Checklist New York: wat neem je mee en wat regel je?

New York is een fantastische stad voor een lange stedentrip. Maar wat moet je meenemen naar deze fantastische stad? In deze checklist voor New York hebben wij de belangrijkste dingen op een rij gezet.

1. Vraag op tijd een visum aan

Wat je absoluut niet moet vergeten is het aanvragen van een ESTA-reistoestemming voor New York. Vraag minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA-reistoestemming aan.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig.

Een creditcard is sowieso handig om mee te nemen naar de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.

De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig tenzij in die twee jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen. Zoals we aangaven kan je dit bedrag alleen betalen met een creditcard.

2. Een creditcard is handig

Creditcards zijn in heel Amerika wat voor ons een bankpas is als het gaat om gebruik. Creditcards worden daarom in heel New York wel geaccepteerd (misschien op wat marktkraampjes na). 

In New York zijn creditcards gebruikelijker dan cash, maar je kunt zeker wel betalen en geld opnemen met de Nederlandse bankpassen bij de Amerikaanse geldautomaten ATM.

Ga je pinnen in New York?

Dan krijg je na het kiezen van je geldbedrag onder andere de optie: ‘withdrawel from checking’. Kies deze optie. Let er ook op dat je jouw bankpas activeert voor gebruik in Amerika.

Hoe je dat doet?

Ga direct naar ING | Rabobank | Abn Amro of de website van je eigen bank als die hier niet genoemd is.

Miles sparen met de American Express

Met de American Express Flying Blue creditcard, ook wel AMEX, kun je ook sparen voor Air Miles. En met deze miles kun je fikse kortingen krijgen op bijvoorbeeld vliegtickets (zodat je nog meer kan reizen, jaj!)

Tijdens mijn werk bij IBM maakte ik veelvuldig gebruik van deze kaart. Toen ik daar niet meer werkte heb ik er zelf een aangeschaft om Air Miles te sparen.

Kies je de Flying Blue Silver card, dan is het eerste jaar gratis (tot je opzegt voor het eerste jaar is verstreken).Je krijgt bij de aanvraag direct 2.500 miles cadeau.

Je kunt ook kiezen voor de AMEX Flying Blue Gold card, deze kost het eerste jaar tot opzegging voor het jaar is verstreken € 85,- en je krijgt dan 5.000 miles cadeau.

Naast de Air Miles die je cadeau krijgt bij de creditcard, verdien je ook miles met elke euro die je met je creditcard betaalt.

Voor 3 van hun Flying Blue kaarten heeft American Express momenteel een speciaal offer die loopt tot en met 30 juni. Je krijgt tot 40.000 miles cadeau afhankelijk van welke creditcard je kiest.

Bekijk alle voordelen van de American Express op de website van American Express.

3. Zorg dat je ingecheckte bagage van een TSA-slot is voorzien

Omdat je naar New York afreist is het belangrijk dat je een TSA gecertificeerd slot op je koffer hebt. Dit slot geeft de douane van New York toegang tot je koffer als ze deze willen controleren. Hiermee voorkom je dat ze jouw koffer met geweld openmaken.

De douane heeft namelijk een slot om TSA-koffers te openen. Sommige koffers hebben een standaard TSA-slot op de tas.

Heb je nog geen koffer met een TSA-slot? Op Bol.com vind je een groot aanbod van TSA-koffer. En een goede tip voor Coolblue. Ik kocht laatst een stevige tweedekans (American Tourister) koffer.

Je kunt de TSA-sloten ook los kopen en aan je bestaande koffer vastmaken.

4. Neem een stevige tas mee

De een zweert bij een koffer, de ander bij een backpack. Ga je een week naar New York, dan is de kans groot dat je je bagage moet inchecken.

Kies voor een reistas, koffer of backpack die groot genoeg is voor je kleding, maar niet te zwaar is en een TSA-slot bevat. Met een backpack kan je nog een speciale backpack hoes gebruiken en dichtmaken.

5. Een NYC reisgids

Een fysieke reisgids is een onmisbaar item tijdens je stedentrip New York. Vaak zit er in de reisgids een handige kaart van de stad en de metro en hoef je niet te putten op de batterij van je telefoon.

Wij zweerden tijdens onze stedentrip in New York bij de Lonely Planet. Er zit een handige kaart in deze reisgids (wij zijn sowieso fan van kaarten) en je vindt er veel leuke adresjes en handige informatie in!

Andere fijne reisgids is die van Time To Momo.

Capitool reisgidsen zijn populaire reisgidsen. De inhoud is leuk en de kaarten zijn mooi geïllustreerd.

Zorg ervoor dat je de nieuwste editie in huis haalt, omdat er vooral na corona veel veranderd is. Alle Lonely Planet reisgidsen en andere reisboeken kun je goedkoop aanschaffen op bol.com.

6. Lees je in over de leukste wijk in New York om door te brengen

New York bestaat uit tal van leuke wijken om te verblijven. De een nog leuker dan de andere. Ontdek ook welke wijken & buurten van New York het leukste zijn.

7. Gebruik een paklijst

Om er zeker van te zijn dat je niks vergeet op je stedentrip in New York, is een inpaklijst heel handig. In onze paklijst vind je alles terug wat je nodig hebt en zo vergeet je nooit iets mee te nemen. Je kunt de checklist uitprinten en afstrepen maar!

8. Koop een New York CityPass

De New York CityPASS is echt een must-have als je voor de eerste keer New York bezoekt en een aantal top attracties wilt bezoeken. Je bespaart met zo’n kaart dan flink wat geld. Voor de kaart betaal je namelijk een vast bedrag en krijgt daarmee tot 40% korting op de standaardprijzen. De New York CityPASS is 9 dagen geldig vanaf de datum van het eerste gebruik.

Bekijk prijzen van de NYC-pas én deelnemende attracties op Klook, dé website voor al je bezienswaardigheden, passen en meer!

9. Schaf een e-sim aan

Een e-simkaart voor New York biedt voordelig internet tijdens je verblijf in New York. Je hoeft nooit meer op zoek te gaan naar wifi punten, want je bent overal verbonden met deze speciale simkaart. De e-sim is ingebouwd in moderne telefoons (check vooraf via jouw telefoon instellingen of jouw telefoon e-sim heeft, mijne heeft die optie bijvoorbeeld niet) Check hier e-sim abbonementen voor betaalbaar internet in New York.

Dit vind je misschien ook leuk

bryggen, gekleurde huisjes in Noorwegen
NoorwegenRoadtrip

Wat te doen in Bergen Noorwegen

Pauanui
GolfsurfenOutdoor Lifestyle

De leukste surfponcho’s voor volwassenen

FinlandWintersport

Doen in Lapland: bezoek een rendierboerderij 

Outdoor Lifestyle

Gore-Tex review: De ultieme damesschoen voor deze winter

Wandelen

Zo bereid je je voor op 25 kilometer wandelen (of meer)

PortugalWandelen

Wandelen Madeira: 6 onmisbare hikes op Madeira