Event report: 2 dagen in Gent en de Gentse feesten

Oplettende lezers zagen dat ik afgelopen maand in Gent was voor de beroemde Gentse Feesten. Elk jaar mogen de feesten zo’n 100.000 bezoekers per dag verwelkomen en dat maakt de Gentse feesten een van de grootste culturele festivals in Europa! En de toegang is helemaal gratis.

De Gentse feesten

De officiële opening van de Gentse Feesten vindt plaats op de vrijdag voor de derde zondag van juli. De feesten sluiten weer af op de vierde zondag. Tien dagen lang staat Gent op z’n kop.

De ‘Gentse Feesten’ is (zijn) het jaarlijkse evenement in Gent en bekend als het derde grootste Europese festival (op nummer één staat het Oktoberfest, op nummer twee Las Fallas in Valencia). 

Dat de Gentse feesten een van de grootste culturele festivals in Europa is blijkt wel als we een kijkje achter de schermen nemen bij de Gentse politie. Beeldschermen vol met feestende mensen. Je beseft ineens met hoeveel camera’s je bekeken wordt. We zien hoever de aGent (woordgrapje van mijn zusje) inzoomt als er een akkefietje lijkt plaats te vinden. Ergens voel je je veilig, maar ook aangetast in je privacy. Soms heb je de neiging om gek te dansen, omdat ik weet dat ze kijken.

Ik kan zeggen dat Gent zonder de Gentse feesten een beetje meer een sfeervolle stad is. Van het bruisende ‘Polé Polé’ aan de Graslei, het drukke Trefpunt en de lampjes van de gezellige Baudelohof. In Gent kom je sowieso tijd te kort, met de Gentse feesten net een beetje meer.

Video Gent

Ghent in 2 days

Onze tips voor het plannen van je stedentrip naar België

Deze post bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier voor de algemene voorwaarden