Kitesurfen in Nederland: 6x de beste kitesurfspots

Ga jij deze zomer niet op vakantie maar wil je wel iets tofs doen met je tijd? Ga dan kitesurfen in Nederland (of neem een kitesurflesje)! Na een paar kitesurflessen kun je zelfstandig het water op om lekker zelf verder te oefenen.

Nederland is hét perfecte kitesurfland. Het waait vaak (en hard ook af en toe) en ons kleine kikkerlandje heeft een lange kust met prachtige zandstranden. Ook zijn er in Nederland veel spots te vinden in het binnenland. Ontdek op ‘Lone Drifters de beste kitesurfspots van Nederland.

1. Vrouwenpolder

Als je kitesurflessen in Zeeland wilt volgen moet je op het strand van Vrouwenpolder zijn, dit is de grootste kitesurfspot van Zeeland. De zandplaten zorgen met hoog water voor een binnenmeer dat perfect is voor kitesurflessen.

Door het vlakke water kun je makkelijk oefenen op je skills. Als je liever in de golven wilt kitesurfen kun je ook terecht op zee. Het gehele strand is een mooi zandstrand waar relatief weinig schelpen liggen. Schoentjes zijn dus niet nodig.

2. Brouwersdam

De Brouwersdam is een perfecte kitesurfspot voor beginners. Het strand is enorm breed waardoor er genoeg ruimte is om te oefenen met de kites.

Bij laag water kun je gemakkelijk staan in het water waardoor je je tijdens je kitesurfles snel comfortabel voelt. Daarnaast kent de Brouwersdam de meeste zonne-uren van Nederland!

Kun je op het water ook nog even aan je tan werken. Deze kitesurfspot is ook erg populair bij onze oosterburen.

Overnachten Brouwersdam

Voor een heerlijke vakantie waarbij je volledig tot rust komt, moet je bij het nieuwe Roompot Beach Resort Brouwersdam zijn. De modern ingerichte luxe lodges en tiny houses bieden plaats aan 2 tot 12 personen en zijn allemaal omringd door groen. De prachtig vormgegeven en duurzame houten lodges of tiny houses bieden een comfortabel verblijf en verbinden binnen met buiten door middel van grote ramen. De omgeving heeft voor ieder wat wils: van watersporten zoals (kite)surfen tot het spotten van zeehonden, mooie natuur, eindeloze stranden en leuke stadjes zoals Zierikzee.

Bekijk Beach resort

Lodge van Roompot Beach Resort Brouwersdam

3. Kijkduin – Zandmotor

De Zandmotor is een unieke kitesurfplek en ligt 5 kilometer onder Scheveningen. In de afgeschermde, ondiepe lagune van de Zandmotor vind je vlak water. Combineer dit met de stabiele zeewind en je hebt de perfecte plek om te leren kitesurfen.

Op de Zandmotor is een speciaal gebied voor kitesurfers ingericht, waardoor er alle ruimte is voor kitesurflessen. Wil je lekker kitesurfen in de golven? Dat kan hier ook, je kunt op de lagune varen of direct op de Noordzee.

4. IJmuiden

De kitesurfspot op IJmuiden ligt aan de Noordzee. De wind is hier zeer stabiel en ook hier vind je geen obstakels in het water. Je hebt wel te maken met golven en stroming. Het water blijft relatief lang ondiep, afhankelijk van het getij.

In IJmuiden zitten veel verschillende kitesurfscholen waar je terecht kunt voor je lessen. 

5. IJsselmeer – Workum

Workum ligt aan het IJsselmeer. Je leert dus kitesurfen in ondiep, zoet water. Het strand is lang en breed en bijna alle windrichtingen zijn gunstig.

Tot honderden meters uit de kant kun je nog staan en er ligt een watersport camping direct aan de kitezone, dus je kunt een mini-vakantie maken van je kitesurflessen!

Tip: kitesurflessen bij Kitemobile. De jongens zijn super aardig en erg geduldig 👌

Foto’s via Marjolein van YourTravelGuide

6. Lauwersoog Groningen

De kitespot van Lauwersoog is een rustige kitesurf spot waar je alleen mag kiten met vloed.

Op Lauwersoog mag er op twee locaties worden gekitesurft:

  1. Lauwersoog op het Lauwersmeer (Hoek van de bant)
  2. Lauwersoog op de Waddenzee (Hoek van de bant)

De spot is open van 1 juni tot 1 oktober. Buiten deze periode is kitesurfen hier dus verboden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Meer kitesurfen

Scroll naar boven