Review Virtufit Supboard Voyager 381 supboard van Fitwinkel

Na meer dan 6 jaar heb ik eindelijk een nieuw supboard: de VirtuFit Voyager 381! Dit supboard is perfect voor beginners of doorgewinterde suppers die op zoek zijn naar een stevig board met een lang en spitste ontwerp voor extra snelheid en verbeterde stabiliteit. Benieuwd waarom dit supboard de juiste keuze is voor jou? Blijf lezen en ontdek alle redenen waarom dit jouw volgende supboard moet zijn.

Stabiel en snel op de VirtuFit Voyager 381

De Virtufit Voyager is gemaakt van stevig double layered fusion materiaal. Dat betekent dat het extra stabiel is en lang meegaat. Met de dubbellaagse fusietechnologie van dit board hoef je je geen zorgen te maken over de stevigheid en duurzaamheid. Dat voel ik meteen als ik het supboard opgepomt en al in de tuin heb staan. 

Mijn oude boardje was van de Lidl, en goedkoop. Hoewel ik er 6 jaar mee gedaan heb, was ik er al een tijd klaar mee. De punt liep vaak onder water, het board was niet stevig, met als gevolg dat ik toch vaker een supboard bij onze lokale supverhuur ophaalde. 

Maar dat is gelukkig verleden tijd want ik ben fan van de Virtufit Voyager. Het lange en spitse ontwerp zorgt voor snelheid, stabiliteit en efficiëntie, zodat je moeiteloos lange afstanden kunt peddelen. Zo peddelde ik direct de eerste keer met gemak over een open meer en weer terug. Ook van de knieën naar staande positie gaat zonder moeite – met dank aan yoga – maar vooral met dan aan de stabiliteit van het board. Je blijft stabiel en veilig op dit board staan en dat is erg fijn. 

En het dikke 5mm diamond EVA foam op dit board is ook fijn. Het materiaal voelt goed aan op de blote voeten en zorgt ervoor dat je superstabiel staat, ook als het nat is. Het foam biedt veel grip, zodat je niet wegglijdt. Het extra kick-pad zorgt voor meer stabiliteit, grip en controle wanneer je snelle bochten maakt op het water. 

Accessoires

Ben je om en wil je een VirtuFit Voyager 381 aanschaffen? Dan is het leuk om te weten dat de sup handig is uitgerust met een kick pad, GoPro mount en D-ringen voor een kajak zitje. Mocht je toch klaar zijn met suppen, dan bouw je de sup om tot kajak.  Met de GoPro mount maak je met je camera toffe beelden van je sup-ervaring. 

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je bij dit board ook een complete set accessoires zoals een Verstelbare aluminium peddel (175 – 220 cm) pomp, enkelband en reparatie set, een 4-punts bungee koord, zodat je gemakkelijk je tas of andere spullen kunt meenemen  én een handige draagtas. Zo kun je het supboard gemakkelijk meenemen en opbergen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft dit board ook een 3-vinsysteem dat zorgt voor de perfecte balans tussen stabiliteit en wendbaarheid. 

Dus je kunt met optimaal genieten van een fijne ervaring op het water! Helemaal fijn als je net begint, want als je met een board begint die niet geschikt is en waar je niet mee vooruit komt, dan kan je eerste keer suppen behoorlijk tegenvallen. 

Woon je net als ik vlakbij het water en wil je het opgeblazen supboard meenemen? Het supboard vind ik een klein beetje zwaar, waardoor ik ‘m lastig vind meenemen. Overigens geldt dat voor alle supboards. Natuurlijk is het normaal dat je het supboard meeneemt in de draagtas. Maar omdat ik nog geen 500 meter van een prachtig meer afwoon, draag ik het opgeblazen supboard aan de hendel mee richting het meer. Het is dan ook aan te raden, mocht je hetzelfde willen doen, om een draagbrand aan te schaffen of een rolwagentjes om het supboard mee te dragen. 

Conclusie

Met de VirtuFit Voyager 381 ben je helemaal klaar voor de hele zomer op het water. Of je nou beginner bent of niet, en een goede betaalbare sup belangrijk vindt. Met dit board heb je alles wat je nodig hebt, sta je stabiel en kan je zowel rustig driften op het water of langere afstanden peddelen. En niet geheel onbelangrijk, de sup is goed geprijsd vergeleken met andere merken.

Vanaf € 399,- heb jij al een Virtufit Voyager 381 in een oranje of turquoise kleur. Bekijk details en prijzen op fitwinkel.nl of bekijk alle supboards van fitwinkel.nl. Of koop dit supboard op Bol.com of bij Decathlon.