Wereldreis fotodagboek week 47: vast in Bali door de vulkaan!

Je hebt het vast wel ergens in het nieuws gehoord: de vulkaan Mount Agung in Bali – waar wij nu verblijven – is 2 keer uitgebarsten en een grotere uitbarsting wordt verwacht. Wij zitten nu gelukkig 50 km – De gevarenzone van de vulkaan heeft een straal van 10 km -van de vulkaan af in het plaatsje Canggu waar je eigenlijk weinig van de vulkaan merkt. Eergisteren hadden we nog gesurft en mensen gaan gewoon naar het strand of op  stap.

Geen ticket uit Bali

Wij hebben nog geen ticket uit Bali omdat we  nog niet zeker wisten waar we naartoe gaan. Zoals het de hele wereldreis gaat. Wel hebben we een ticket uit Indonesië geboekt van Medan (Sumatra) naar Kuala Lumpur (Maleisië). Omdat er op dit moment geen vluchten in en uit Bali gaan weten we niet zo goed wat we gaan doen: afwachten tot er vluchten gaan of met de boot naar Java en van daar uit weer verder. We wachten het nog een dag af.

Gelukkig hebben we ondanks de hectiek rondom de vulkaan wel mooie dingen kunnen doen. En gelukkig hebben we het prachtige Ubud – iets dichterbij de vulkaan – al mogen ervaren. Ubud is een heerlijke artistiek hippiedorpje in de jungle met veel prachtige planten, yogastudio’s, schattige restaurantjes, rijstvelden en een heus monkey forest.

In de vorige foto diary zag je de foto’s van onze wandeling door de grote rijstvelden van Tegallalang. De dag erna liepen we de Campuhan Ridge Walk die ik persoonlijk veel mooier dan de wandeling door de Tegallalang velden vond. Minder commercieel en rustiger, maar misschien kwam dat door het tijdstip en de verwachtingen.

Uitzicht vanaf de Campuhan Ridge Walk

Na Ubud gingen we naar de Gili eilanden, of 1 van de eilanden: Gili Trawangan. Een verschrikkelijke bootreis met de fastboat (want: misselijk), een dag ziek op bed en ook nog eens bed bugs in onze hotelkamer. Jammer van de ervaring want het eiland was mooi, maar ik vond het niet prachtig. Er lag veel plastic en door koraal en de paarden bleven op mijn netvlies hangen. Paarden voor karretjes om toeristen en andere dingen te vervoeren. Paarden die ik nooit zag drinken, grazen en rusten. Echt heel zielig. Het eiland was prachtig als in een super luxe resort zat. Ga je via het midden het eiland over dan zie je waar alle troep blijft.

Plastic op Gili

Na Gili gingen we naar het zuiden van Bali: Uluwatu waar we een surfles hebben genomen op Padang Padang Beach. Dankzij de les kan ik mijn surf weer een beetje naar de next level tillen want ik had het gevoel dat ik vast liep.

Eten in Bali op een tafel met surf magazine
Eten in een trendy surf restaurant

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

1 gedachte over “Wereldreis fotodagboek week 47: vast in Bali door de vulkaan!”

  1. Wij waren vier jaar geleden ook in Gili T en ik had toen hetzelfde idee: aan de kustlijn zitten alle gezellige barretjes, maar in het centrum van het eiland zie je waar al het afval blijft (en ook waar de inwoners zelf wonen). Bvb op Boracay in de Filipijnen hadden wij dit gevoel nog harder: letterlijk 2km was een immense afval “verwerkingsplaats”, schrijnend om te zien.
    Ik zou met de boot naar Java gaan, ik vond Java echt een heel fijn eiland om te bezoeken. :-)

Reacties zijn gesloten.