Boardchick of the month: Britt Schoorl

It’s been a while en ik weet dat velen van jullie het erg jammer vonden dat de Boardchick of the Week was gestopt. Dus heb ik besloten maandelijkse een Boardchick uit te roepen tot Boardchick van de maand op Style Spy. Met in Juni de eerste Boardchick of the Month: Britt Schoorl (23) uit Barsingerhorn.

Evey: Hai Britt, voor de lezeressen die je nog niet kennen, vertel een iets over jezelf?

Hi, ik ben Britt Schoorl, 23 jaar oud en ik woon in een klein dorpje aan de kust in Noord Holland, Ik heb een jaar in Bondi Beach Australië gewerkt als fashion designer en production manager. Hele goede ervaring, heel veel geleerd en in mijn vrije tijd veel gesurft. Ik woonde op 1 minuut loopafstand van het strand! Na dat jaar heb ik besloten te vertrekken voor mij zelf begonnen als ontwerpster in Bali en daar mijn eerste collectie laten maken. Meer over mijn collectie lees je terug in deze feature.

Evey: Hoe is het idee gegroeid voor je collectie?  Heeft het toevallig met boardsports te maken?

De webshop was een logisch vervolg van de economie nu en mijn visie om wereldwijd te verkopen, mijn netwerk was inmiddels groter in Sydney dan in Nederland dus ik wilde wel kunnen verkopen in het buitenland, waar een webshop natuurlijk ideaal voor is. Het heeft niet per se met boardsports te maken (ook al zit het wel altijd in mijn achterhoofd) de grootste overeenkomst is dat al mijn kleding maximale comfort heeft en je niet beperkt wordt in bewegingsvrijheid, wat alle meiden die boardsports beoefenen vaak erg belangrijk vinden.

Evey: Welke van onderstaande boardsports doe je/heb je gedaan?

Snowboarding, Golf Surfing, Skateboarding, Longboarding/cruising, Wakeboarden, Stand up peddle surfing en met name golfsurfen. Ik ga deze zomer beginnen met kitesurfen en meer wakeboarden. Na een jaar Australië, vallen de golven in Nederland een beetje tegen en daarom wil ik leren kite surfen want we hebben hier genoeg wind.

Evey: that’s for sure. En wat is je beste surfervaring?

Al mijn surfttrips sowiezo, maar de beste ervaring is toch wel dat ik in Bondi aan het surfen was en er een groepje dolfijnen aan het mee surfen was op 2 meter afstand! Het gevoel dat je zo dicht bij de natuur staat is echt ongelooflijk.

Evey: Heb je ook angsten of moeilijkheden meegemaakt tijdens het surfen?

Ik ben wel een paar keer flink afgedreven en heel enthousiast ver de zee in gepaddeld waarna ik toch wel lichtelijk in paniek raakte en rustig weer naar de kant moest zien te komen. En in Portugal ben ik wel een keer iets te lang onder water gebleven, de golven bleven maar komen.

Evey: Hoevaak oefen je en waar?

Ik probeer zeker nu de lente weer is begonnen wel 1 keer per week in het water te liggen, of het nu wakeboarden is of golfsurfen maakt niet uit. Ook begin ik deze zomer eindelijk met kiten.

Evey: Wat is je beste boardsportbestemming?

Bondi beach ken ik het beste en heb daar hele goed golven gesurft, omdat ik daar zo lang gewoond heb maar Zuid Frankrijk blijft toch wel favoriet (ook geen haaien)

Evey: Wat is je favoriete Boardsports merk

O’Neill omdat ik daar gewerkt heb, en een hele leuke tijd heb gehad.

Evey: Ga je nog een mooie surftrip maken deze zomer?

Planning is om deze zomen weer eens van ouds een surftrip te maken met de auto naar Zuid Frankrijk, en ik ga leren kiten deze zomer!

Boardcheck: Wat voor board heb je? 

Ik Surf in nederland meestal een mini Malibu, 7.3  En in het buitenland meestal mijn gele Mc Coy 6.1  en een Spider 6.3.

Evey: En tot slot, wat zou je beginnende boardchicks adviseren?

Niet opgeven!

Britt, bedankt voor je tijd en je mag jezelf de komende maand Board Chick of the Month noemen. En mocht jij als lezer niet genoeg hebben gehad van de boardchicks? Lees alle interviews.