Paspoort

Wat is een ESTA-visum?

Fijne lichte, sneldrogende wandelbroek in stoere look

Laatst bijgewerkt:

Als je naar de Verenigde Staten afreist, dan moet je een ESTA-visum aanvragen. Dit is een reistoestemming en betekent dat je Amerika binnen mag. De visumaanvraag voor de ESTA vul je digitaal in en is na goedkeuring gekoppeld aan je paspoort. Je krijgt dus geen papiertje thuisgestuurd. In deze blog vind je alles wat je moet weten over het aanvragen van dit ESTA-visum.

Wanneer moet je het ESTA-visum aanvragen?

Als je naar de Verenigde Staten afreist.

Hoe lang van te voren een Esta aanvragen?

Vraag het visum minimaal 72 uur voordat je vertrekt aan. Het kan namelijk even duren voordat je aanvraag voor een USA visum wordt goedgekeurd. Hoelang duurt de esta-aanvraag? Soms krijg je direct goedkeuring, soms niet. Dus vraag dat visum niet een dag van te voren aan.

Hoelang is je ESTA geldig?

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig tenzij in die 2 jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen.

Belangrijke punten:

Belangrijk: na je aanvraag krijg je een referentienummer. Onthoud deze goed, want die heb je nodig als je iets wilt wijzigen wanneer je paspoort verloopt.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig. Een creditcard is sowieso handig om mee te hebben in de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.

Wat heb je nodig om een ESTA-aanvraag te doen?

Om een aanvraag in te dienen, moet je een paar dingen bij de hand hebben:

  1. Een geldig paspoort.
  2. Een geldig e-mailadres waarvan jij de eigenaar bent. Dit is nodig om met jou te communiceren en belangrijke updates over je aanvraag te sturen.
  3. Je woonadres en telefoonnummer, zodat je identiteit geverifieerd kan worden en er indien nodig contact met je kan worden opgenomenunnen opnemen.
  4. Het telefoonnummer en e-mailadres van een noodcontactpersoon. Dit is belangrijk voor het geval er een noodsituatie optreedt en iemand bereikt moet worden die op de hoogte is van jouw reisplannen.
  5. Betaling: Voor het indienen van de aanvraag moet je $ 21,00 betalen. Je kunt betalen met verschillende betaalmethoden, zoals MasterCard, VISA, American Express, Discover (JCB of Diners Club) en PayPal.

Zorg ervoor dat je al deze dingen klaar hebt voordat je de aanvraag indient. Op die manier verloopt het proces soepel en kun je snel op weg naar jouw bestemming!Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters