Surfen in Europa – de beste surfspots

Frankrijk, Portugal of Fuerteventura, voor een surftripje hoef je niet naar Hawaï of Australië af te reizen (hoewel, niet verkeerd) te gaan. Europa kent genoeg mooie surfspots. Vanuit Nederland worden er veel surftrips voor alle leeftijden georganiseerd. Maar je kunt ook de auto pakken en lekker zelf naar bijvoorbeeld Frankrijk rijden. Genoeg keuze. Ik heb een aantal surfbestemmingen én mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Dus wil je surfen in Europa? Overweeg deze mogelijkheden dan eens!

De beste surflocaties van Europa

Fuerteventura Spanje

Fuerteventura is een eiland dat watersport ademt. Van golfsurfen tot stand-up-paddle, noem het maar op en je kan het daar doen in het water. Fuerteventura wordt ook wel het “Hawaii van Europa” genoemd als het om surfen gaat. Rond dit eiland zijn lekkere golven en de temperatuur van het water blijft boven de 18 graden. En vanwege vele sandbreaks is Fuerteventura ideaal voor de (beginnende) surfer. Maar dat betekent niet dat je als pro niet terecht kunt in Fuerteventura, zeker niet. Spots als Punta Elena aka Rocky Point of Bajo del Medio zijn the place to be.

Meer over Fuerteventura? Bekijk onze tips voor dit eiland.

Biarritz Frankrijk

Biarritz, Frankrijk, staat bekend om de dromerige stranden en zijn mooie surfspots. Het is het hart van surfen in Frankrijk. Ben je van plan te surfen in Frankrijk? Dan moet je absoluut naar Biarritz. Biarritz kreeg wereldwijde bekendheid na de film The Sun Also Rises. De eerste paar surfers die de golven in Biarritz probeerden te surfen op het strand van Cote des Basques (Baskenland), waren buitenlanders, maar de lokale bevolking nam de surfsport snel over. Tegenwoordig is surfen volledig geïntegreerd als onderdeel van de cultuur van deze Franse regio.

Bekijk onze tips voor surfen in Biarritz.

Ericeira Portugal

De uitstekende surfcondities rondom Ericeira zorgde ervoor dat de Portugese regering heeft besloten om de kustlijn van Ericeira officieel te beschermen. Ericeira is dan ook het eerste officiële surfreservaat van Europa. Wat betekent dat? 8 kilometer aan prachtige kust met uitstekende surfcondities en prachtige natuur en natuurlijk het authentieke, oude stadje.

Madeira

In Madeira kun je ontzettend goed surfen. Madeira heeft het geluk dat de swell uit de Noord-Atlantische Oceaan komt. Van point breaks tot reef breaks,, in Madeira kun je goed uit de voeten als het om de surf gaat. Madeira is een toplocatie om te surfen. Je moet alleen wel op de juiste plek op het juiste tijdstip zijn, maar that’s the surf.