Over Lone Drifters

Hi, ik ben Evelyn, het gezicht achter The Lone Drifters – een reisblog voor avontuurlijke reizigers. Samen met Luciano (programmeur) reis ik zoveel mogelijk de wereld over op zoek naar avontuurlijke plekjes. 

In 2007 ging ik voor het eerst op wereldreis en 10 jaar later vertrokken Luciano en ik om met onze backpacks, camera’s en longboards om samen de wereld rond te reizen met onze longboards. 

Toen ik The Lone Drifters oprichtte was dat in 2007 vooral bedoeld om familie op de hoogte te houden van haar reizen. Lone Drifters groeide snel uit tot een reiswebsite vol met handige reistips voor backpackers en avontuurlijke reizigers. Op deze website vind je al onze tips gebundeld in handige reisgids.

Naast reistips voor avontuurlijke reizen zoals kamperen, backpacken en roadtrips maken, delen we ook tips voor alle sporten die wij uitproberen! En uiteraard kun je veel terugvinden over onze wereldreis.

Over Lone Drifters

Lone Drifters is een in Nederland gevestigd platform voor avontuurlijke reizigers, gerund door Evelyn (en Luciano ). We schrijven tips over een breed scala aan onderwerpen die allemaal betrekking hebben op buiten zijn en op reisavontuur. Golfsurfen, wandelen, fietsen, backpacken, kamperen of het maken van roadtrips. We willen boeiende content maken die je zal inspireren om je tijd buitenshuis door te brengen!

Facts

  • Gestart in September 2011 onder een andere domeinnaam
  • Inmiddels maandelijks meer dan 40.000 lezers
  • Één van de weinig blogs voor avonturiers

Blog thema’s

  • Backpacken
  • Duurzaam reizen
  • Kamperen
  • Op wereldreis
  • Roadtrips
  • Sportief reizen
  • Stedentrips

Like de Lone Drifters lifestyle? Volg ons op Instagram of Pinterest!

Let’s (s)talk:

Instagram: @thelonedrifters
Pinterest: @lonedrifters

Lone Drifters FAQ

Welke camera gebruik jij?

Ik gebruik een Nikon D610 met een basis kitlens en een portretlens. Daarnaast heb ik een DJI Mini Drone en gebruiken we wel eens een Go Pro. Luciano gebruikt een Sony A6000. Ik bewerk mijn foto’s in Lightroom en heb over de jaren een moody style ontwikkelt. Ik fotografeer dan ook het liefst als het bewolkt is :) Meer over mijn reiscamera’s

Hoe betaal jij die vele reizen?

Voor onze wereldreis werkten we beide heel hard in een IT-bedrijf. Ik als UX-copywriter en designer, Luciano als programmeur. Toen we beide 25.000 euro hadden, deden we onze spullen weg, verlieten we onze huurhuis en zijn we een jaar gaan reizen. Meer over sparen voor een wereldreis.

Tegenwoordig ben ik parttime reisblogger en werkt Luciano weer als programmeur. Dat betekent dat ik dus (bijna) al mijn tijd aan deze website besteed naast mijn baan als content specialist. Daarnaast heb ik nog een webbeheerbedrijf: Spy Media, waarbij ik WordPress websites opzet en onderhoud voor middelgrotebedrijven in Groningen. Ik verdien momenteel genoeg om mijn huur in Nederland van mijn reisblog te betalen.

Wat wordt jullie volgende reis?

Met corona wordt dat even lastig, maar we gaan in 2020 zoveel mogelijk ons eigen land ‘ontdekken’. Ook hebben we plannen om het Pieterpad te lopen!

Wat was de route van jullie wereldreis?

De route van onze wereldreis kun je hier vinden.

Zijn jullie fulltime bloggers?

Evelyn werkt parttime als content specialist en steekt al haar vrije tijd in haar blog naast haar hobby’s (die vaak onderdeel zijn van de blog). Luciano werkt al programmeur in een IT-bedrijf.

Hoe bewerken jullie je foto’s? Gebruiken jullie filters?

Evelyn bewerkt alle foto’s, ze doet dat met het programma Adobe Lightroom op desktop en via de gratis Lightroom app op de telefoon.

Hoe verdienen jullie geld met jullie blog?

Als jij iets via onze website boekt kan het zijn dat dit een affiliate link is. Hiermee krijgen wij een kleine commissie.

Het verdiende geld van deze blog steek ik met name in het reviewen van leuke plekjes, outdoorspullen en in het verbeteren van onze blog. Denk aan seo-tools of Lightroom. Dit kost jou niks extra’s.

Daarnaast krijgen we wel eens een gesponsorde reis aangeboden en krijgen we soms betaald voor een artikel. Uiteraard geven wij dat duidelijk aan.

We vinden transparantie op onze blog namelijk erg belangrijk! Ook krijgen we binnenkort onze eigen webshop met Lone Drifters producten! 

Hier lees je iets meer over affiliate links.

Daarnaast verdienen wij geld met advertenties. Hiervoor zaten wij bij Ezoic, waar we een paar honderd euro per maand verdienden. Inmiddels zijn we toegelaten voor een ander advertentieprogramma, genaamd Mediavine.

Ik ben een bedrijf en wil graag met jullie samenwerken

Dat kan, stel je vraag via de contactpagina.

Your email address will not be published. Required fields are marked *