Over Lone Drifters

Hi, ik ben Evey, het gezicht achter The Lone Drifters – een blog over avontuurlijke leven en reizen. 3 thema’s staan centraal: reizen, vrij en duurzaam leven en outdoor.

Reizen: samen met mijn vriend reis ik zoveel mogelijk naast onze full time banen, de wereld over op zoek naar avontuurlijke plekjes. Met de huidige coronamaatregelen is dat iets minder (ver) maar je je zal ook genoeg plekjes op Lone Drifters in de buurt vinden. Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van leuke plekjes in Nederland.

In 2007 ging ik voor het eerst op wereldreis en 10 jaar later vertrokken mijn vriend en ik met onze backpacks, camera’s en longboards om samen de wereld rond te reizen met onze longboards. 

Toen ik The Lone Drifters oprichtte was dat in 2007 vooral bedoeld om familie op de hoogte te houden van haar reizen. Lone Drifters groeide snel uit tot een reiswebsite vol met handige reistips voor backpackers en avontuurlijke reizigers. Op deze website vind je al onze tips gebundeld in handige reisgids.

Naast reistips voor avontuurlijke reizen zoals kamperen, backpacken en roadtrips maken, delen we ook tips voor alle sporten die wij uitproberen! En uiteraard kun je veel terugvinden over onze wereldreis.

Over Lone Drifters

Lone Drifters is een platform voor avontuurlijke reizigers, gerund door Evey uit Groningen. Ik deel tips over een breed scala aan onderwerpen die allemaal betrekking hebben actief reizen en buiten zijn. Denk aan stand-up paddling, wandelen, mountainbiken, backpacken, kamperen en het maken van roadtrips. We maken content die je hopelijk inspireren om meer tijd buitenshuis door te brengen!

Facts

  • Gestart in September 2011 onder Style Spy
  • Inmiddels maandelijks meer dan 40.000 lezers
  • Één van de weinig blogs voor avonturiers

Blog thema’s

  • Backpacken
  • Duurzaam reizen
  • Kamperen
  • Op wereldreis
  • Roadtrips
  • Sportief reizen
  • Stedentrips

Like de Lone Drifters lifestyle? Volg ons op Instagram of Pinterest!

Let’s (s)talk:

Instagram: @thelonedrifters
Pinterest: @lonedrifters
Facebook: @thelonedrifters
Nieuwsbrief

Lone Drifters FAQ

Welke camera gebruik jij?

Ik gebruik een Nikon D610 met een basis kitlens en een portretlens. Daarnaast heb ik een DJI Mini Drone en gebruiken we wel eens een Go Pro. Daarnaast gebruik ik een Sony A6000. Ik bewerk mijn foto’s in Lightroom en heb over de jaren een moody style ontwikkelt. Ik fotografeer dan ook het liefst als het bewolkt is :) Meer over mijn reiscamera’s

Hoe betaal jij die vele reizen?

Voor onze wereldreis werkten we beide heel hard in een IT-bedrijf. Ik als UX-copywriter en designer, minn vriend als programmeur. Toen we beide 25.000 euro hadden, deden we onze spullen weg, verlieten we onze huurhuis en zijn we een jaar gaan reizen. Meer over sparen voor een wereldreis.

Tegenwoordig ben ik fulltime content specialist en werkt Luciano weer als programmeur. Dat betekent dat ik dus (bijna) al mijn vrije tijd aan deze website besteed.

Wat wordt jullie volgende reis?

Met corona wordt dat even lastig, maar we gaan in 2020 zoveel mogelijk ons eigen land ‘ontdekken’. Ook hebben we plannen om het Pieterpad te lopen!

Wat was de route van jullie wereldreis?

De route van onze wereldreis kun je hier vinden.

Zijn jullie fulltime bloggers?

Evelyn werkt fulltime als content specialist en steekt al haar vrije tijd in haar blog naast haar hobby’s (die vaak onderdeel zijn van de blog).

Hoe bewerken jullie je foto’s? Gebruiken jullie filters?

Evey bewerkt alle foto’s, ze doet dat met het programma Adobe Lightroom op desktop en via de gratis Lightroom app op de telefoon.

Wat voor longboard heb jij?

Ik heb 3 longboards.

Mijn Cruise set-up: Koastal pintail deck.
Deck
: Pintail shaped deck van Koastal (nieuw model vind je bij Sickboards)
Bearings: Standard Abec 5 Bearings
Trucks: Revenge Alpha II Riser (hier)

Mijn Originals set-up
Deck:
Originals Arbiter deck
Wielen: Powell Peralta snakes wielen – in Amerika gekocht voor $46 US dollar, o.a. verkrijgbaar op Amazon voor 69
Trucks: Caliber trucks
Bearings: Innovative skateboards bearings (gekregen)
Bushings: Venom bushings

Mijn dance-set-up
Deck
: Timberboards Tortuga
Trucks: zelfde trucks als hierboven, ik wissel de decks vaak om
Wielen: Cadillac
Bearings: Bones Reds bearings (erg handig, je hoeft geen aparte schroefjes meer bij te kopen
Bushings:  zelfde bushings als hierboven, ik wissel de decks vaak om Venom bushings

This image has an empty alt attribute; its file name is Timberboard-1024x768.jpg