Hier boeken wij

Op deze pagina vind je alle bronnen terug die wij gebruiken om een reis te boeken. Van vliegtickets tot hotels. Sla deze pagina op in je favorieten om deze pagina later weer te raadplegen (of sla ‘m op via Pinterest). De pagina wordt regelmatig geüpdate.

Onze favoriete websites voor reizen

Wil je weten hoe wij vliegtickets boeken en welke websites daarvoor gebruiken? Check hieronder onze favoriete websites voor reizen.

Skyscanner

Als we op reis willen en geen specifieke datum hebben, dan gebruiken wij vaak de functie van Skyscanner om te kijken waar we in een specifieke maand goedkoop naartoe kunnen reizen. Wij boeken niet altijd bij Skyscanner. Zo kijken we vaak welke maatschappij we willen en boeken we vaker op de website van de vliegmaatschappij.

Zoek direct een vlucht of probeer het zelf uit met onze tips

Vluchten boeken

Google Flights

Naast Skyscanner kun je Google Flights  gebruiken. Google Flights is een soort vergelijkingssysteem waarmee je kunt zien wat de beste datum en de beste luchtmaatschappij is waarmee je het goedkoopste kunt vliegen.

Slapen

Booking.com

Booking.com is geweldig als je op zoek bent naar last minute hotelaanbiedingen. Vooral als je door Europa reist, biedt Booking.com soms goede deals. En een van de fijnste voordelen: je blijft flexibel en kunt zelfs kamers boeken op de dag dat je wilt inchecken – iets wat backpackers toch vaak doen!

Zoek zelf op Booking.com of sla deze website op

Vervoer

NS International

Evelyn reist veel met de trein naar het buitenland. Hiervoor gebruikt ze met name NS International omdat hier veel trajecten op de vinden zijn. Zo reisde ze met de trein naar Tsjechië, Duitsland, Zuid-Frankrijk en Zwitserland

Zoek tickets op NS International

12go Asia

12Go Asia gebruiken we om vervoersmiddelen in Azië te vinden, maar ook om door Azië te reizen. Zo gebruiken we 12Go Asia om de nachttrein naar Bangkok of bus naar Krabi vooraf online te boeken.

Zoek zelf op Air Asia

Uber

Over het algemeen gebruiken wij geen taxi’s. Helemaal niet in een dure stad als New York of in Japan. Wat we wel een uitkomst vinden is de app van Uber. Vooral in Amerika is het je lifesaver. Kom je midden in de nacht aan in het drukke Los Angeles? En gaan er geen bussen meer? Dan is Uber een uitkomst. Via de Uber app kun je taxi-chauffeurs vinden. Je vult in de app je bestemming en plaats van vertrek in en kiest dan voor de soort taxi. Soms is dat een privetaxi, in sommige bestemmingen kun je kiezen voor een shared drive, wat vaak goedkoper is omdat je de taxi dan met een andere reiziger deelt. 

Sla Uber alvast op

Grab

De Uber concurrent in Azië is Grab. De app van Grab gebruikten wij ook veel vaker dan Uber omdat er meer aanbod is en de prijzen vaak voordeliger zijn met Grab. 

Sla Grab alvast op

Evelyn’s Reisgear