Whitsundays Australie

De Whitsundays in Australië kennen vele hoogtepunten en zijn een must om te bezoeken tijdens je roadtrip langs de oostkust van Australië. De beste manier om de Whitsundays te bezoeken is per boot waar je de mooiste highlights van deze eilandengroep kunt zien.

Wat zijn de Whitsundays

De Whitsundays is een eilandengroep aan de oostkust van Australië. Je vindt in de Whitsundays werkelijk de prachtigste spierwitte stranden, die ik persoonlijk een van de mooiste ter wereld vindt.

  • Een film van Pirates of the Caribean films is hier opgenomen.

Hoogtepunten Whitsundays

Whitehaven Beach

Whitehaven beach is misschien wel het mooiste strand ter wereld. Whitehaven Beach wordt namelijk vaak door TripAdvisor genoemd in de lijst van mooiste stranden ter wereld. En dat is niet zo gek. Het strand van Whitehaven is namelijk spierwit en het water zo helder dat je de vissen tot diep ziet zwemmen.

Daarnaast kunnen er in het zand ook roggen begraven liggen, dus als je langzaam het water in gaat, kan het zo maar zijn dat er ineens een rog voor je wegzwemt. Schrik niet.

  • Tip: maak een foto bij het uitzichtpunt: Hill Inlet voor een prachtig uitzicht
Whitsundays

Wildlife spotten

In de branding zie je al haaien rondzwemmen, stel je eens voor wat je ziet tijdens een boottocht door de Whitsundays. Wij maakten zelf een zeiltocht over de Whitsundays en kwamen de prachtigste vissen en dolfijnen tegen. Ook heb je kans om schildpadden, roggen, zeeslangen meet te spotten.

Reistips Whitsundays

Beste reistijd voor de Whitsundays

  • De Whitsundays kun je het beste bezoeken in de rustige maanden in de Australische lentel september en oktober.

het hele jaar bezoeken maar sommige seizoenen zijn beter dan andere. Zeker in de Australische zomermaanden van december tot en met februari, kan het erg druk zijn op de Whitsundays. Dat betekent overigens niet dat je struikelt over de toeristen maar wel dat je op tijd moet reserveren. De boten, zeker de goede boten, zitten soms al weken van tevoren tjokvol.

Een wat relaxtere tijd is de Australische lente in september en oktober waar je fijne temperaturen hebt, maar het nog niet superdruk is op de Whitsundays. Toch fijn voor de foto’s die je maakt!