Deze docu’s/films raden avonturiers aan

Laatst bijgewerkt:

Op Instagram vroeg ik mijn volgers naar hun favoriete avontuurlijke films en documentaires. Om te kijken als je even binnen moet blijven, bijvoorbeeld nu, tijdens de uitbraak van het coronavirus. Heb je nog toevoegingen op deze lijst, dan hoor ik dat graag in de comments!

Oh en de betaalzenders van KPN en VodafoneZiggo zijn tijdelijk gratis te bekijken. Hiermee komen de providers mensen tegemoet die noodgedwongen thuiszitten vanwege de coronacrisis. Het gaat om de zender Film1 waar je onderstaande films kun bekijken. De actie loopt tot 13 april zoals het nu lijkt.

Wild

Na de dood van haar moeder liep Cheryl Strayed 1800 kilometer van De Pacific Crest Trail, een route dwars van Mexico tot Canada. De film Wild is gebaseerd op Cheryl’s best verkochte memoires, Wild: A Journey from Lost to Found. De film neemt je mee langs deze wandelroutemaar geeft ook een aantal levenslessen mee. Verder zitten er een paar spannende stukken in en wilden wij gelijk backpacken door Amerika na het zien van deze film <3. Niet alleen voor vrouwen.

De film is onder andere op Pathe-thuis.nl te bekijken (vanaf 2,99)

Adrift

Adrift is een waargebeurd verhaal over een dappere vrouw die met haar verloofde schipbreuk lijdt als ze samen de oceaan over zeilen. Ze wordt aan het begin van de film wakker op zoek naar haar verloofde die ze in de Stille Oceaan na een monster wave kwijt raakt op zee. De film mixt spanning met romantiek.

Finding the Lost Largest Pyramid in the World

Yes Theory is een YouTube-kanaal die hun lifestyle promoten en mensen uit te dagen om die lifestyle te leven. Ik kende ze nog niet, maar hun kanaal ziet er tof uit.

De documentaire, getiteld ‘The Lost Pyramid’, beschrijft de reis van de mannen van Yes Theory door El Mirador (de verloren stad van Maya) om de top van La Danta te bereiken – een van de grootste piramides ter wereld.

De film is gratis hierboven via Youtube te bekijken ;-)

127 hours

In 127 Hours wordt het verhaal vertelt van klimmer Aron Ralston die alleen in een kloof in Utah gevangen zat. Een losgeraakte kei viel op zijn rechterarm en sloot hem op tegen een rots. 6 dagen lang hield Aron zichzelf in leven in de wildernis van Bluejohn Canyon met slechts één liter water, twee burrito’s en een paar stukjes chocolade. De openbaring kwam toen de 27-jarige klimmer zich realiseerde hoe hij zijn eigen leven kon redden. Een spannende film dat je twee keer laat nadenken of je wel genoeg eten en drinken bij je hebt als je (alleen) gaat hiken.

Dawn Wall

In de vroege ochtend is er een muur die je als eerste ziet oplichten, en dat is El Capitan. Deze film gaat over de klim van El Capitan door Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson en hun reis naar de historische route naar de top. Ze doen jaren lang verschillende pogingen van weken om deze kaarsrechte wall te beklimmen. En te bedenken dat Caldwell ook nog een wijsvinger mist. In de film zie je flashbacks van de voorbereidingen van Tommy en Kevin en de obstakels die ze moesten overwinnen om de klim te maken.

Ook als je geen interesse hebt in klimmen moet je deze briljante documentaire bekijken.

Captain Fantastic

Vader Ben en zijn zes kinderen zijn een avontuurlijke familie die wonen in de Amerikaanse bossen. Overdag beklimmen ze rotswanden, in de avonden lezen ze een boek bij een kampvuur. Maar dan gebeurt er iets in de familie en moet de familie met een bus naar de ‘echte’ wereld reizen. Een wereld waar ze dus niet op voorbereid zijn. Want het enige wat ze hebben geleerd komt uit een boek.

Een grappige film die je ook laat huilen.

Captain Fantastic is op Cinetree voor 2,99 te bekijken.

Free Solo

Free Solo won een Oscar voor beste documentaire en dat is terecht. Deze spannende documentaire gaat namelijk over de onmogelijke klim van El Capitan (daar issie weer) zonder touw. Het is een van de grootste individuele menselijke prestaties aller tijden. En ook al weet je dat de klim gelukt is (spoiler: hij leeft nog), je zit toch met op de rand van je stoel.

Het enorme aantal kansen dat Honnold tijdens zijn beklimming kan doodgaan maakt deze film rete spannend. De solo- en touwloze klim van Alex Honnold van de 3.000 voet verticale wand van El Capitan in Yosemite moet je gezien hebben!

Bekijk deze film op Disney Plus, nu met gratis 7 dagen Trial. Meld je direct aan voor een proefabonnement bij Disney Plus.

Everest

Het waargebeurde verhaal Everest volgt een poging naar de top van de Mount Everest in 1996. Rob is de slimme en verantwoordelijke professional die zijn team (van betalende klanten/klimmers) naar de top van de Mount Everest leidt, terwijl hij hen de gevaren laat inzien van de klim van zoiets onnatuurlijks. Natuurlijk gaat er van alles fout.

Deze film is te bekijken op Pathe-thuis.nl.

Tracks

Tracks gaat over een jonge vrouw, Robyn Davidson, die ter voet, in het gezelschap van kamelen, van Alice Springs naar de Indische Oceaan wilt lopen. Dwars door de Australische woestijn. Een solo-reis van bijna 2000 mijl. Een reis die absoluut niet gemakkelijk is.

Eerst moet ze kamelen leren trainen. Aan de rand van het Australische binnenland communiceert ze met verschillende vijandige personages en dieren. Ook beseft Robyn dat ze financiering nodig heeft. En dat krijgt ze in de vorm van een artikel in het tijdschrift “National Geographic”. Het tijdschrift wil echter wel dat een fotograaf haar regelmatig bezoekt om foto’s te maken.

Deze film is te bekijken op Pathe-thuis.nl

Floortje (terug) naar het einde van de wereld

We tippen natuurlijk alle afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld. De nieuwe afleveringen van Floortje heten Floortje TERUG naar het einde van de wereld en zijn zeker de moeite waard!

Floortje Dessing keert terug naar verre uithoeken, waar ze mensen uit eerdere uitzendingen opzoekt. In deze reeks ziet Floortje hoe het leven van de mensen is veranderd, die ze eerder op het einde van de wereld bezocht. Blijft het leven leuk aan het einde van de wereld?

Bekijk de afleveringen op NPO Start.

The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young

Een waanzinnig moeilijke uithoudingsrace die maar weinigen ooit hebben afgelegd. In deze documentaire worden lopers gevolgd in een race tegen de klok.

Ondanks alle pogingen tot geheimhouding, plus een absurd ingewikkeld sollicitatieproces om mensen te ontmoedigen, proberen honderden mensen van over de hele wereld zich nu elk jaar in te schrijven. Maar… slechts 40 worden geaccepteerd.

Met inschrijfgeld van slechts $ 1,60 (plus willekeurig aangevraagde geschenken, zoals sokken en exotische kentekenplaten), doen de organisatoren dit niet om geld te verdienen en willen ze in feite niet dat het een topsportevenement wordt. Klinkt het al vreemd?

Terwijl degenen die het halen grotendeels gedreven en avontuurlijke presteerders zijn, zijn ze ook het soort dat zichzelf graag uitdaagt. De kans dat je de route haalt is minimaal. De Barkley-routes zijn zo zwaar dat er slechts in 24 uur 15 hardlopers overblijven. Elke lus heeft ongeveer 12.000 voet hoogteverschil en evenveel afdaling; ongeveer tweederde van de hele baan is off-trail, met lopers die het gebruik van gps en andere apparaten niet mogen gebruiken om oriëntatiepunten te lokaliseren die ze moeten aantonen (door pagina’s van boeken die daar zijn geplant) af te scheuren. Bijzondere documentaire!

De film is onder andere op Amazon Prime

Into the Wild

In dit waargebeurde drama besluit de twintiger Chris McCandless om in de wilde natuur van Alaska te gaan leven. Na bijzondere ontmoetingen en liften belandt McCandless op de Stampede Trail in Alaska. Na heel wat uren wandelen komt hij aan in een achtergelaten mijnwerkersbus, waar hij meer dan 100 dagen verblijft en overleeft op een beetje rijst, planten en klein wild. Zonder bezittingen, weg van de moderne wereld. Overleeft Chris het in deze bus?

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters