Wat te doen in New York: bezienswaardigheden, Times Square en leuke wijken

New York is echt een city that never sleeps. Hoe cliche dat ook klinkt. En ik kan met voorstellen dat je in zo’n stad genoeg dingen kunt verzinnen om te doen. Wat dacht je van panoramisch uitzicht vanuit een wolkenkrabber? Of een rondje Central Park? Tweedehandswinkelen in Williamsburg? Of verdwalen tussen de dinosaurussen in het American Hostory Museaum? In deze blog deel ik mijn favoriete dingen te doen: de beste bezienswaardigheden, de leukste wijken en highlight van een stedentrip New York!  

Lees ook: dit zijn de leukste wijken van New York

Wat te doen in New York

1. Maak een wandeling over de Brooklyn Bridge

Een wandeling over deze iconische brug is een must tijdens je stedentrip in New York. Je kunt als voetganger van de wijk Brooklyn naar Manhattan of omgekeerd lopen of fietsen.

2. Loop van de wijk Chelsea naar Hells kitchen via de High Line

Een bijzonder project in New York is de High Line. Dit verhoogde park werd aangelegd op een oude goederenspoorlijn en is tegenwoordig de plek in New York om te wandelen, maar ook eten en er worden goede events georganiseerd.

Lees ook: dit zijn de leukste dingen te doen in de wijk Chelsea New York

3. Bekijk het vrijheidsbeeld vanaf de boot

Om eerlijk te zijn vond ik de grootte van het vrijheidsbeeld enorm tegenvallen. Vooral in films, zoals Titanic, is zij zo in beeld gebracht dat het een enorm ding lijkt. Je kunt dit beeld echter gratis dichtbij zien als je een ferry neemt. Je hebt dan ook uitzicht over de skyline van New York.

4. Maak een helicopter tour over New York!

Hoe kun je een stad als New York nou beter ervaren dan met een helicopter? Vriendin Marjolein bekeek de skyline van bovenaf en ik kan je vertellen dat ik jaloers ben!

skyline new york vanuit helicopter
Foto via Marjolein

5. Maak een Free Walking Tour

Populair in veel steden zijn de free walking tours waar je gratis wordt rondgeleid door vrijwilligers. Meestal gaat er op het einde van de tour een ‘hoedje’ rond waar je een donatie kunt geven in ruil voor de interessante tour van de lokale gids. Bekijk ook 19 gratis tours in New York.

6. Geniet van het uitzicht van bovenaf

In New York kun je op verschillende manierren de stad van bovenaf bekijken. De Top of The Rock is een oberservatiedek vanwaar je spectaculair uitzicht hebt over de skyline van New York. Een ticket naar Top Of The Rock is niet goedkoop, maar dan heb je (naast de helicopter) wel het mooiste uitzicht over de stad.

uitzicht skyline new york

Kosten: $ 41,37
Het Top of the Rock observatiedek ligt op de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza. 

7. Bezoek niet alleen Manhattan

Hoewel de meeste bekende bezienswaardigheden in Manhattan liggen, is er meer in New York dan Manhattan. Zo heb je het fijne Williamsburg op Brooklyn, met fijne vintageadresjes en leuke restaurants. En nee, Brooklyn is al lang niet meer een schimmig deel van New York.

Bekijk ook: dit zijn de leukste wijken & buurten van New York

9. Loop over Times Square

Okay, het is natuurlijk hartstikke toeristisch, maar Times Square kan eigenlijk niet ontbreken op je lijst van dingen te doen in New York. Dit wereldberoemde plein schreeuwt en is druk, maar wel bijzonder om mee te maken.

10. Bezoek het National September 11 Memorial & Museum

Okay, het is eigenlijk Black Tourism, maar ik denk dat het zeker wel indrukwekkend is. Het 9/11 Museum in New York is namelijk gewijd aan de gebeurtenissen rond de aanslagen van 11 september ’01. Het museum is gebouwd op de voormalige Twin Towers. Het museum is ondergronds en brengt een verdrietige sfeer. Desondanks vond ik het toch bijzonder om te zien.

New York tip: de NYC pas: korting op vele attracties

Wil je veel attracties & musea in New York bezoeken? Koop dan een New York kortingskaart. In New York heb je de New York Pass of de CityPASS. Veel highlights in New York zijn helaas prijzig en met deze kaart krijg je korting of kun je bepaalde attracties gratis bezoeken, scheelt je toch weer wat geld dat je in andere dingen kun steken. Bekijk de New York Pass of de New York CityPASS.

Hieronder vind je alle dingen te doen op een kaart voor een goede beeldvorming.

Meer New York?