Dit wil je zien: uitzicht vanaf Harder Kulm, het dak van Interlaken

Interlaken is een populaire toeristische bestemming in Zwitserland. De stad ligt tussen twee meren, Thun en Brienz, en wordt omringd door imposante bergen. Een van de beste manieren om van het uitzicht te genieten is vanaf Harder Kulm, een bergtop op 1322 meter hoogte. Je kunt er met de Harderbahn, een tandradbaan, in tien minuten naartoe. Of er naartoe wandelen. Meer over de Harder Kulm lees je op Lone Drifters.

Zo kom je op de Harder Kulm

De Harder Kulm kun je bereiken met de tandradbaan, de Harderbahn, of lopend. De tandradbaan vertrekt vlakbij station Interlaken Ost. Om bij de Harderbahn te komen:

  1. Neem de bus of tram naar Interlaken Ost
  2. Loop vanaf het station Interlaken Ost naar de Harderbahn (7 minuten)
  3. Koop een ticket voor de Harderbahn bij de kassa of vooraf online
  4. Stap in de Harderbahn en geniet van de rit naar de Harder Kulm (10 minuten)

Boven aangekomen word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Je ziet Interlaken met de meren Thun en Brienz, het Bödeli tussen de twee meren en de beroemde Eiger, Mönch en Jungfrau. Heb je geen hoogtevrees? Bekijk dan het uitzicht vanaf het zwevend, driehoekig uitzichtplatform. Ik beloof je een toffe foto als je jezelf hierop laat fotograferen!

Het charmante restaurant met de torentjes en het rode pannendak biedt lekker eten, zoals kaasfondue en een wijntje, de perfecte lunchplek dus. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar andere uitkijkpunten leiden.

Harder Kulm in de herfst

Ook in de herfst is het uitzicht vanaf Harder Kulm adembenemend. De bergen zijn bedekt met sneeuw terwijl de bomen oranje rood kleuren op de voorgrond. Af en toe zie je een paraglider voorbij vliegen. Als je kunt kiezen, zou ik zeker aanraden om Zwitserland in de herfst te bezoeken.

Hiken naar de Harder Kulm

Voor wie een meer avontuurlijke klim naar Harder Kulm zoekt, biedt de berg een netwerk van paden die geschikt zijn voor een wandeling. Het hoofdpad, dat wordt beschouwd als een “bergwanderweg”, begint bij het Harder Kulm-spoorwegstation, gelegen aan de voet van de berg.

Duidelijk aangegeven borden geven het pad naar Harder Kulm aan, met een geschatte wandeltijd van ongeveer 2 uur en 30 minuten. Dit middelzwaar uitdagende pad, dat voornamelijk wordt aangegeven door tijd in plaats van afstand, kan in ongeveer 2 uur worden afgelegd.

Psst: Er staan verschillende borden langs de wandeling, maar de namen veranderen wanneer de paden samenkomen. Een “Wanderweg” is gewoon een “wandelpad” en een “Bergwanderweg” is een “bergpad”. 

Hiken vanaf HarderKulm

Zoek je meer uitdaging vanaf de top van de HarderKulm? De Auf dem Grat– wandeling is een aanrader. Deze liepen wij toen we HarderKulm in de zomer bezochten op een perfecte zomerdag met weids uitzicht. Je loopt een groot stuk door het bos en de ridge van de berg. Meer over deze hike vind je op Komoot.

Tips voor een bezoek aan Harder Kulm

  • Bezoek Harder Kulm op een zonnige dag om het beste uit het uitzicht te halen.
  • Neem warme kleding mee, ook in de zomer. De temperatuur kan op de bergtop iets frisser zijn dan in Interlaken.
  • Als je van wandelen houdt, neem dan een wandelkaart mee. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar andere uitkijkpunten leiden.

Harder Kulm is een must-see voor iedereen die Interlaken bezoekt. Het is een perfecte plek om te genieten van het uitzicht over de Berner Alpen.

Harder Kulm Tickets

Harder Kulm tickets

De Harder Kulm is gesloten in de winter. Tickets kunnen vanaf het voorjaar worden geboekt via de Jungfrau website.

Dit vind je misschien ook leuk

Golfsurfen

Dit zijn de beste surfspots van Europa

Hardlopers op d Halve marathon in Ras Al khaimah
Hardlopen

Dit wil je weten over de Halve Marathon in Ras Al Khaimah!

Wat te doen in Chelsea New York
Verenigde Staten

Wat te doen in Chelsea New York

Uitzicht op kasteel Grein
FietsenOostenrijk

Fietsen in de Donauregio in Opper-Oostenrijk 

new york straat met autos in midtown manhattan
ReistipsVerenigde Staten

Het beste van Midtown Manhattan

Kanoën

Winterkajakken: tips, uitrusting en locaties