Wat te doen in Groningen deze winter?

Er gaat niets boven Groningen. Letterlijk, als je het de stadjes, zoals we onze inwoners liefkozend noemen, vragen. In Groningen vind je toch genoeg te doen? En ook in de wintermaanden is Groningen een gezellige stad. Wat is er te doen in Groningen in de wintermaanden? Lees snel verder om daar achter te komen.

Zoek je algemene dingen te doen in Groningen? Lees dan onze algemene cityguide voor Groningen.

Ga schaatsen op de Grote Markt

Onder het toeziend oog van de Olle Grieze en een kerstboom kun je rondjes schaatsen op de Grote Markt. Elk jaar wordt ons stadsplein namelijk omgebouwd tot een schaatsbaan. Drink na een rondje een warme chocolademelk of glüwein . De ijsbaan is 900m2 groot en is open tot 7 januari.

Bekijk Groningen vanaf het nieuwe Forum

Na je rondje schaatsen loop je natuurlijk door naar het nieuwe Forum.

Jaren moesten we wachten op de afronding van de bouw, en in november 2019 was dan eindelijk die langverwachte opening van het Forum. In het Forum vind je onder andere de nieuwe Forum Images, een bioscoop, gericht op kleinschalige films, de nieuwe bibliotheek, diverse vergaderruimtes, Stach voor koffie en het mooiste is toch wel het dakterras op de 10e verdieping met uitzicht op onze prachtige Olle Grieze (aka de Martinitoren).

Bezoek de WinterWelVaart

Herbeleef het historische Groningen tijdens het WinterWelVaart-evenement, net voor de kerst. Vermaak je met muziek, theater en kunst in en rond tientallen oude schepen. De haven van Groningen is al een plaatje om te zien, maar tijdens het WinterWelVaart een beetje meer.

De perfecte manier om je weekendje weg in Groningen te vieren.

Meer info over de WinterWelvaart vind je op de officiële website.

Ontdek upcoming artiesten tijdens het event: Eurosonic Noorderslag

Wist je dat het grootste muziekfestival van Europa in Groningen plaatsvindt? Nee? Now you do! Het is namelijk: Eurosonic Noorderslag.

Eurosonic heeft een line-up van meer dan 350 internationale bands. IN januari is dit evenement de beste plek om nieuwe muziek te ontdekken. Elke januari transformeert Groningen zich tot de muzikale hoofdstad van Europa, gedomineerd door topartiesten en muziekliefhebbers. Evenementen vinden overal in de stad plaats.

Zorg dat je op tijd kaarten scoort. Tickets zijn vaak begin december verkrijgbaar via esns.nl.

Eten & Drinken in de winter?

Ik hou niet meer bij hoeveel nieuwe restaurants erbij komen in Groningen. Maar hier zijn mijn tips voor de winter:

  • Het vernieuwde Nok op de 10e verdieping van het Forum! (Nieuwe Markt 1). Vanuit Noord kun je het beste naast het Feithhuis naar binnen gaan. Kom je vanuit Zuid? Loop dan naast Vapiano naar de ingang. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling van het Nieuwe Forum aan de westzijde van het gebouw.
  • Chocolademelk drinken doe je natuurlijk bij The Chocolate Company aan de Oude Ebbingestraat
  • Bier en eten? Het Beer & is een leuke en gezellige spot om met je vrienden te zitten (Rodeweg 1)
  • Grote groep? Bax Bier is een gezellige plek om bier te drinken en een hapje te doen. Ook hebben ze regelmatig een leuke aanbieding via Het Laatste Tafeltje. Bax is wel een stukje rijden, wij adviseren om een scooter te huren, dat is de gemakkelijkste manier om bij Bax te komen.

Vervoer in de winter

De wintermaanden in Groningen kunnen erg koud zijn. We kunnen ons voorstellen dat je dan liever in een warme bus zit of dat je snel op je bestemming wilt aankomen.

Huur daarom een elektrische scooter en ontdek Groningen op wielen. De elektrische huurscooters zijn een makkelijke manier om Groningen stad te ontdekken? Huur een elektrische scooter van Go Sharing of felyx.

Bij Go Sharing rijd je vanaf €0.23 per minuut én zonder registratiekosten op deelektrische scooters van Go Sharing! Betaal per minuut, kies voor een prepaid pakket of juist voor een zakelijk pakket. Stap op en GO!

Korting op Go Sharing Groningen: Gebruik onze Go Sharing promotiecode CQEPBD en krijg je eerste 15 minuten cadeau! You’re welcome!

Bij felyx betaal je alleen voor wat je gebruikt. Dus rijd door de stad voor €0,30/min zonder verborgen kosten. Zowel binnen- als buiten het servicegebied kun je overal een felyx pakken en gratis parkeren waar en wanneer jij wilt voor €0,10/min.

Korting op felyx Groningen: Gebruik onze fely Sharing promotiecode 6KQXX7QG en krijg je eerste 15 minuten cadeau! You’re welcome!

Meer Groningen