Nieuwe aanwinst SEB SUP-boards review

Ik heb onlangs de kans gehad om een SEB opblaasbare SUP board uit te proberen en ik moet zeggen dat ik fan ben! De opvallende kleur en vorm zijn fijn, het board is geschikt voor beginners, maar niet zo zwaar als het andere supboard dat wij hebben. Ben je op zoek naar een betaalbaar supboard, van goede kwaliteit, dan moet je zeker even verder lezen. 

Over SEB

Wij houden van merken van eigen bodem. En dat is SEB watersports. Dit Nederlandse merk levert SUP boards van goede kwaliteit dat ook nog eens betaalbaar is. De supboards zijn er in verschillende felle kleuren, dus je valt zeker op op je subboard. 

De naam komt van de twee oprichters van het supmerk, Reinier en Sebastiaan (afgekort SEB). Ze hebben beide een passie voor watersport – hoe kan dat ook anders als je uit Friesland komt. En zo creëerden ze hun eigen SUP-boards en later ook tassen, kleding en accessoires. 

Het merk SEB weerspiegelt het nuchtere karakter van Friesland en streeft ernaar dat nostalgische gevoel van vakantie, water, wind en de Nederlandse natuur te delen, een moment waarop de tijd even stilstaat. SEB wil het avontuur en de ontspanning van watersport voor iedereen toegankelijk maken. Vooral het gemak ervan. Suppen kan namelijk (bijna) iedereen. 

Supboards van SEB

SEB heeft een divers aanbod aan Stand Up Paddle-boards, met verschillende lengtes en kleurvariaties. 

Twee modellen van de 11’0 SUP-boards: in de kleuren Grey – Neon Orange en Navy – Neon Yellow. Daarnaast zijn er driemodellen 10’6 SUP-boards in de kleuren Grey – Neon Orange, Grey – Neon Pink en Navy – Neon Yellow. 

SEB SUP Navy – Neon Yellow

De SEB SUP Navy – Neon Yellow Opblaasbaar SUP Board is een supboard van 10’6 inch en heeft een lengte van 335 cm, een breedte van 81 cm en een dikte van 15 cm. Zodra ik het board uitpakte, was ik verrast door het lichte gewicht van slechts 8,7 kg, wat het gemakkelijk maakte om te dragen en op te blazen.

Het board is een stuk kleiner dan het supboard van Luciano, de Virtufit, door de grootte is het board zowel stabiel, maar ben je nog wel goed wendbaar op het water. Het draaien gaat aardig snel bijvoorbeeld. 

De opvallende Navy – Neon Yellow kleuren vind ik overigens ook heel leuk, maar zorgt er ook voor dat het goed zichtbaar is op het water. Ook fijn: de anti-slip bovenkant zorgt voor extra grip en veiligheid tijdens het peddelen.

Wat vinden wij ervan!

Dit SEB supboard is ideaal voor zowel beginnende als ervaren suppers. Het biedt stabiliteit, prestaties en duurzaamheid in één pakket. Waar wacht je nog op? 

Dit SUP board wordt geleverd als complete set, inclusief: pomp, afneembare vin, comfortabele rugzak, leash en reparatiesetje.

Het supboard is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor € 349,-