Deze landen vinden wij het mooist (en dit is waarom)

De informatie hier wordt zo goed mogelijk bijgewerkt m.b.t COVID-19. Controleer bezienswaardigheden, activiteiten, enz voordat je vertrekt, aangezien dingen snel kunnen veranderen. Bekijk ook onze tips voor reizen tijdens corona

Een vraag die mensen je stellen na je wereldreis is toch wel: “Welk land vonden jullie of jij het mooist?” Of “Welk land is je favoriet?”

Moeilijke vragen, want elk land heeft natuurlijk zijn mooie kanten. Maar ik ga toch een poging wagen en de landen in categorieën indelen. Hier kijk ik alleen naar die categorieën en niet naar mijn ervaring van een land, want dat speelt natuurlijk ook mee, maar daar hebben jullie niet zo veel aan. Okay, komt die dan

Welk land heeft de mooiste stranden?

Op nummer 1 Hawai’i (Hawaïaanse spelling) of Hawaii (Engelse spelling).

Het zijn niet alleen de spierwitte stranden en het helderblauwe water in Hawaii. Het is alles eromheen. Ook het feit dat je zelfs al je een halve meter diep in het water staat, een schildpad elk moment voorbij kan zwemmen. En dan die palmbomen en de bergen gevormd door vulkanen. Prachtig! Er zal zeker een artikel online komen over de mooiste stranden, maar favoriet waren

  • Keālia Beach (oost Kauai). Niet perse de witste, maar chille vibe en je kunt heerlijk langs strand longboarden via het fietspad en er surfen
  • Ke’e Beach (noord Kauai)
  • Lanikai Beach (oost O’ Ahu)
mooiste strand ter wereld?
Lanikai vanaf de Diamond Pill hike

Op nummer 2 staan de Filipijnen. Ik denk dat ik daar het meest belachelijk blauwe water heb gezien. Seven Commandos Beach vlakbij El Nido op het eiland Palawan vond ik het mooist. Helaas heb ik niet heel veel goede foto’s van dit strand :)

strand commando beach filipijnen met blauw water en palmbomen
Commando beach’s paradijs

Welk land heeft de mooiste natuur?

Canada en Nieuw-zeeland zijn ons favoriet als je denkt aan gletsjers, fjorden, besneeuwde bergtoppen, bergweggetjes met adembenemend uitzicht en prachtige emerald kleurige bergmeertjes.

Welk land heeft de mooiste cultuur?

De mooiste cultuur vonden wij toch wel in Japan. Er is iets aparts en toch iets bijzonders aan hoe de mensen zich gedragen. Netjes in de rij wachten, je graag helpen maar dan toch in het Japans tegen je praten. En die historische dorpjes, de architectuur, de koi karpers in vijvers en de sakura. Ja.

Welk land heeft het mooiste wildlife

Op nummer 1 toch wel Canada. Ook al spotten we in Nieuw-zeeland orka’s in het wild, dat was een gelukje. In Canada zie je toch sneller herten, beren, walvissen en rendieren.

Waar kun je het beste downhill longboarden?

Smalle wegen met weinig verkeerd en tel daar het tropische klimaat van Maui bovenop (hoewel het bovenop de berg vanzelfsprekend iets kouder is en je hebt de ideale condities voor downhill longboarden.

Voor iedereen is zo’n reis natuurlijk weer persoonlijk. Ik ben erg benieuwd wat jouw favoriete land is tot nu toe? Je mag ze ook in categorieën opdelen :)

Zie je een foutje op onze website? Mail dan naar info[at]lonedrifters.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.