Wintersport in April: in deze gebieden moet je zijn

De informatie hier wordt zo goed mogelijk bijgewerkt m.b.t COVID-19. Controleer bezienswaardigheden, activiteiten, enz voordat je vertrekt, aangezien dingen snel kunnen veranderen. Bekijk ook onze tips voor reizen tijdens corona

Wintersport alleen in het begin van het jaar? Nee hoor, zelfs tijdens Pasen kun je nog prima op wintersport. Wat dacht je van het bekende Dutchweek  in April? In deze blog delen wij onze beste tips voor wintersport in april.

Wintersport april

Daarom geef ik jullie gewoon 3 redenen om op wintersport te gaan in april!

Sneeuwzekere skigebieden in april

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk voor april
Alpe d’Huez, Isère,
Flaine, Isère
Courchevel, Savoie,
La Plagne
La Rosière, Savoie,
La Tania, Savoie,
Les Arcs, Savoie,
Les Deux Alpes, Savoie
Les Menuires, Savoie,
Méribel-Mottaret, Savoie
Saint Martin de Belleville, Savoie
Tignes, Savoie
Val d’Isère, Savoie,
Val Thorens, Savoie

Evenementen tijdens wintersport

Ook in de sneeuw kun je feesten. Een aantal skistations hebben in april een seizoensafsluiting. Val Thorens heeft bijvoorbeeld eind april (rond Koninginnedag), de Dutchweek. Duizenden Nederlandse feestgangers verzamelen zich dan om feestend door de sneeuw heen te rollen!

Het Zillertal is een breed zijdal van het Inndal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol”.

Van 1-6 april 2013, vindt in Mayrhofen het jaarlijks terugkerende evenement Snowbombing plaats. Aan het einde van het wintersportseizoen trekken wintersport- en feestliefhebbers naar dit dorp in Zillertal om te genieten van de (pap)sneeuw, de optredens op de piste, de spetterende feesten en de straatparade.

Kortingen in de meeste webshops

De meeste webshops bieden nu eindseizoensverkoop aan. Die dure wintersportjas van 275 euro is 100 euro goedkoper ineens een stuk aantrekkelijker! Koop nog snel wat in, ook als je volgend seizoen (pas) weer gaat. Overigens heb je nu ook kortingen op wintersport, check de websites van reisbureau’s voor leuke aanbiedingen.

Roxy broek €83,30
O’neill Jacket (as seen on me :-) €159,95
Volcom wanten €64,95

Zachter weer

Omdat april midden in de lente is, kun je in april vaak ook van het zachte lenteweer genieten. De warmte en felle zon kunnen aan het eind van de dag wel voor papsneeuw ook wel ‘slush'(puppiesneeuw) zorgen. Maar wie geluk heeft, kan genieten van heerlijk voorjaarssneeuw.

De places to be in april? Ver weg: Canada, Verenigde Staten van Amerika.

Dichtbij: Frankrijk, Italië, Noorwegen, Liechtenstein (vlakbij Duitsland) en Zwitserland.

Zie je een foutje op onze website? Mail dan naar info[at]lonedrifters.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.