nachttrein Thailand

De mooiste backpackroutes door (zuidoost-)Azië

Backpacken door ZuidoostAzië is ontzettend populair. En dat is ook niet zo gek. Want je vindt er parelwitte stranden, prachtige hikes naar vulkanen en natuurlijk heerlijk eten. Er is voor iedere reiziger wel wat te doen. De toeristische plekken kun je zeker vermijden; er zijn genoeg onontdekte plekjes in Azië.

In dit artikel vind je de meest gekozen backpack routes door (zuidoost)Azië! Of je nou 3 weken door Azië gaat reizen of meerdere maanden (of misschien wel jaren).

De routes in dit artikel hebben wij grotendeels afgelegd (met hier en daar een stad of dorp niet). Deze routes door zuidoost Azië zijn perfect als je voor de eerste keer gaat reizen door Azië.

Backpackroutes Azië

Backpackroutes door Azie
Zuidoost-Azië backpackroutes

De populaire routes door (Zuidoost-)Azië in dit artikel:

Backpackroutes door Azië

Per route door Azië hebben wij kort samengevat hoe de route eruit ziet. Klik op de routes onderaan de samenvatting om meer te zien van de backpackroute en de bestemmingen in Azië die je tijdens deze backpackroute bezoekt.

Route 1: Backpackroute door India

In deze voorbeeldroute door India kom je langs bezienswaardigheden zoals de wereldbekende Taj Mahal, de rivier de Ganges, reis je door de woestijn en bezoek je de Blue city en de roze stad, de Gouden Driehoek en meer bijzondere plekken in India.

Bekijk de backpackroute door India

Backpackroute India

Route 2: Backpackroute door China

In deze backpackroute reis je van Beijing via Shanghai en Xi’an naar het zuiden van China en eindig je in het bruisende Hong Kong.

Bekijk de backpackroute door China

Zuid Oost Azie backpacken China

Route 3: Backpackroute door Borneo Maleisië (Sabah)

In deze route begin je in de hoofdstad van Sabah en reis je door naar Mount Kinabalu, om de de hoogste berg in Maleisië te beklimmen. Na Mt, Kinabalu reis je door naar Kinabatangan, een 560 kilometer lange rivier, waar je dieren gaat spotten in de jungle. Denk aan orang-oetangs, exotische vogels, krokodillen en pygmys (dwergolifantenspotten)! Je laatste bestemming is Turle Island, of Pulau Selingkan. Hier kun je overnachten en de schildpadden hun eitjes zien leggen!

⤳ Bekijk deze route door Sabah

Route 4: Backpackroute door Vietnam

In deze backpackroute reis je van noord naar zuid langs de kust van Vietnam. We beginnen in Hanoi waar je onder andere musea en Halong Bay kunt bezoeken. Daarna reizen we door via Hue en het pittoreske dorpje en editor Evelyns favoriet: Hoi An. Na Hoi An pakken we nog wat strand voor we doorgaan naar Ho Chi Minh.

⤳ Meer over deze route door Vietnam

Route 5: Backpackroute door Zuid-Vietnam via Cambodja en Thailand

In deze routes reis je van Zuid-Vietnam door Cambodja naar Bangkok. Je begint in Ho Chi Minh city waarna je de grens oversteekt bij Chau Doc en doorreist naar Sihanoukville aan het Cambodjaanse strand. Daarna reis je door naar Phnom Penh voor een geschiedenisles over de Red Khmer. In Phnom Penh heb je diverse musea. Na Phnom Penh reizen we door naar Angkor Wat en via Siem Reap door naar Bangkok in Thailand.

⤳ Meer over deze route

MUST READ: zoveel kost 3 weken backpacken door Thailand

Route 6: Backpackroute door Vietnam via Cambodja naar Thailand

⤳ Binnenkort beschikbaar

Route 7: Backpackroute door Zuid-Thailand via Maleisië naar Singapore

⤳ Binnenkort beschikbaar

Route 8: Backpackroute door Noord – en Zuid-Thailand

In deze routes bezoek je de bekendste highlights van Thailand in zo’n 3 tot 4 weken. De route start in Bangkok en van daaruit reizen we naar boven naar Chiang Mai en eindigen we in het zuiden bij de mooiste eilanden van Thailand.

Bekijk deze route

Reistips Azië

Best reistijd door (Zuidoost-)Azië

De beste reistijd voor Azië hangt af van de plek waar je naartoe gaat, maar over het algemeen zijn de warmere maanden in Zuid Oost Azië van november tot april. Hieronder is per land weergegeven wat de beste maanden zijn:

LandBeste maand(en)
IndonesieJanuari, juni & augustus
MyanmarJanuari
CambodjaJanuari
Thaise eilandenFebruari
FilipijnenFebruari
JapenApril
NepalApril
ChinaMei
NepalApril
Noord- en Oost-Sri LankaJuni
TibetJuni
MaleisieJuli
SingaporeJuli
Zuid-KoreaSeptember
LaosOktober
Hong KongOktober
ThailandNovember
VietnamDecember
IndiaDecember

Visa voor Zuidoost-Azië

Voor welke landen in Azië heb je een visum nodig?

In Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft.

Ook in Laos kun je een ‘visum-on-arrival’ krijgen op de luchthavens van Vientiane, Pakse, Savannakhet en Luang Prabang. Wij hebben dat destijds door iemand in Thailand laten regelen omdat we het waren vergeten. We namen toen de boot van Huay Xai naar Luang Prabang. Voor ongeveer $30 krijg je een visum voor Laos die dertig dagen geldig is.

In Bali heb je ook een visum nodig. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen kun je bij aankomst in Denpasar een viosum aanschaffen. Dit kost gemiddeld $35. Je hoeft dus niet van te voren een visum aanvragen.

In Singapore heb je als toerist geen visum nodig als Nederlander. Het enige wat je nodig hebt is een paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Naar boven