zanzibar kiten droneshot
zanzibar kiten

Ga kitesurfen in azuurblauw water in Zanzibar

Volg ons ook op Instagram en TikTok voor inspiratie en tips voor jouw volgende reis

Kitesurfen is al leuk op zich, maar nog leuker wordt het als je daarvoor afreist naar tropische bestemmingen zoals Zanzibar! Denk aan azuurblauw water en parelwitte stranden. Waar ligt Zanzibar? Aan de oostkust van Afrika in het land Tanzania.

Daarnaast is Zanzibar leuk voor een stedentrip. Pak je kitegear in en geniet van een heerlijke combi van een relax-én-actie vakantie, want we hebben ook tips voor Zanzibar naast kitesurfen!

Parelwitte stranden, azuurblauwe zee, tropisch klimaat, vriendelijke mensen en gewoon een chill factor waar je u tegen zegt. Het motto op Zanzibar is niet voor niets HakunaMatata.

Zanzibar kiten: perfect voor beginners

Zanzibar is vooral geschikt voor beginners en intermediate kiters. De zee is vlak, dus geen choppy golven. De wind ligt meestal tussen de 10 en 18 knopen (tijdens winter- en zomermaanden).

Heel fijn als je echt beginner bent en de waterstart nog moet oefenen. Ook fijn als je al mooie rakkies kunt varen en wilt oefenen met up wind houden, of als je (nieuwe) tricks wilt leren. Voor deze windsterkte is wel een grotere kite vereist.

Kitesurfvakantie zanzibar

Ik had mijn kite trip geboekt via de organisatie Girlzactive en we gingen op trip onder leiding van Maroean. Ben je een kitesurfchick en wil je kiten maar vind je alleen gaan een beetje eng?

Dan is Girlzactive misschien wel iets voor jou: georganiseerde reizen door en voor vrouwen. Je gaat dan met  een groepje zon-, zee- en wind addicts op reis en Maroean regelt álles: van luchthaventransport tot aan de accommodatie en eventuele kitesurflessen, clinics of bovengenoemde dagtripjes.

Bovendien reis je dan met een heel leuke groep mensen! Ik heb nu 2 reizen met Girlzactive gedaan en beide keren een enorm leuke groepssfeer ervaren.

Kitesurfreizen:

Andere organisatie die kitesurfreisjes naar Zanzibar regelen zijn onder andere:

Waar kun je kitesurfen in Zanzibar

Je kunt kitesurfen in Jambiani, Paje, en Dongwe stranden. Ben je wat beter in kitesurfen dan kun je langs de kust kitesurfen, terwijl beginners juist kitesurfen als er vloed is.

Beste kitesurfseizoen?

De beste tijd om te kitesurfen in Zanzibar is tijdens twee seizoenen. Er zijn twee perfecte seizoenen; de zomer (van juni tot augustus) en de winter (midden december tot februari). Tijdens deze seizoenen is de wind matig rond de 14-18 knopen. Omdat Zanzibar dicht bij de evenaar ligt, zijn de dagen en temperaturen het gehele jaar door hetzelfde!

Wat meenemen naar Zanzibar?

Zonnebril! De zon is in Afrika hartstikke fel. Verder is een hoed of petje geen overbodige luxe!

Qua kite-uitrusting: vooral de 12 meter kite zal je veel gebruiken, maar ook de 9 meter en eventueel een grote maat van 14 meter kan in de tas!

Ga je kitesurfen dan is moderne kite-uitrusting ook in Zanzibar op verschillende plekken te huur.

Bekijk ook: koop je kitesurf gear bij Decathlon

Veiligheid Zanzibar

Is Zanzibar veilig? Het is veilig om naar Zanzibar af te reizen. Bekijk altijd het laatste reisadvies voor Tanzania op Nederland Wereldwijd om zeker te zijn van een veilige reis.