Boardchick of the month: surfchick Winnie

Jahj, nieuwe maand = nieuwe boardchick. Surfchick Winnie (26) is een vers afgestudeerde bioloog en is van Utrecht naar Haarlem verhuisd omdat ze dicht bij de kust wilde wonen. Talking about passions! Met een boardrack op haar fietsje fietst ze met haar board naar de kust en ligt ze nu binnen een half uurtje in de zee. Na haar ‘carriere’ als als surfinstructrice in dè surflanden van Europa (Frankrijk en Spanje) geeft ze tegenwoordig les bij Surfschool Zandvoort. Daarnaast doet ze aan snowboarden en longboarden! Meet boardchick of the month Winnie!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Surfen, longboarden of snowboarden?
Surfen is mijn favo boardsport!! Tussen de golven in het water liggen geeft een onbeschrijfelijk gevoel en is zooo verslavend! Het is ook een moment om even helemaal nergens aan te denken en gewoon gaan. Longboarding is trouwens ook chill, beetje door de duinen cruisen of als alternatief als je armen het peddelen niet meer trekken.

boardchick of the month Winnie

Ik kwam het eerst met surfen in aanraking toen…
7 Jaar geleden wilde ik graag voor het eerst alleen op vakantie. Omdat ik heel sportief was (skaten, turnen, etc), wilde ik graag een sportieve vakantie. Na wat googlen kwam ik op een surfvakantie uit. Ik kende niemand die ook wilde leren surfen dus ben in mijn eentje naar een surfcamp in Mimizan (Frankrijk) gegaan, en dat beviel goed! Ik vond het zo leuk dat ik het jaar erop weer besloot te gaan. Omdat ik toch niet genoeg aan mijn surf trekken kwam die 2 weekjes in de zomer besloot ik te solliciteren bij zo’n surfcamp met als gevolg dat ik de 2 zomers erna ongeveer 2,5 maand in Frankrijk zat. Elke ochtend stonden Seryna (collega) en ik om 06.30 op om voor het werk nog even te kunnen surfen.

Ik oefen…
Zo vaak mogelijk. In Nederland is dat voornamelijk Bloemendaal aan zee/zandvoort. In November ga ik altijd 1,5 week naar Cornwall (UK), mijn favo surfspot overigens! En in de zomer Frankrijk, Spanje… Ik probeer door de winter door minimaal 1x per week te surfen maar in de vakanties is dat natuurlijk meer.

Het moeilijkst aan surfen vind ik?
De afhankelijkheid van de golven. Soms denk je dat het de dag erna mooie golven zijn en als het dan niets blijkt te zijn dan kan ik daar echt chagrijnig van worden.

Het leukste aan surfen vind ik?
Het fijne gevoel wat ik krijg zodra ik in het water lig: Even nergens meer aan denken en complete focus op de surf. Al vind ik het ook gezellig om wat te kletsen tijdens het surfen hoor. Daarnaast is de adrenalinerush die je krijgt als er een grote golf op je afkomt ook super!

Wat ik nog graag wil bereiken…
Ik wil ooit nog een air kunnen maken en eigenlijk ook wel aan competities mee gaan doen, maar alles op z’n tijd.

Events waar ik naartoe ga?
Ik was deze zomer nog op Surfana, dat was ook een heel leuk event! Met goede muziek, surf, whirlpool, shops en een goede sfeer.

Waar ik nog graag wil surfen..
Oeh, goede vraag.. Ik ban al eens een paar maanden in Indonesië geweest en eigenlijk zou ik daar wel weer naartoe willen, er zijn nog zoveel spots te ontdekken! Het was super om met een bootje naar de surf te worden gevaren en er daar dan een paar uur in te liggen. Daarnaast is het ook een redelijk veilig land om te bereizen en zijn de mensen enorm vriendelijk.

Mijn tips voor beginners?
1. Heb plezier in het surfen! Geniet van het in het water liggen en raak niet gefrustreerd als het even niet gaat, happens to all of us… 2. Ga naar een surfcamp! Het is een goede manier om andere beginnende surfers te leren kennen en vaak krijg je aardig wat lessen zodat je een goede basis opbouwt. 3. Maak niet de fout om te snel een te klein boardje te kopen. Het duurt dan veel langer om er goed op te kunnen surfen en op een BIC o.i.d. kun je echt wel even vooruit.

Always remember
Heb respect voor de zee en voor de golven. De zee kan erg sterk zijn dus je moet wel weten wat je doet, kijk altijd eerst goed waar de RIP zit en hoe de stroming staat voordat je het water ingaat. Kijk ook of er lifeguards zijn en laat mensen weten dat je het water ingaat. Daarnaast heb je een portie wilskracht en doorzettingsvermogen nodig. Het duurt soms even voordat je eindelijk uitgepeddeld bent en in de line-up ligt, dus geef niet op binnen 10 minuutjes.

Mijn eigen boards?
Ik heb een paar boardjes, voor verschillende condities. Mijn favoriete boards zijn mijn shortboard (6’3), wit en meegenomen uit Spanje. Dit was mijn eerste nieuwe board, de boardjes ervoor waren 2e hands, maar ook prima hoor. Mijn 2e favoriete board is allereerste board, 6,10 Fish (genaamd Magic Shot, heb ik niet verzonnen hoor, staat erop). Die heb ik van een collega in Frankrijk overgenomen en hij had hem weer uit Afrika.

Dankjewel Winnie, was nice to meet you!

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

29 gedachten over “Boardchick of the month: surfchick Winnie”

 1. Waah, wat is ze stoer! En wat een gave foto’s zo, met de camera op haar surfplank. Oke, ik ben jaloers. :) Heel tof om te lezen, dit!

 2. Oh nee, die foto’s! Dat wil ik ook :) Wat een stoere chick zeg. Ik vind het zo leuk om te lezen over het hoe en wat achter iemands sport.

 3. Mijn kleine zusje! Super trots op haar en dr hobby waar ze met zoveel passie voor gaat! Beetje jammer dat ik nog steeds geen les van dr heb gehad ; ) !

 4. Wauw wat een supergaaf artikel weer. Hihi, net mijn eerste surflesje gehad en kan alleen maar dromen van zo goed worden als jij Winnie! Super inspirerend en leuk om je te leren ‘kennen’!

  • Het Mariet! Wat leuk dat je net je eerste les hebt gehad! Verslavend he? Heel veel plezier met het surfen en wie weet tot in het water!

 5. Wauw, fantastisch! Ik blijf het zeggen: ik mis het surfen. Mijn board ligt nog altijd op me te wachten in Zuid Afrika.

  Hele stoere chick en prachtige foto’s!

 6. Ho, hierboven ging iets fout! ;) Oude gegevens stonden nog opgeslagen. Geen idee hoe je een comment wijzigt, maar bovenstaande is dus van mij en nu doet de link achter m’n naam ‘t wel als het goed is! :D

 7. Wat leuk! Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award. Alle vragen staan in het laatste bericht op mijn blog.

 8. Wat een stoere foto’s! En die 1e foto is een hele mooie: water, blauwe lucht, een zonnetje en een grote glimlach, mooi! Wat fijn zeg, verhuizen om dichter bij de kust te zijn en dus meer met je passie kunnen doen. Lijkt me heerlijk, op je fietsje binnen een aantal minuten aan de kust staan!

 9. Wat een toffe meid! 3 boardsporten? Hoe stoer! En wat heerlijk moet het zijn om dan zo dicht bij de kust te wonen!

 10. Stoere chick! Ik kan alleen maar dromen om zo goed te zijn. Ik moet het begin nog vinden, haha. maar ooh wat geeft dit inspiratie! En op de fiets richting kust? JALOERS! Ik wil ook graag dicht in de buurt van het strand wonen… maar helaas.

Reacties zijn gesloten.