De beste online yogalessen

Yoga is ontzettend goed voor je core, je ademhaling, ontspanning, kracht en flexibiliteit. Wil je online yogalessen volgen, dan is er ontzettend veel keus. Zo kan dat vaak al bij je plaatselijke sportschool, maar ook Youtube en andere websites zijn goede plekken om te beginnen met een online yogales. Een yogales is heel persoonlijk: zo moet de docent je aanspreken, maar ook de soort yogales. Zo heb ik zelf de meest zweverige lessen meegemaakt, maar ook hele zware. Voor iedereen is er een perfecte yogaklas beschikbaar!

Yoga With Adrienne (gratis)

De ultieme thuisyoga voor beginners vind ik Yoga With Adriene. Momenteel volg ik haar Jaarlijkse Yogales van 30 dagen: Breath en ik vind ze heerlijk. Adriene geeft heel fijn les en ik vind haar een leuke persoonlijkheid hebben. Je vindt op haar Youtube account honderden video’s voor elke type: van nekpijn yoga tot morningyoga en zelfs yoga voor specifieke sporten als hardlopen. Dit is het ideale account om yoga mee te beginnen.

Kosten: gratis
Taal: Engels

Wil je liever een les in het Engels volgen? Yoga met Milou is een populair Nederlands kanaal met elke woensdag een nieuwe video. Milou werkt als hoofdredacteur van Women’s Health.

Yogashop (gratis)

Op yogashop vind je niet alleen yogaspullen, je kunt hier ook vele blogs vinden met yogaposes en lessen. Ga naar de yogaposes & yogalessen en begint direct met yoga.

Kosten: gratis
Taal: Nederlands

Practice van Happy with Yoga (betaald)

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je yogalesje volgen, van yin yoga tot yoa tegen stressen rise and shin ochtendyoga! Registratie vindt plaats op basis van abonnementen.

Kosten: betaald, losse lessen of abonnementen.

Maandabonnement – € 12,50 per maand.
Kwartaalabonnement – € 35 per kwartaal
Jaarabonnement – € 120 per jaar

Bekijk Practice with Yoga

Foto via PwY

Wat heb je nodig voor een onlineyoga les?

Ga je thuis met yoga aan de slag dan is het handig dat je niet alleen de ruimte hebt om je armen te strekken en wie weet in de split te belanden (het is mij nog niet gelukt). Je hebt ook een aantal spullen nodig zoals een goede yogamat voor grip en balans, eventueel een yogablok voor bepaalde oefeningen, en een dekentje of mediatiekussentje voor de afsluiting.