Checklist New York: wat neem je mee en wat regel je?

New York is een fantastische stad voor een lange stedentrip. Maar wat moet je meenemen naar deze fantastische stad? In deze checklist voor New York hebben wij de belangrijkste dingen op een rij gezet.

1. Vraag op tijd een visum aan

Wat je absoluut niet moet vergeten is het aanvragen van een ESTA-reistoestemming voor New York. Vraag minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA-reistoestemming aan.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig.

Een creditcard is sowieso handig om mee te nemen naar de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.

De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig tenzij in die twee jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen. Zoals we aangaven kan je dit bedrag alleen betalen met een creditcard.

2. Een creditcard is handig

Creditcards zijn in heel Amerika wat voor ons een bankpas is als het gaat om gebruik. Creditcards worden daarom in heel New York wel geaccepteerd (misschien op wat marktkraampjes na). 

In New York zijn creditcards gebruikelijker dan cash, maar je kunt zeker wel betalen en geld opnemen met de Nederlandse bankpassen bij de Amerikaanse geldautomaten ATM.

Ga je pinnen in New York?

Dan krijg je na het kiezen van je geldbedrag onder andere de optie: ‘withdrawel from checking’. Kies deze optie. Let er ook op dat je jouw bankpas activeert voor gebruik in Amerika.

Hoe je dat doet?

Ga direct naar ING | Rabobank | Abn Amro of de website van je eigen bank als die hier niet genoemd is.

Miles sparen met de American Express

Met de American Express Flying Blue creditcard, ook wel AMEX, kun je ook sparen voor Air Miles. En met deze miles kun je fikse kortingen krijgen op bijvoorbeeld vliegtickets (zodat je nog meer kan reizen, jaj!)

Tijdens mijn werk bij IBM maakte ik veelvuldig gebruik van deze kaart. Toen ik daar niet meer werkte heb ik er zelf een aangeschaft om Air Miles te sparen.

Kies je de Flying Blue Silver card, dan is het eerste jaar gratis (tot je opzegt voor het eerste jaar is verstreken).Je krijgt bij de aanvraag direct 2.500 miles cadeau.

Je kunt ook kiezen voor de AMEX Flying Blue Gold card, deze kost het eerste jaar tot opzegging voor het jaar is verstreken € 85,- en je krijgt dan 5.000 miles cadeau.

Naast de Air Miles die je cadeau krijgt bij de creditcard, verdien je ook miles met elke euro die je met je creditcard betaalt.

Voor 3 van hun Flying Blue kaarten heeft American Express momenteel een speciaal offer die loopt tot en met 30 juni. Je krijgt tot 40.000 miles cadeau afhankelijk van welke creditcard je kiest.

Bekijk alle voordelen van de American Express op de website van American Express.

3. Zorg dat je ingecheckte bagage van een TSA-slot is voorzien

Omdat je naar New York afreist is het belangrijk dat je een TSA gecertificeerd slot op je koffer hebt. Dit slot geeft de douane van New York toegang tot je koffer als ze deze willen controleren. Hiermee voorkom je dat ze jouw koffer met geweld openmaken.

De douane heeft namelijk een slot om TSA-koffers te openen. Sommige koffers hebben een standaard TSA-slot op de tas.

Heb je nog geen koffer met een TSA-slot? Op Bol.com vind je een groot aanbod van TSA-koffer. En een goede tip voor Coolblue. Ik kocht laatst een stevige tweedekans (American Tourister) koffer.

Je kunt de TSA-sloten ook los kopen en aan je bestaande koffer vastmaken.

4. Neem een stevige tas mee

De een zweert bij een koffer, de ander bij een backpack. Ga je een week naar New York, dan is de kans groot dat je je bagage moet inchecken.

Kies voor een reistas, koffer of backpack die groot genoeg is voor je kleding, maar niet te zwaar is en een TSA-slot bevat. Met een backpack kan je nog een speciale backpack hoes gebruiken en dichtmaken.

5. Een NYC reisgids

Een fysieke reisgids is een onmisbaar item tijdens je stedentrip New York. Vaak zit er in de reisgids een handige kaart van de stad en de metro en hoef je niet te putten op de batterij van je telefoon.

Wij zweerden tijdens onze stedentrip in New York bij de Lonely Planet. Er zit een handige kaart in deze reisgids (wij zijn sowieso fan van kaarten) en je vindt er veel leuke adresjes en handige informatie in!

Andere fijne reisgids is die van Time To Momo.

Capitool reisgidsen zijn populaire reisgidsen. De inhoud is leuk en de kaarten zijn mooi geïllustreerd.

Zorg ervoor dat je de nieuwste editie in huis haalt, omdat er vooral na corona veel veranderd is. Alle Lonely Planet reisgidsen en andere reisboeken kun je goedkoop aanschaffen op bol.com.

6. Lees je in over de leukste wijk in New York om door te brengen

New York bestaat uit tal van leuke wijken om te verblijven. De een nog leuker dan de andere. Ontdek ook welke wijken & buurten van New York het leukste zijn.

7. Gebruik een paklijst

Om er zeker van te zijn dat je niks vergeet op je stedentrip in New York, is een inpaklijst heel handig. In onze paklijst vind je alles terug wat je nodig hebt en zo vergeet je nooit iets mee te nemen. Je kunt de checklist uitprinten en afstrepen maar!

8. Koop een New York CityPass

De New York CityPASS is echt een must-have als je voor de eerste keer New York bezoekt en een aantal top attracties wilt bezoeken. Je bespaart met zo’n kaart dan flink wat geld. Voor de kaart betaal je namelijk een vast bedrag en krijgt daarmee tot 40% korting op de standaardprijzen. De New York CityPASS is 9 dagen geldig vanaf de datum van het eerste gebruik.

Bekijk prijzen van de NYC-pas én deelnemende attracties op Klook, dé website voor al je bezienswaardigheden, passen en meer!

9. Schaf een e-sim aan

Een e-simkaart voor New York biedt voordelig internet tijdens je verblijf in New York. Je hoeft nooit meer op zoek te gaan naar wifi punten, want je bent overal verbonden met deze speciale simkaart. De e-sim is ingebouwd in moderne telefoons (check vooraf via jouw telefoon instellingen of jouw telefoon e-sim heeft, mijne heeft die optie bijvoorbeeld niet) Check hier e-sim abbonementen voor betaalbaar internet in New York.

Wist je dat we een heel archief vol tips voor de Verenigde Staten hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.

24 gedachten over “Checklist New York: wat neem je mee en wat regel je?”

  1. Evey | Style Spy

    haha zullen we Jules om tips vragen? P.s. wat vind je van m;n homepage?

  2. Ja leuk je lay-out zo! Vind de sidebalk en socialmedia buttons erg leuk!
    Ik ben nog nooit op vakantie geweest naar de sneeuw, maar in Nederland draag ik ook mijn snowboots. Al neem ik dan ook mijn andere laarzen mee. Die van Jules en die groene zijn wel erg leuk zeg!

  3. Ik ken het probleem! Had vorig jaar ook leuke boots nodig voordat ik naar Zweden ging. Uiteindelijk heb ik ze gevonden in een schoenenwinkel hier in de buurt. Ik weet niet welk merk ze zijn (ze liggen ergens op zolder), maar ze kostten maar 70 euro! Als je ze wil zien, ik heb ze in deze post staan: http://maisonmies.blogspot.nl/2012/12/22-days-left.html Succes! 😀

  4. Ik ben verliefd op de boots rechtsonder <3 Wil ik hebben! En ik vind je layout er mooi uitzien, overzichtelijk!

  5. Goede vraag eigenlijk. Ik ben tijdens de winterperiode alleen nog maar gaan skiën. Zulke boots lijken me vooral handig om warm te blijven.

  6. Keytothefuture

    Hahaha wat een problemen inderdaad! Ik zou gaan voor een schoen met goede grip aan de onderkant maar wel comfortabel zijn. Snowboots zijn namelijk echt niet altijd heel comfortabel aan de binnenkant haha.

  7. Natasja - Watzijzegt

    Linksonder of rechtsboven zou ik wel in m’n wintergarderobe willen hebben! Echt fatsoenlijke winterboots heb ik namelijk niet en dat is toch best koud soms. En love the lay-out!

  8. Toen we in de winter naar Stockholm gingen heb ik ook een soort van snow boots gedragen, geen minuut spijt van gehad! In februari gaan we weer naar New York, ik hoop stiekem dat ik dan toch ‘gewone’ schoenen aan kan hoor 🙂

  9. Die moonboots zien er echt mooi uit! Mocht ik nu naar NY gaan, ik zou mijn Uggs dragen. Die zitten erg comfortabel en houden mijn voeten warm. Maar ik weet niet of je Uggs hebt en/of je ze zelf ooit zou willen dragen.

  10. Ik draag zelf in Oostenrijk (of in andere wintersport landen) meestal mijn moonboots al zijn ze nooit echt super charmant. Ik vind de rechtsboven het mooist. Ik zou zelf niet voor Uggs gaan ik heb hier meerdere mensen op zien lopen en ik heb altijd het idee dat het profiel van Uggs niet heel veel doet. Dr. Martens (vooral de Docs met de warme binnenkant) zijn ook heel erg fijn.

  11. Lastig!! Sowieso als ik voor comfi moest gaan zou ik Uggs kiezen maarja heel erg netjes ofzo zijn die nou ook weer niet haha. Anders gewoon platte lange laarzen? Of enkellaarsjes? Moonboots vind ik meer voor wintersport/sneeuw landen..

  12. Ik heb al timberlands, die vind ik erg fijn! Ook zou ik wel UGG’s aan kunnen doen maar dat is niet echt fashionable en ook niet goed voor je voeten. Ik vind die nieuwe, korte snowboots wel echt tof!!

  13. Ik zou gaan voor mijn Sorels en een paar uitegwoonde Uggs. Misschien niet het meest stijlvol maar wel heel praktisch en ook gewoon van nu. Misschien dat ik zelfs mijn wandelschoenen nog in mijn tas zou stoppen voor het geval ik na een paar dagen toch last van blaren krijg. Verder gewoon skinnyjeans en een zwarte skinny, mijn warme groene parka en een zwarte circlescarf. Niet heel spannend maar wel heel fijn.

  14. Ik vond het op vakantie in een warm land al lastig (Indonesie en Maleisie) maar voor een wat koudere bestemming lijkt het me idd érg lastig. Zelf vind ik nikes wel warm genoeg voor deze tijd van het jaar, misschien dat ik ook mijn Uggs wel aan zou trekken!

    Verder vooral laagjes gebruiken zou ik zeggen! Maar verder moet ik eerlijk zeggen dat ik weinig geef om er fashionable bij te lopen op vakantie ;-)!

    liefs Rosie

  15. Oh, man o man. Ik vind snowboots lelijke schoenen:-(. Maar ze zijn zo comfy en makkelijk mee te lopen in de kou en sneeuw. Ik had oude tweedehandse sneeuwboots uit zweden gekocht. Maar ja, je halve dag beetje shitty voelen van de kou om alleen een beetje mooi uit te zien is niet de moeite waard! Ik kies voor schoentje 4.
    Je lay-out is zo mooi wit! Lekker fris!

  16. Ik vind winterkleding sowieso een ramp eigenlijk. Maar zij ziet er wel onwijs stijlvol uit nog zeg! (Alhoewel mislukte vakantiefoto’s in de winter meestal te maken hebben met een rood hoofd van de gure wind en niet zozeer vanwege het feit dat ik gewoon mijn jurkje aantrek met fijne boots eronder 😉 )

    1. Evey | Style Spy

      Hahaha ik weet ook zeker dat ik er met een rode kop bij ga lopen! Boeien toch?

  17. Food Love and Happiness

    Ik kende die site nog niet, van Jules, maar wat een prachtige dame en inderdaad: goede smaak. Heel erg mooi! Hakken zijn inderdaad heel mooi, maar niet voor een hele dag wandelen en zeker niet in de sneeuw of in het zand. Ik ga als ik veel moet wandelen altijd voor sneakers, alleen kunnen die wel echt te koud zijn. Toen ik in NY liep ik op m’n stoffen all stars tijdens de sneeuwstorm haha. Je snapt em al: drijfnatte en super koude voeten. Snel terug naar het hotel voor andere schoenen. Helemaal niet eigenwijs hoor…;)

  18. LIKE! Je nieuwe lay-out is heel erg tof. Die wereldkaart is geweldig, wat heb je er fijn aan zitten knutselen, echt heel erg mooi geworden! Welke schoenen tijdens een sneeuwtrip? Hmmm ik vid snowboots wel een goede.. ik heb zelf (ik weet het merk niet meer, maar is wel bekend) van die bruine laarzen (2 kleuren bruin) onderkant en neus leer en om de benen van een bepaald lekker stofje echt IDEAAL voor de sneeuw, heb je enig idee wat ik bedoel? Hhahaha…

  19. Rechtsboven is mooi! Lijkt me prima voor de koude dagen en ze zijn ook hip! Ik droeg drie jaar geleden vooral bergschoenen in besneeuwd Parijs. Ik had toen niet de tijd om te switchen naar iets hippers, want moest ze wel inlopen. Ik heb nu een paar soortelijke laarzen van de foto rechtsboven, maar dan de wat langere variant. Maar op de langere termijn loop ik er niet heel fijn op helaas. Wel prima in de sneeuw tegen het glijden trouwens!

  20. Michelle - Travel lifestyle.nl

    Oooh moeilijk inderdaad! Ik vind deze allemaal wel heel cute. Maar misschien wordt het ineens wel een stuk warmer. Vorige week was het er geloof ik 15 graden ofzo. Maar de weken daarvoor had het gesneeuwd haha. Sowieso weerbericht checken voor je gaat 😉 Enne je lay-out is super mooi! Me like de grote foto’s!

Reacties zijn gesloten.

Dit vind je misschien ook leuk

Surflegging blauw print
GolfsurfenOutdoor Lifestyle

De mooiste yoga én surf leggings voor de zomer

Outdoor LifestyleYoga

Geen tijd voor fysieke yoga? Hier kun je het online doen

GolfsurfenYoga

Waarom yoga & surfen zo goed samen gaan