10 redenen waarom jij moet gaan kitesurfen

Hi allemaal, ik ben Lisa en vanaf nu ga ik voor Lone Drifters bloggen over mijn grote liefde: kitesurfen. Misschien heeft het kitevirus jou al te pakken en post je geen foto op Instagram meer zonder #kiteaddict… Maar voor degenen die niet niet weten hoe awesome kitesurfen is zijn hier 10 redenen om gelijk je lesje te boeken!

10. Je trekt de wijde wereld in

De tofste kitesurfspots bevinden zich buiten de gebaande paden. Wanneer je de wind volgt kom je op plekken die je eerder nog nooit als reisbestemming had overwogen. De drang om te kitesurfen kan zo sterk worden dat je zult merken dat je iedere kans om te reizen aangrijpt. Sicilië, Brazilië, Egypte, Mauritius, Zanzibar, jij blijft schitterende bestemmingen aan je bucketlist toevoegen!

9. Je maakt veel nieuwe chille vrienden

De kitesurf community is gigantisch gegroeid sinds ik in 2005 begon met kitesurfen, maar de vriendelijke en laid-back vibe is nog steeds hetzelfde. Zelfs als je verlegen bent maak je nog nieuwe mensen op het strand, iedereen vindt het leuk om een praatje te maken. Het is altijd leuk om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en daarnaast zijn sessies met vrienden de beste sessies!

Een kitesurfvakantie is ook het perfecte moment om nieuwe kitevrienden te maken. Het Kitecamp van Ripstar in Denemarken is bijvoorbeeld heel toegankelijk voor beginners, en er reizen veel mensen alleen naartoe.

Bekijk ook: Ga kitesurfen in azuurblauw water in Zanzibar

8. Bikinibody? Jij bent altijd summer-proof!

Kitesurfen is de beste workout die er is. Je gebruikt al je spieren en dat zonder te zweten! Sporten kan leuk zijn, maar als ik met mijn rooie boei in de spiegel kijk terwijl ik in de sportschool mijn stinkende best aan het doen ben, wil ik niets liever dan lekker in het zoute water liggen. De dag(en) na het kitesurfen zal je, zeker in het begin, spierpijn hebben op plekken waarvan je niet wist dat er spieren zaten!

7. Leef in het moment

Kitesurfen maakt mij zo ontspannen: het geluid van de wind, de druppels zout water in je gezicht en de warmte van de zon op je huid. Al mijn zorgen kan ik op het strand laten en tijdens mijn sessie genieten van het hier en nu terwijl ik lekker door de golven cruise of wat nieuwe tricks probeer. Voor mij als eeuwige perfectionist en piekeraar is het heerlijk om ongedwongen in het NU te kunnen leven.

6. Wordt een buitenmens

Denk jij dat je nooit die persoon wordt die in weer en wind naar buiten gaat? Wanneer je eenmaal verslaafd bent aan kitesurfen heb je de stoke nodig als zuurstof en doe je niets liever dan al je tijd buiten doorbrengen! En in Nederland waait het vaak als het niet bepaald strandweer is voor de dagjes mensen.

Ga op kitesurfvakantie!

Wil je genieten van een kitesurfvakantie? Dan hoef je niet verder te zoeken dan TUI! Bekijk een ruim aanbod aan hotels en appartementen op fantastische surfspots. Ontdek de kitesurfvakanties en maak je droom waar!

5. De zee is je happy place

Het strand is een populaire happy place voor veel mensen, maar in het water is het nog veel beter. Je voelt je een met de elementen. Dit is echt een speciaal gevoel en ik voel me iedere keer zo dankbaar wanneer ik mijn tijd door kan brengen in het water.

4. Vervang slechte gewoontes voor een gezonde verslaving

Eat, sleep, kite, repeat. Kitesurfen is zo verslavend (en tijdrovend want let’s face it, je bent afhankelijk van het weer dus vaak is het wachten op goede omstandigheden) dat je afscheid moet gaan nemen van wat slechte gewoontes. Je hebt simpelweg geen tijd om tv te kijken, urenlang op Facebook te zitten of grappige kattenfilmpjes te bekijken als de wind oppikt. Hup, naar het strand.

3. Eet alles wat je tegenkomt

Dit vind ik dus heerlijk. De tijd vliegt voorbij als je het naar je zin hebt! Vaak kom je pas na een paar uur van het water. Je verbrand echt mega veel calorieën door een paar uur te kitesurfen (exacte getallen heb ik niet maar een aantal bronnen zeggen rond de 800(!) per uur) en die moet je dus weer aanvullen.

Nou zeg ik niet dat je heel de McDonald’s moet gaan plunderen, maar twee bordjes pasta en een toetje gaat er zeker wel in!

2. Je hoeft je nooit meer te vervelen

Ken je het gezegde ‘The sky is the limit’? Nou, dat is dus niet zo! Kitesurfen is echt een extreem veelzijdige sport, je hoeft je geen moment te vervelen. Je kunt verschillende disciplines onder de knie krijgen zoals freeriden, freestyle, wave, foilen big air of lekker je eigen categorie verzinnen. Ieder jaar komen er nieuwe tricks bij en zie je nieuwe disciplines opduiken. Je komt dus nooit tot een plafond en kunt jezelf blijven ontwikkelen.

1. Kitesurfen maakt gelukkig

Dit is natuurlijk waar het allemaal om draait in het leven. Niet naar geluk streven, maar het zijn. Kitesurfen laat je totaal nieuwe belevingen ervaren zoals het door de lucht vliegen tijdens een hoge sprong of de gigantische kracht van een kiteloop. Dit vergroot je geluksniveau. Combineer dit met alle andere voordelen van kitesurfen en je zult merken dat deze sport je transformeert. Ik ben er in ieder geval een gelukkiger persoon van geworden!

Scroll naar boven