & is een leuke en gezellige spot om met je vrienden te zitten (Rodeweg 1)
  • Meer hotspots in Groningen? Check onze top picks!