Dingen die best vermoeiend zijn als beginnende surfer

Als je voor het eerst surft, of beginnende surfster bent, dan heb je soms van die momenten dat je het liefst gewoon op je plank wilt blijven liggen en je met de stroming mee wilt laten nemen. Jep, surfen is vermoeiend (als beginner?. Waarom vertelt niemand je dat?

De ene keer ben je nog vol goede moed aan het peddelen, een minuut later spoel je verzopen en gedesoriënteerdaan op het strand. En dat dan een uur lang achter elkaar (of soms zelfs een dag), zonder dat je op het board hebt gestaan. Ja, het leven als beginnende surfster kan best vermoeiend zijn. En hieronder zijn nog een paar redenen.

1. Je bent alleen maar aan het overleven

Als je net begint met surfen, dan kun je alleen maar peddelen (en niet duck diven of de turtle roll maken). Als er dan een keer een grote golf aan komt waar je niet overheen kunt peddelen, dan ben je – inderdaad – aan het overleven en hoop je in het diepst van je hart, dat je niet verzuipt. Tot je erachter komt dat je maar 5 meter van het strand af bent.

2. Je bent eerder een walvis dan een zeemeermin

In het begin zal het nog redelijk gaan, maar je komt er al gauw achter dat je het zo niet langer volhoudt: alleen maar peddelen. Het is op z’n zachtst gezegd, vermoeiend. En als je dan eindelijk de perfecte golf spot (ja die herken je als beginner ook nog eens moeilijk), dan plof je als een walvis (en met walvisvaart) op je board om vervolgens niet meer te kunnen bewegen. Je besluit daarom maar om bodyboardend op het strand aan te spoelen.

3. Het board is veel te zwaar en groot

Als beginner start je natuurlijk met een longboard. Op zo’n klein boardje kun je lastig staan als je nog maar net begint. Met als gevolg dat je al kapot bent voordat je überhaupt de zee hebt bereikt. You gotta love it.

surf mimizan

4. Je bent alleen maar zout aan het wegvegen

Je ziet er al niet uit met je haar over je gezicht: het zout is werkelijk overal. In je neus, je ogen. Je bent alleen maar aan het spugen, je ogen doen pijn en je wetsuit is niet droog te krijgen zonder zand (maar ik neem toch aan dat elke surfster – ook gevorderd – dit heeft?).

5. Je kiest regelmatig een te grote wetsuit

Je denkt nog steeds dat een wetsuit niet strak hoort te zitten (iets met water in je pak laten komen zodat je opwarmt) en koopt of huurt een veel te grote. Niet alleen heb je het koud, het pak hangt een paar meter lager dan het hoort. Ja, charming. Doe het gelijk goed: lees onze guide voor het kiezen van een wetsuit.

6. Je herkent de goede plekken niet

Je kiest voor de rustige plek omdat je bang bent dat iemand je aan’rijd’ met surfen. Of dat iemand doorheeft dat je eigenlijk gewoon een walvis bent.

Dus je gaat op een rustig plekje surfen, waar natuurlijk niemand is met een reden: je belandt steeds in een stroming en bent – alweer – alleen maar aan het peddelen.

waar natuurlijk niemand is met een reden: je belandt steeds in een stroming en bent – alweer – alleen maar aan het peddelen.

Natuurlijk moet je het allemaal met een korreltje zout nemen. Ik vind surfen helemaal the bomb, maar ach elk voordeel heeft z’n nadeel. Ik kan niet wachten tot ik echt goed ben in surfen.

Peru surfen Lima

Meer surfen?

 

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

5 gedachten over “Dingen die best vermoeiend zijn als beginnende surfer”

  1. Hahaha! Ik heb maar een keertje surfles gehad en bakte er helemaal niets van maar herken het gesjouw, zout en zand overal en de walvis. Geweldige foto van jou met board trouwens!

  2. Haha dit is echt zo herkenbaar! Afgelopen zomer voor het eerst gesurft, vooral dat ‘overleven’, tegen de golven in proberen boven te blijven.

  3. Oooh man zo herkenbaar. Ik ben een keer een weekje op surfcamp geweest toen ik was jonger was. Ik heb echt een paar keer op die plank gestaan, want als er een golf aankwam was ik gewoon te moe om te peddelen haha!

    • Hahaah wat zijn we ook zielig haha. Nee komt goed, joh, vaker doen en conditie ontwikkelen :)

Reacties zijn gesloten.