Leuke wijken in Hamburg: hier wil je verblijven

Hamburg aan het water
Last updated:

Hamburg bestaat uit veel leuke wijken met elk hun eigen charme. De ene wijk is leuk om te overnachten en de andere leuker om te verblijven om bezienswaardigheden te ontdekken. Hamburg is de ideale stad voor shoppers, maar ook voor mensen die van de rauwe steden houden. In deze post vind je de leukste bezienswaardigheden van Hamburg.

Leuke wijken in Hamburg

St Pauli

Houd je van uitgaan? Dat is St. Pauli de wijk in Hamburg om te overnachten. In deze wijk vind je het nachtleven van Hamburg. Dit is de perfecte wijk als je van een terrasje, bar en club houdt. De Reperbahn in deze uitgaanswijk is the place to be met cafés en trendy clubs.

In St. Pauli vind je ook de rossebuurt Reeperbahn, de haven en een rauw Hamburg. Ben je fan van de Beatles? Drie van de clubs waar zij speelde in de jaren 60 zijn nog steeds open: Kaiserkeller / Große Freiheit 36, Indra en Moondoo. Ook leuk: Strand Pauli: een gezellige Beachclub gelegen aan de Elbe. Een gekker contrast dan palmbomen en enorme containerschepen voorbij zien varen ervaar je niet snel. Naast StrandPauli zijn er nog andere leuke beachclubs in de buurt.

4 sterrenhotel Hotel Hafen Hamburg ligt op 3 minuten lopen van de rivier de Elbe en de Reeperbahn. De Tower Bar biedt een top uitzicht op Hamburg en de haven.


DJH Jugendherberge Hamburg “Auf dem Stintfang” geeft panoramisch uitzicht op de haven van Hamburg.

https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d18961.992546151843!2d9.95647488752888!3d53.553321171454094!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x47b18f13421e545d%3A0x5263df27bd98b40!2sSt%20Pauli%2C%20Hamburg%2C%20Germany!5e0!3m2!1sen!2snl!4v1629192138466!5m2!1sen!2snl

St Georg

S. Georg is geen wijk, maar een buurt. De buurt is veelzijdig en multicultureel en je zult je hier dan ook niet gauw vervelen. De belangrijkste straat van St. Georg is de Lange Reihe, het epicentrum van de gayscene.

In de wijk St. Georg vind je veel cafés, restaurants, galeries en winkels. Ook in de vele zijstraatjes van Hamburg vind je veel leuke winkeltjes.

→ Tip: doe een drankje aan de Außenalster of maak een boottochtje.

Een betaalbaar en leuk hotel in de wijk St Georg is Kröger by Underdog. Dit is een leuk ingericht hotel dat betaalbaar en hip is. Ben je met de auto? Bij het hotel kun je gratis privéparkeren.
Bekijk details en prijzen van dit hotel.

Schanzenviertel en Sternschanze en

Vroeger heerste er armoede in de wijk Schanzenviertel maar tegenwoordig vind je er trendy (vintage)winkeltjes en restaurantjes, barretjes, veel graffiti, kleine straatjes en een hip uitgaansgebied. De wijk heeft een alternatief karakter, iets waar wij ons altijd wel thuis voelen. Schanzenviertel bevindt zich in het zuidwesten van Hamburg, waar je ook het Schanzenpark vindt.

Hip Sternschanze barst van de gezellige restaurants, hippe cocktailbars en bruisende poppodia. Het met graffiti bedekte voormalige theater Rote Flora, een symbool van links activisme, herbergt nu een concertpodium, een café en gemeenschappelijke ruimtes. In een oud slachthuis biedt de vlooienmarkt Flohschanze een wirwar van meubels, kleding en sieraden. In Sternschazne staat een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog die is omgebouwd tot een klimmuur voor buiten.

Direct naast Schanzenviertel ligt het Karolinenviertel. De twee wijken zijn verbonden door het voormalige Schlachthofterrein. In de Marktstraße, de hoofdstraat van het Karolinenviertel, vind je veel leuke winkels van jonge en creatieve start-ups.

Hamburg centrum

In het centrum kun je naast de bekende bezienswaardigheden spotten ook goed winkele of lekker terrasjes pakken.

In het centrum van Hamburg zit je altijd goed, of je er alleen een dag wilt verblijven of er wilt overnachten. De wijk bevat veel water en staat hierdoor wel eens bekend aan het Venetie van het noorden.

Neustadt vormt samen met Altstadt het hart van Hamburg. Mönckebergstrasse is de belangrijkste straat, waar je de bekende modemerken vindt.

De Mönckebergstraβe en de Spitalerstraβe zijn de commerciële winkelstraten met alle grote ketens. Op het plein is in de zomer van alles te doen en de straten zitten vol met mensen. 

→ Bekijk alle hotels in Altstadt
→ Bekijk alle hotels in Neustadt

Een van de bezienswaardigheden in Hamburg centrum is de Sint Nicolaaskerk in het oude deel van de stad. Ook het sfeervolle Rathausplatz is de moeite waard tijdens je bezoek.

→ Bekijk alle hotels in Hamburg City centre

Ottensen

Ottensen was vroeger een industriestad, tegenwoordig is het een wijk van Hamburg die steeds populairder wordt.

Deze hippe buurt heeft veel goede restaurants en gezellige kroegjes. Zo zijn veel leegstaande fabrieken omgetoverd tot markthallen en cultuurcentra waar locals graag komen. Ottensen is ook een fijne wijk om op stap te gaan of om te winkelen.

Tip: de biologische markt op dinsdag en vrijdag.

Hafencity & Speicherstadt

Ten eerste vind je in Hamburg leuke wijken zoals Hafencity, waar oude loodsen gepimpt zijn tot fraaie, moderne gebieden om te wonen. Maar waar je ook alternatieve wijken met vintagewinkeltjes en marktjes vindt.Deze leuke wijk aan de Elbe heeft uitzicht over de haven en hier vind je het scheepvaartmuseaum en als je ernaar op zoek bent vind je hier zeker chique restaurants.

Eppendorf, Elmsbuttel, Harvestehude & Rotherbaum

In deze wijken vind je statige villa’s, exclusieve winkels en gezellige cafés, en proef je van het Hamburgse studentenleven. Dit is immers ook waar de universiteit zich bevindt. Op dinsdag en vrijdag kun je slenteren over de Isemarkt onder een verhoogde spoorlijn tussen Hoheluftbrücke en Eppendorfer Baum. Je onderdompelen in het studentenleven? In de Pony Bar is het altijd gezellig druk met studenten en andere buurtbewoners.