vliegtuig in de lucht

Onze Travel Resources

Het doel van deze website is om jou handige tips te geven waar jij als reiziger echt wat aan hebt om je reis te plannen. Dat zie je onder andere terug in reviews van websites, apps en onze reisroutes. Wil je weten hoe ik vliegtickets boek, hotels zoek etc. dan vind je hier een handig overzicht van website, apps en gear die ik gebruik. Je vindt hier antwoord op vragen als Met welke reisorganisatie reis ik, waar huur ikeen auto, waar boek ik overnachtingen en meer handige reis- en sportips.

Staat er niet bij wat je graag had willen zien? Vul dan het contactformulier in en dan zal ik je vraag persoonlijk beantwoorden en eventueel de lijst aanvullen.

Vliegtickets

Skyscanner

Als ik op reis wil en geen doel heb dan gebruiken wij vaak de functie van Skyscanner om te kijken waar ik in een specifieke maand goedkoop naar kan reizen.

logo skyscanner

Google Flights

Naast Skyscanner kun je Google Flights  gebruiken. Google Flights is een soort vergelijkingssysteem waarmee je kunt zien wat de beste datum en de beste luchtmaatschappij is waarmee je het goedkoopste kunt vliegen.

Slapen

Airbnb

Er is niets beter dan thuiskomen. En dankzij AirBnB hoef je dit gevoel niet meer te missen tijdens het reizen. Met AirBnB verblijf je in echte huizen, in mooie appartementen en hippe wijken onder de lokale bevolking. Dus elke dag, na alweer een geweldig avontuur, kom je eigenlijk thuis. Wij zijn fan!

Booking.com

Booking.com is geweldig als je op zoek bent naar last minute hotelaanbiedingen. Vooral als je door Europa reist, biedt Booking.com soms goede deals. En een van de fijnste voordelen: je blijft flexibel en kunt zelfs kamers boeken op de dag dat je wilt inchecken – iets wat backpackers toch vaak doen!

Agoda

Agoda lijkt op Booking.com, maar is vooral handig in Zuidoost-Azië. Op dit platform kun je dezelfde topdeals krijgen voor goedkope hotelkamers en flexibel blijven. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. Maar ook op de dag zelf kun je prima boeken en wel tot 75% op je hotelboeking besparen!

Vervoer

12go Asia

12Go Asia gebruiken we om vervoersmiddelen in Azie te vinden, maar ook om door Azie te reizen. Zo gebruiken we 12Go Asia om de nachttrein naar Bangkok of bus naar Krabi vooraf online te boeken.

Uber

Over het algemeen gebruiken wij geen taxi’s. Helemaal niet in een dure stad als New York of in Japan. Wat we wel een uitkomst vinden is de app van Uber. Vooral in Amerika is het je lifesaver. Kom je midden in de nacht aan in het drukke Los Angeles? En gaan er geen bussen meer? Dan is Uber een uitkomst. Via de Uber app kun je taxi-chauffeurs vinden. Je vult in de app je bestemming en plaats van vertrek in en kiest dan voor de soort taxi. Soms is dat een privetaxi, in sommige bestemmingen kun je kiezen voor een shared drive, wat vaak goedkoper is omdat je de taxi dan met een andere reiziger deelt. 

Grab

De Uber concurrent in Azië is Grab. De app van Grab gebruikten wij ook veel vaker dan Uber omdat er meer aanbod is en de prijzen vaak voordeliger zijn met Grab. 

Camera’s op reis

Nikon fullframe camera

Ik fotografeer tegenwoordig met een full frame camera: de Nikon D610 spiegereflex. Dit is het perfecte instapmodel als je van DX naar FX wilt overgaan (het verschil wordt op Quora uitgelegd).

Sony systeemcamera

Onlangs hebben we ook een systeemcamera gekocht, een Sony A6000 om mee te filmen en licht bepakt op pad te gaan. Een systeemcamera (rechts) is een camera met verwisselbare lens, maar zonder spiegelsysteem. Je kijkt op het scherm of in een elektronische zoeker naar je onderwerp.

Mavic Pro Drone

Een ultieme reiscamera is natuurlijk een drone. Deze camera’s zijn niet goedkoop, maar je maakt er wel unieke foto’s en video’s mee. De DJI Mavic PRO is een mooi gadget die je op de mooiste plekken de lucht in kan sturen. De drone is prima voor op reis.

Tip:Wil je onze beste tips voor het boeken van het goedkoopste vliegticket? Bekijk dan dit artikel met 10 handige tips.