Over Lone Drifters

Hey welkom op Lone Drifters. Wij willen jou op een laagdrempelige manier kennis laten maken met funsports en actief reizen. Met uitgebreide gidsen willen wij jou naast inspireren, helpen om je volgende actieve reis of sport te plannen. Lone Drifters ontvangt tussen de 50 en 86k sportieve reizigers per maand die op zoek zijn naar een breed scala aan onderwerpen die allemaal betrekking hebben op actief reizen, sport en buiten zijn. Denk aan stand-up paddling, wandelen, mountainbiken, backpacken, kamperen en het maken van roadtrips.

Om alle avontuurlijke sporten & bestemmingen zo laagdrempelig mogelijk te maken zijn onze gidsen zeer uitgebreid en vooral gericht op beginners die kennis willen maken met. Mis je iets? Laat het ons dan even weten via Instagram en stel daar direct je vraag🤙.

Over Evelyn

The Lone Drifters

Ook wel Evey, eigenaar van The Lone Drifters. Begon ooit met bloggen over haar reizen in 2007. Om het thuisfront op de hoogte te houden maar ook om tips en ervaringen te delen.

Reist het liefst: met de trein of auto
Maakt het liefst: huttentochten en lange hikes
Mooiste reizen van 2022? Slovenië, Egypte en Harz Duitsland
Mooiste ervaring van 2022? Fotograferen van een steenbok in het wild <3

Blij met de content?

Op lonedrifters.nl kom je ook advertenties tegen. Misschien vind je dat niet mooi of erg jammer. Maar, dankzij deze advertentie-inkomsten kan ik de website onderhouden en jou van gratis informatie kan voorzien. En dat kost jou niets extra’s. Win-win toch?

We maken de gratis content die je hopelijk inspireren om meer tijd buitenshuis door te brengen! Wil je onze gratis gidsen, tips etc nog meer steunen? Dan kan je ons een kopje koffie doneren of een booking doen via één van onze websitelinks. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, kunnen wij een commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou.

Zoals altijd bevelen we alleen producten en diensten aan die we daadwerkelijk gebruiken of waarvoor we onderzoek hebben gedaan. 

FAQ

Wanneer ben je begonnen met bloggen?

In 2007 hield ik een blog bij van haar eerste wereldreis onder aroundtheglobe.nl, een forum voor reizigers. In 2011 begon ze haar eigen blog op stylespy.nl over reizen en boardsporten. Ik kreeg op persreizen vaak de vraag of ik een fashionblogger was en wilde toen eigenlijk wel van de naam af. Toen we op wereldreis gingen vond ik het een goed moment om verder te gaan onder een andere domeinnaam die past bij het avontuurlijke reizen en outdooractiviteiten.

Hoe kom je bij de naam Lone Drifters?

Ik was op zoek naar woord dat op reizen sloeg, maar wilde geen reizen in mijn naam. Op Urban Dictionary zocht ik naar synoniemen voor reizen. Toen kwam ik het woord driften tegen, wat ook gebruikt wordt bij longboarden. Lone sloeg een beetje op de manier van reizen en zo was Lone Drifters geboren.

Welke camera’s gebruiken jullie?

We begonnen met een Nikon D5100 en tegenwoordig schieten we onze foto’s met een Nikon D610, Sony A6000, Sony A7IV en onze mobiele telefoons.

Neem ook een kijkje in onze cameratas: onze fotografie apparatuur.

Hoe bewerken jullie foto’s? Gebruik je filters?

Evey bewerkt alle foto’s, ze doet dat met het programma Adobe Lightroom op desktop en via de gratis Lightroom app op de telefoon.

Hoe is het mogelijk dat jullie zoveel reizen?

Voor onze wereldreis werkten we beide in een IT-bedrijf en spaarden we voor onze wereldreis. Toen we beide € 25.000 hadden, deden we veel spullen weg, sloegen we een deel op bij de ouders, verlieten we ons huurhuis en zijn we een jaar gaan reizen.

Op reis verdienden we wat bij met affiliate marketing en gesponsorde artikelen en freelance werk. Tegenwoordig verdienen we ook genoeg geld met de blog en Instagram.

Zijn jullie fulltime bloggers?

Ja, Evelyn werkt sinds mei 2022 fulltime als reisblogger. Daarnaast werkt ze nog een dag in de week bij een reisbureau van vrienden. Luciano is fulltime softwareontwikkelaar.

Wat was jullie mooiste reis?

Lastig te zeggen, er waren zoveel mooie reizen. Wij waren wel erg onder de indruk van Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Hawaii. Ook roadtrippen door Amerika was ontzettend mooi!

Wat was de route van jullie wereldreis?

Bekijk hier de route van onze wereldreis.

Gastbloggers

Daarnaast werken wij met gastbloggers die ervaring hebben met specifieke sporten of bestemmingen. Zo schreef Fleur voor ons over surfen in IJsland, Nathan over België en Gepke over Azië. Andere gastbloggers schreven o.a. over kitesurfen, longboarden en Bratislava.