Getest: Eden verrekijker HD 8×42

De Eden HD 8×42 is een fijne verrekijker met super helder en scherp beeld voor het spotten van vogels en andere dieren. De verrekijker voelt degelijk aan en is ideaal om mee te nemen tijdens een wandeling of op reis. Ontdek deze verrekijker van Eden op Lone Drifters.

Eden verrekijker HD 8×42

Eden is een fijn merk wat betreft verrekijkers. Deze verrekijker heeft namelijk hoogwaardige optische elementen die je doorgaans alleen bij veel duurdere verrekijkers vindt. De verrekijker neem ik een aantal keren mee tijdens mijn vele wandelingen. Jammer dat ik geen foto’s kan maken vanuit de verrekijker.

Tijdens een van de weekendjes weg neem ik de Eden verrekijker HD mee. In deze cabin, die toepasselijk De Vogelaar wordt genoemd, vergelijk ik de Eden met de verrekijker die we in onze accommodatie hebben liggen. De accommodatie, de Hihahut is perfect voor het spotten van vogels. Lees er hier meer over.

Als ik door beide verrekijkers kijk, zie ik direct verschil. Niet alleen is het beeld veel scherper dan de goedkope verrekijker in onze hut, het kijkt ook een stuk prettiger en ontspannen met een breed gezichtsveld. Daarnaast kunnen we met de Eden veel verder kijken. Het beeld wordt wel tot 8x vergroot! Deze is maar liefst 129 meter op 1000 meter afstand wat voor een 8×42 kijker erg goed schijnt te zijn!

Samen met de snelle scherpstelling en de breedte van het gezichtsveld is de kijker bijzonder in zijn soort. En tot slot: de kijker is scherp te stellen op op zeer nabije objecten, tot ca. 1,2 meter! Erg handig voor bijvoorbeeld het bestuderen van insecten.

Mijn ervaring met de Eden

Mijn ervaring met verrekijkers is over het algemeen niet positief. Ik word altijd misselijk van verrekijkers door de bewegingen die ik maak als ik erdoorheen kijk. Ik doe dan altijd 1 oog dicht omdat ik dan beter zie. Herkenbaar?

De verrekijker van Eden is gemakkelijk in te stellen waardoor ik beide ogen open kan laten. Het kostte mij eerst nog wat moeite bij het instellen, maar na het lezen van de handleiding heb ik alles goed kunnen instellen. Het wijde blikveld van 8×42 is perfect om bijna trilvrij vogels te volgen, heel fijn!

Het gewicht van de Eden is 660 gram, niet te licht, zeker niet te zwaar. De verrekijker past prima in mijn rugtas in het speciale tasje. Ik zou de verrekijker in Nederland zo meenemen. Als ik met handbagage in het vliegtuig moet reizen, moet ik even nadenken of ik deze meeneem of toch voor een kleinere verrekijker ga.

Eden review verrekijken 8x42

Zoals je op de foto hierboven ziet, hebben we de verrekijker ook in schemer getest. De verrekijker doet ook zijn werk in minder licht en is gemakkelijk scherp te stellen. De lenzen en prisma’s zorgen ervoor dat ik ontspannend door de kijker van de Eden kan kijken. Ook handig: de oogafstand van 18mm en de ‘twist-up’ oogkappen maken deze kijker erg geschikt voor brildragers.

de oogafstand van 18mm en de ‘twist-up’ oogkappen maken deze kijker erg geschikt voor brildragers.

Knivesandtools

Geen condensvorming. Tijdens de fabricage is de kijker met stikstof gevuld. Hierdoor kan de kijker tot -5 a -10 ° C gebruikt worden zonder dat er condensvorming in de kijker ontstaat. Hier heb ik nog niet mee te maken gehad, maar dit lijkt mij een handige eigenschap.

Bij de verrekijker krijg je een mooie, sturdy tas geleverd waar je de verrekijker in kunt dragen en daarnaast krijg je er een fijne nek draagband bij.

Eden verrekijker DH 8×42 review

De Eden verrekijker HD 8×42 is een goede, betaalbare verrekijker en kost € 169,00. Ik ben veel in de natuur te vinden en vindt het spotten van dieren zoals vogels erg interessant. Als je kijkt naar de kwaliteit en prijsvergelijking dan is Eden zeker een goede keus. Deze verrekijker heeft namelijk hoogwaardige optische elementen die je doorgaans alleen bij veel duurdere verrekijkers vindt.

Ik kan er snel mee scherp stellen, fijn door de kijker kijken en qua gewicht is het een prima verrekijker om mee te nemen tijdens wandelingen.

Bekijk deze verrekijker op Knivesandtools. Meer reviews? Bekijk onze andere gear reviews.

Scroll naar boven