Slaap in de outback van Australië met The Rock Tour

The Rock is de naam van de rots, ook wel Uluṟu of Ayers Rock genoemd. Het is een reusachtige rotsformatie in het midden van Australië in het Noordelijk Territorium. Het gebied eromheen  heeft een rode kleur en kan wel vergeleken worden met The Grand Canyon in Amerika, hoewel ik bij nog niet bij laatstgenoemde geweest ben,- maar ik geloof het direct als ik de foto’s zie.. Uluṟu is één van de bekendste toeristische attracties van Australie en believe me, zo onmisbaar als je een rondreis door Australië gaat plannen.

Behalve de natuur is de ervaring van slapen onder de sterren echt fan-tas-tisch. De sterrenhemel is daar aan de andere kant van de aardbol en ziet er anders uit dan we hier in Nederland zien.

The Rock Tour is één van mijn beste herinneringen tijdens mijn rondreis door Australië. Je start in Alice Springs, in het midden van Australie en gaat voor 3 dagen en 2 nachten op pad door de oranje woestijn van Australie’s outback.

Het programma:
Dag 1: Kings Canyon: slapen in middle of nowhere
Dag 2: Kata Tjuta & Uluru Sunset: slapen op een camping met Dingo’s :P
Dag 3: Uluru Sunrise

Slapen doe je in zogenaamde swags of body bags, zoals wij ze noemden. Een voorbeeld van een swag heb ik op deze site gevonden. 

Ayers Rock oranje rotsen

Kings Canyon

Kata Tjuta

Sunset Uluru

Sunrise Uluru

Je mag de rots beklimmen, maar uit respect voor de Aboriginals niet aan te raden. En dan hebben we het nog niet eens over het gevaar gehad. Vele mensen zijn naar beneden gekletterd. 

Back home, met Kata Tjuta rotsen in de verte

Ik zag bij de fotoalbums op de website van de tour, dat onze foto’s van de groep er nog steeds op stonden, best gek. Onze reisleider Dom jaa zo heette hij echt! werkt er overigens niet meer. What a special job that might have been! Meer weten over de tour? De tour bestaat nog steeds in de vorm zoals wij het hebben geboekt.