Wereldreis fotodagboek week 47: vast in Bali door de vulkaan!

Je hebt het vast wel ergens in het nieuws gehoord: de vulkaan Mount Agung in Bali – waar wij nu verblijven – is 2 keer uitgebarsten en een grotere uitbarsting wordt verwacht. Wij zitten nu gelukkig 50 km – De gevarenzone van de vulkaan heeft een straal van 10 km -van de vulkaan af in het plaatsje Canggu waar je eigenlijk weinig van de vulkaan merkt. Eergisteren hadden we nog gesurft en mensen gaan gewoon naar het strand of op  stap.

Geen ticket uit Bali

Wij hebben nog geen ticket uit Bali omdat we  nog niet zeker wisten waar we naartoe gaan. Zoals het de hele wereldreis gaat. Wel hebben we een ticket uit Indonesië geboekt van Medan (Sumatra) naar Kuala Lumpur (Maleisië). Omdat er op dit moment geen vluchten in en uit Bali gaan weten we niet zo goed wat we gaan doen: afwachten tot er vluchten gaan of met de boot naar Java en van daar uit weer verder. We wachten het nog een dag af.

Gelukkig hebben we ondanks de hectiek rondom de vulkaan wel mooie dingen kunnen doen. En gelukkig hebben we het prachtige Ubud – iets dichterbij de vulkaan – al mogen ervaren. Ubud is een heerlijke artistiek hippiedorpje in de jungle met veel prachtige planten, yogastudio’s, schattige restaurantjes, rijstvelden en een heus monkey forest.

In de vorige foto diary zag je de foto’s van onze wandeling door de grote rijstvelden van Tegallalang. De dag erna liepen we de Campuhan Ridge Walk die ik persoonlijk veel mooier dan de wandeling door de Tegallalang velden vond. Minder commercieel en rustiger, maar misschien kwam dat door het tijdstip en de verwachtingen.

Uitzicht vanaf de Campuhan Ridge Walk

Na Ubud gingen we naar de Gili eilanden, of 1 van de eilanden: Gili Trawangan. Een verschrikkelijke bootreis met de fastboat (want: misselijk), een dag ziek op bed en ook nog eens bed bugs in onze hotelkamer. Jammer van de ervaring want het eiland was mooi, maar ik vond het niet prachtig. Er lag veel plastic en door koraal en de paarden bleven op mijn netvlies hangen. Paarden voor karretjes om toeristen en andere dingen te vervoeren. Paarden die ik nooit zag drinken, grazen en rusten. Echt heel zielig. Het eiland was prachtig als in een super luxe resort zat. Ga je via het midden het eiland over dan zie je waar alle troep blijft.

Plastic op Gili

Na Gili gingen we naar het zuiden van Bali: Uluwatu waar we een surfles hebben genomen op Padang Padang Beach. Dankzij de les kan ik mijn surf weer een beetje naar de next level tillen want ik had het gevoel dat ik vast liep.

Eten in Bali op een tafel met surf magazine
Eten in een trendy surf restaurant

Dit vind je misschien ook leuk

Klimmen

Wat heb je nodig om te klettersteigen?

Blauwe Meer in Drenthe
NederlandWandelen

Wandelen rondom het blauwe meer in Drenthe: zo mooi is het

uitzicht fjord Noorwegen
Noorwegen

Super handige tips voor de boot naar Noorwegen

JapanReistips

Japan etiquette: dit moet je weten voordat je naar Japan reist

Reistips

De ultieme kitesurf ervaring: Europa’s beste spots 

Indonesië

7x wat te doen in en tips voor Malang Indonesië