Getest: Hanwag Alpine sokken

Als je de koude bergen in trekt is het niet alleen belangrijk dat je goede wandelschoenen draagt, de sokken die je voeten warm houden zijn net zo belangrijk. Het uitgeven van een beetje meer geld aan speciale wandelsokken zullen hun vruchten afwerpen als je je op je gemak wilt voelen bij elke stap die je neemt tijdens je buitenavontuur. Ik testte de Hanwag Alpine sokken: fijn zittende, warme sokken voor voor intensieve, meerdaagse tourtochten in veeleisend alpine terrein.

Hanwag Alpine Merino sokken voor dames

De Hanwag Alpine sokken zijn warme sokken voor intensieve, meerdaagse tourtochten in veeleisend alpine terrein waarbij ze de voeten tot zeer lage temperaturen betrouwbaar beschermen. De combinatie van een geschikte schoen en een goed passende sok is essentieel voor bergbeklimmers.

De sokken zijn gemaakt van 36 % merinowol waardoor de sok ook vocht reguleert en geuren remt. Na een dag wandelen vind ik niet dat de kamer ruikt naar stinkende sokken, pluspuntje! Doordat de wandelschoenen vervaardigd zijn uit merinowol voelen ze ook heerlijk zacht aan door de fijne vezels. Vezels zorgen ervoor dat merinosokken niet aan de voeten gaan schuren waardoor de vorming van blaren wordt voorkomen. 

Een lange wandeltocht geeft je namelijk niet alleen plezier, maar vergt ook het een en ander van je voeten. Met de Hanwag merinowollensokken aan je voetjes blijven je voeten in optimale conditie en zonder blaren en blijven ze lekker warm.

De nauwsluitende half hoge sokken pieken net boven je hoge wandelschoen uit, belangrijk, want je wilt niet dat je schoen tegen je blote enkels aan wrijft. De Hanwag Alpine sokken van merino zitten lekker, zien er leuk uit en zijn betaalbaar. Kortom een must bij je wandelgear of tijdens het skiën.

Lees ook

Dit vind je misschien ook leuk

Mooiste kerststeden
Reistips

Dit zijn de 15 mooiste kerststeden

Haven van Sydney
Australië

11 x doen in Sydney Australië

KlimmenThailand

Beklim de limestones in Krabi

Slovenië

Kransjka Gora: ideale basis voor de Julische Alpen

autorijden in Costa Rica
Costa RicaRoadtrip

Autorijden in Costa Rica: ervaringen & tips

Frankrijk

Het meer van Annecy in Frankrijk: alles wat je moet weten