Ik mocht een paar dagen Go Boony uitproberen en ging op pad met hun eigen oldtimer: een Volkswagen Westfalia. Afgelopen week ging ik sinds mijn thuiskomst van mijn wereldreis weer voor het eerst op pad: naar onze mooie Westerse kust. In deze blog deel ik mijn ervaring met het huren van een camper bij Go Boony!

Als noorderling vlucht ik (niet dat Groningen vreselijk is;-)) wel vaker naar het westen van het land, maar nog nooit was ik naar Bloemendaal aan Zee geweest. Het werd dan ook vrij snel duidelijk dat we onze Go Boony camper meenamen om te kamperen aan zee. In Bloemendaal to be precise. Tijd om deze kant van het land eens te ontdekken, toch? En om het avontuur dichterbij huis te zoeken, want boy, rijden in een oldtimer is zeker een avontuur, maar ook heel leuk!

De Airbnb van de campers

Samen met vriendin Bianca van ook een reisblog, Food Travel Photography haalden ons huisje bij het Goboony kantoor op. In tien minuten van Utrecht Centraal stonden we voor het kantoor. Onze Westfalia is een van de vele campers die je via Go Boony kunt huren. Dit exemplaar is eentje van Go Boony zelf. Op de website van Go Boony kun je campers van particulieren huren.

Ideaal als je net als ik nog geen geld hebt voor een eigen camper en het camper life wilt uitproberen.

Goboony is eigenlijk ook wel “de Airbnb voor campers.”

Na een korte introductie en technische know-how van onze van, reden we richting Bloemendaal aan Zee, langs leuke dorpjes in plaats van de saaie snelweg. Binnen 2 uur zaten we met onze Westfalia in de duinen, tussen de konijnen. We zetten de luifel op (zelfs wij, die soms afhankelijk zijn van onze vriendjes), de stoeltjes buiten, de van aan de elektriciteit, klappen de daktent open, hangen de lampjes op, schenken de wijn in en zo begint onze mini-vakantie.

Slapen in de Westfalia

In de westfalia camper kan je met 4 personen slapen. Als je het dak open zet heb je een tweede bed, maar het waaide die avond flink door. In de avond was het een beetje koud en met 25+ graden in het vooruitzicht had ik geen warme broek meegenomen.

De volgende dag hadden we ook windkracht 5 aan de zee dus die warme broek kwam eigenlijk wel van pas. De avond erna trok ik mijn legging onder mijn dunne pyjamabroek aan en pakte ik een paar extra fleece dekens. De overige nachten heb ik trouwens wel goed geslapen.

Bloemendaal aan Zee

Het strand is vooral overleven met windkracht 5. We verdwenen onze eerste dag dan ook in de strandtentjes in Bloemendaal aan Zaa, tikkend aan artikelen voor onze blogs. Toen de regen aan het eind van de dag verdween en de lucht weer blauw werd, zijn we uit onze holletjes gekropen en genoten we vooral van het strandleven. Die avond besloten we ook lekker zelf te koken in onze camper. Als je de watertank vult heb je namelijk je eigen water en er zijn 2 gaspitjes aanwezig om (simpele) campinggerechten klaar te maken.

Kamperen met Goboony
Dreamcatcher

Spots in Bloemendaal aan Zee

Overdag zaten we bij Bloomingdale Beach, een fijne plek om op je laptop te werken of voor een kop koffie of eten. Later verwisselden we onze laptops voor een brunch bij Beachclub Fuel.

Bar van bar Bloomingdale Beachclub
Bloomingdale Beachclub
Boho interieur
Bloomingdale Beachclub

Zandvoort aan zee

Onze laatste dag hadden we gelukkig een stuk beter weer. Van een leeg strand de dag ervoor, liepen we van Bloemendaal aan Zee- tussen kite- en golfsurfers die zich klaar maakten voor hun eerste les – in een uur naar Zandvoort aan Zee. Onderweg hoopten we op een frisse duik in het zwembad van Bernie’s Beach Club, maar helaas was dat net iets aan de prijzige kant voor ons: €50 euro met z’n tweeën voor een hele dag. Ben je met meer mensen dan valt de prijs heel erg mee. We kozen daarom niet voor de loungeplekken aan het zwembad, maar voor een zitplek met direct uitzicht over de zee – ook niet verkeerd!

Zwembad bij Bernies Beachclub
Bernies Beachclub

Na Bernie’s liepen we door naar Zandvoort aan Zee om en maakte we een koffie en taartstop bij het hippe Ubuntu, zowel de favoriete beachclub van mijn other half Bianca als van mij. Het interieur hebben ze bij Unbuntu goed uitgekozen: veel hout, hippiekleedjes, industriële kasten en lampen en veel planten. Ik at hier een lekkere appeltaart met een cappuccino (laatste was wel wat klein). Bianca koos voor een detox juice en een limoentaart.

Meisje in de duinen
Bloemendaal aan Zee duinen
Bloemendaal aan Zee met Food Travel Photography

Weer terug in Bloemendaal genoten we nog even van de zon, de harde wind en een mooie zonsondergang. De volgende dag rond een uur of 11 reden we weer richting Utrecht via de snelweg. De kleine weggetjes zijn leuk, maar daar kun je maximaal 80 rijden en loop je tegen heel veel stoplichten aan. De snelweg had vaak een max. van 100, net als onze Westfalia (100-110km per uur max.).

Goboony camper ervaring

Zou ik weer via Go Boony huren? Ja zeker. Op Go Boony kun je verschillende soorten en type campers vinden. Of je nou een camper wilt huren in Nederland voor 4 personen of met z'n tweeën buiten Nederland op pad wilt. De camperverhuurders komen uit verschillende plaatsen, van Amsterdam tot zelfs Groningen. Dus wil je een camper huren? Klik dan wel eerst op onze link zodat je direct €25 korting op je eerste boeking krijgt!

Wil je net als ons de Westfalia huren? Dat kan al vanaf € 49 per dag. En je steunt met onze camper ook nog eens mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking bij het starten van een eigen onderneming via de Bart de Graaf foundation. Een eigen onderneming helpt mensen met een beperking om zelfstandig te functioneren in de maatschappij. Meer over de foundation lees je op de Go Boony website.

Huur je deze camper, hou er wel rekening mee dat ‘ ie op Diesel rijdt en je niet in elke stad mag rijden. Ook zul je niet heel snel gaan, hou dus rekening met extra reistijd. Maar hey, slow-travel is toch ook veel leuker?

Zoek je tips waar te eten en borrelen in Zandvoort – en/of Bloemendaal aan Zee? Hop dan even naar Food Travel Photography voor de leukste Zandvoort tips.

Deze trip is mogelijk gemaakt door Go Boony

Heb jij wel eens in een Westfalia gereden? Wat vond jij ervan?