Krijg 10% korting op de nieuwe zomercollectie van Protest. Gebruik bij het uitchecken op de website Protest.eu de code lonedrifters10 en krijg direct 10% korting!
uitzicht vanuit de dom toren in Keulen

Wat te doen in Keulen

Last updated:

Keulen is een stad die mij heel erg heeft verrast. Het fijne Universiteitssfeertje is iets wat mij altijd wel trekt, misschien dat ik daarom nog steeds in Groningen woon. Keulen (of Cologne) heeft een beetje van Berlijn, maar is niet zo druk als die stad. Omdat de stad niet zo ver van Nederland ligt kun je Keulen in een dag bezoeken. Wat je er kan doen, lees je hieronder.

Bezienswaardigheden Keulen

1# Beklim de Dom van Keulen

De Dom van Keulen is een kathedraal en UNESCO werelderfgoed. De Dom is de tweede hoogste plek van Keulen. En een behoorlijke, maar belonende klim is die naar de top. Deze 509 treden hoge domtoren geeft je bijna panoramisch uitzicht over Keulen. Hou er rekening mee dat je ongeveer een uur bezig bent om de toren te beklimmen.

Kosten: €3

2# Maak een boottocht

De Rijn is natuurlijk de rivier die bij Keulen of Cologne hoort. Het is de hart van de stad en daarom is een cruise over de rivier wel een beetje een ding dat je moet doen tijdens je eerste keer in Keulen. Als je de boot pakt kun je meerdere routes varen en er zijn ook meerdere pick-up en drop-off spots. Vooral tijdens zonsondergang is zo’n cruise een leuke activiteit te doen in Berlijn.

Kosten: tussen de €10 en €20.

3# Ga longboarden/fietsen door het
Rheinpark

Longboarden klinkt misschien niet als de meest logische optie, maar longboarden door Keulen is eigenlijk heel erg leuk. Rij bijvoorbeeld over de slotjesbrug naar de overkant van de Rijn en chill in het Rheinpark. Vanuit het park heb je fantastisch uitzicht op de stad en de Dom. Een aantal jaar geleden zijn er trouwens papegaaien ontsnapt uit de dierentuin van Keulen dus de kans is ook groot dat je papegaaien spot.

4# Wandel door het Viertelgebied

Het Viertelgebied is de plek voor vintage en tweedehandspareltjes. De kans is groot dat je in een van de vele boetiekjes een item vindt van een opkomend talent. Maar ook kunst en creatieve spullen ga je zeker vinden het Belgisch Viertelgebied.

5# Drink een biertje

Het blijft natuurlijk Duitsland hé. Het Kölsch-bier is een speciaal bier dat alleen in Keulen wordt gebrouwen. Het is een licht biertje en wordt geserveerd in het traditionele 0,2 liter Kölsch-glas die lang en cilindervormig is. Drink de Kölsch in een originele “Brauhaus” (de traditionele Duitse pub waar het bier wordt gebrouwen). Wij aten in de buurt van ons hostel (voormalig Meininger, tegenwoordig het SMARTY Cologne City Center). Maar je vindt de Brauhausen op veel locaties in Keulen.

Of je kan de bier proeven in Keulse microbrouwerij zoals Mühlen-Kölsch. 10. Hang rond in het Rheinauhafen District

Keulen Tips

Reis je met de auto naar Keulen? Let er dan op dat je een milieusticker nodig hebt. In Duitsland hebben veel steden een milieuzone waar een milieusticker verplicht is. De milieuzones (Umweltzonen) worden met borden aangegeven. De sticker moet rechtsonder (van binnenuit gezien) op de binnenkant van de voorruit geplakt worden. Het niet goed zichtbaar aanbrengen van de sticker kan een boete opleveren van circa € 80.

Een milieusticker kun je aanvragen bij:

  • Een groene of gele milieusticker kan besteld worden in alle ANWB-winkels en wordt binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Kosten vanaf € 13,95. Vergeet niet het kentekenbewijs mee te nemen
  • De sticker kan ook online via de ANWB besteld worden. De levertijd is circa 5 werkdagen.
  • De milieusticker is daarnaast verkrijgbaar bij de meeste Nederlandse GWK wisselkantoren of in Duitsland bij garages, gemeenten en TÜV-keuringsstations. De kosten voor de sticker worden bepaald door het afgiftepunt en kunnen variëren van € 5 tot bijna € 50, meer informatie en bestelmogelijkheden bij Stadt Köln.
English?
Click image for English website