Dit wil je weten over de Halve Marathon in Ras Al Khaimah!

Op 24 februari 2024 vindt de 17e jaarlijkse Ras Al Khaimah (RAK) Halve Marathon plaats in het Midden-Oosten. Dit is een jaarlijkse hardloopevenement in Ras al-Khaimah en is een race over een halve marathonafstand. De race debuteerde in 2007 met Keniaan en Langeafstandsloper Samuel Wanjiru, die het wereldrecord op de halve marathon verbrak. Wil je meedoen aan dit hardloopevent? Dan moet je dit weten!

Vernieuwde route en afstand van de RAK halve marathon

Zoals elk jaar zullen wereldklasse hardlopers deelnemen aan dit evenement. En dit jaar wordt er een nieuw parcours geïntroduceerd. Naast de race van 2 en 21,1 (halve marathon) kilometer zal in het nieuwe jaar voor het eerst ook een 10 kilometer lange wegrace worden gehouden, waaraan een aantal van ’s werelds beste langeafstandlopers zullen deelnemen. De nieuwe afstand wordt beschouwd als de perfecte tussenstap ter voorbereiding op een halve marathon. een afstand die doorgaans wordt beschouwd als de perfecte opstap voor degenen die zich willen voorbereiden op de halve marathon zelf. Zowel de start als de finish van de 10 kilometer lange route zal op Al Marjan Island zijn.

In 2024 vinden alle drie de races plaats op de wegen van het belangrijkste eiland van de emiraat, dat bestaat uit vier eilanden in de vorm van koralen, allemaal gemaakt door mensen.

Over de RAK Halve Marathon

In 17 jaar heeft het evenement zich gevestigd in de wereldwijde hardloopwereld, waardoor Ras Al Khaimah een bekende plek is voor sportevenementen. Het trekt toeschouwers en deelnemers van verschillende niveaus aan.

De RAK Halve Marathon heeft de aandacht getrokken van wereldklasse atleten die ideale raceomstandigheden zoeken voor hun voorbereiding op de Londen Marathon en de Olympische Spelen in Parijs. Eerder dit jaar behaalde Kenia een dubbele overwinning tijdens de 16e editie: Bernard Koech won de mannenrace in 58:45, terwijl Hellen Obiri als eerste vrouw eindigde in 1:05:05.

Inschrijven voor de RAK

Op 24 februari 2024 (7:00 uur tot 12:00 uur) vindt de 17e jaarlijkse Ras Al Khaimah (RAK) Halve Marathon plaats. De kosten voor deelname aan deze race zijn vanaf AED 75, ongeveer € 17,08.

De inschrijving voor het jaarlijkse evenement met drie races is open! Je kunt je aanmelden via rakcalendar.ae 

Ras Al Khaimah Half Marathon 2023

Reistips Ras Al Khaimah

Dubai ligt slechts 45 minuten rijden van Ras Al Khaimah, dus het is gemakkelijk te bereiken.

Reistijden en afstanden naar Ras Al Khaimah

  • Dubai International Airport – 45 minuten, 85 kilometers
  • RAK International Airport – 20 minuten, 18 kilometers
  • Abu Dhabi International Airport – 2 uur en 30 minuten, 250 kilometer
  • Sharjah International Airport – 35 minuten, 60 kilometer
  • Oman, Mussandam Border – 30 minuten, 40 kilometer

Faq

Wat is de route van de halve marathon

De Ras Al Khaimah Half Marathon staat bekend om zijn prachtige vlakke parcours met adembenemende uitzichten op heldere zee, palmbomen en witte zandstranden. De start van de Ras Al Khaimah Half Marathon is tussen het dorpsgebied en de ingang van The Double Tree by Hilton aan Marjan Island Boulevard. De route neemt de hardlopers mee over het eiland, langs belangrijke hotels langs Sheikh Mohammed bin Salem Road, door Al Amwaj Avenue, en dan terug naar de Boulevard om de finishlijn over te steken.

Zijn er ook andere races tijdens de RAK halve marathon

Er is ook een race van 2 kilometer en sinds 2024 een nieuwe parcours van 10 kilometer