Skip de winterdip! Kom opgeladen terug van je winterzon vakantie met Tui - bekijk winterzondeals!
Lone Drifters voor de drei zinnen bergtoppen

Over Lone Drifters

Lone Drifters is een reis- en outdoorblog. Met uitgebreide gidsen helpt Lone Drifters reizigers bij het plannen van hun avontuurlijke reizen. We schrijven over een breed scala aan onderwerpen die allemaal betrekking hebben op actief reizen, sport en buiten zijn. Denk aan stand-up paddling, wandelen, mountainbiken, backpacken, kamperen en het maken van roadtrips. Op Lone Drifters vind je veel inspiratie en uitgebreide tips voor avontuurlijke bestemmingen, (extreme) sporten, overnachtingen, leuke activiteiten en lokaal en duurzaam reizen. Zowel dichtbij als veraf.

Over Evelyn

Evelyn, eigenaar van The Lone Drifters. Begon de blog ooit als experiment tijdens haar Masterstudie en om tips en ervaringen te delen van haar verre reizen.

Droom? Fulltime reizen als digital nomade en mensen daarmee helpen, zowel de reiziger als de local.

Ik woon al mijn hele leven in het noorden van het land. Nieuwe sporten uitproberen is haar grootste hobby, naast deze uit de hand gelopen blog. Doet alles zelf op deze blog: van fotografie tot het beheer van de site, CSS, UX en data-analyse.

Recentste obsessie? Huttentochten, lange hikes maken en boulderen.

Mooiste reis van 2022? Zeker weten onze reis naar Slovenië.

Over Luciano

Is de man achter de camera, maar ook vaak de silhouette op veel foto’s. Is sinds de wereldreis vast onderdeel van The Lone Drifters (vandaar de meervoud in de naam).

Werkt naast deze blog als IT-er. Gek op boulderen en klimmen , trailrunning en downhill longboarden.

Mooiste ervaring van 2022? De trailrun in Frankrijk.

Gastbloggers

Daarnaast werken wij met gastbloggers die ervaring hebben met specifieke sporten of bestemmingen. Zo schreef Fleur voor ons over surfen in IJsland, Nathan over Belgie en Diana en Gepke over Azie. Andere gastbloggers schreven o.a. over kitesurfen, longboarden en Bratislava.

Blij met de content?

Op lonedrifters.nl kom je ook advertenties tegen. Misschien vind je dat niet mooi of erg jammer. Maar, dankzij deze advertentie-inkomsten kan ik de website onderhouden en jou van gratis informatie kan voorzien. En dat kost jou niets extra’s. Win-win toch?

We maken de gratis content die je hopelijk inspireren om meer tijd buitenshuis door te brengen! Wil je onze gratis gidsen, tips etc nog meer steunen? Dan kan je ons een kopje koffie doneren of een booking doen via één van onze websitelinks. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, kunnen wij een commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou.

Zoals altijd bevelen we alleen producten en diensten aan die we daadwerkelijk gebruiken of waarvoor we onderzoek hebben gedaan. 

FAQ

Wanneer ben je begonnen met bloggen?

In 2007 hield ik een blog bij van haar eerste wereldreis onder aroundtheglobe.nl, een forum voor reizigers. In 2011 begon ze haar eigen blog op stylespy.nl over reizen en boardsporten. Ik kreeg op persreizen vaak de vraag of ik een fashionblogger was en wilde toen eigenlijk wel van de naam af. Toen we op wereldreis gingen vond ik het een goed moment om verder te gaan onder een andere domeinnaam die past bij het avontuurlijke reizen en outdooractiviteiten.

Hoe kom je bij de naam Lone Drifters?

Ik was op zoek naar woord dat op reizen sloeg, maar wilde geen reizen in mijn naam. Op Urban Dictionary zocht ik naar synoniemen voor reizen. Toen kwam ik het woord driften tegen, wat ook gebruikt wordt bij longboarden. Lone sloeg een beetje op de manier van reizen en zo was Lone Drifters geboren.

Welke camera’s gebruiken jullie?

We begonnen met een Nikon D5100 en tegenwoordig schieten we onze foto’s met een D610, Sony A6000 en onze mobiele telefoons. Neem ook een kijkje in onze cameratas: onze fotografie apparatuur.

Hoe bewerk jij je foto’s? Gebruik je filters?

Evey bewerkt alle foto’s, ze doet dat met het programma Adobe Lightroom op desktop en via de gratis Lightroom app op de telefoon.

Hoe is het mogelijk dat jullie zoveel reizen?

Voor onze wereldreis werkten we beide in een IT-bedrijf en spaarden we voor onze wereldreis. Toen we beide € 25.000 hadden, deden we veel spullen weg, sloegen we een deel op bij de ouders, verlieten we ons huurhuis en zijn we een jaar gaan reizen.

Op reis verdienden we wat bij met affiliate marketing en gesponsorde artikelen en freelance werk. Tegenwoordig verdienen we ook genoeg geld met de blog en Instagram.

Zijn jullie fulltime bloggers?

Ja, Evelyn werkt sinds mei 2022 fulltime als reisblogger. Daarnaast werkt ze nog een dag in de week bij een reisbureau van vrienden. Luciano is fulltime softwareontwikkelaar.

Wat was jullie mooiste reis?

Lastig te zeggen, er waren zoveel mooie reizen. Wij waren wel erg onder de indruk van Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Hawaii. Ook roadtrippen door Amerika was ontzettend mooi!

Wat was de route van jullie wereldreis?

Bekijk hier de route van onze wereldreis.

Let’s (s)talk:

Instagram: @thelonedrifters Pinterest: @lonedrifters Facebook: @thelonedrifters Tips en nieuws: Nieuwsbrief

Gastbloggers

Sport- en reisblogger & eigenaar Lone Drifters
Backpacker & gastblogger
Surfer, snowboarder & blogger
Op wintersport met de TUI trein?
Eén nachtje slapen en je bent al in de sneeuw.