Dit moet je weten over het huren van een auto op Big Island

Breng je een bezoek aan Big Island? Dan is een auto dé manier om het eiland te verkennen. Big Island is van de meest bijzondere maar ook dé grootste van de eilanden van de Hawaïaanse eilandengroep. Een auto is dan ook zeker een must om alle activiteiten en bezienswaardigheden van Big Island af te tikken.

Is een huurauto op Big Island een must?

Ja, alleen al de grootte van het eiland maakt het de moeite waard om op op je eigen manier te verplaatsen. De meeste grote autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de luchthavens of zijn slechts een korte pendelrit verwijderd van de terminal in Kona en net buiten de bagageband in Hilo.

Rondleidingen met gids

Wil je geen auto huren, er zijn ook rondleidingen die je naar veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en bestemmingen kunnen brengen. Deze variëren van busjes en taxi’s tot privélimousines. Je kunt op de volgende websites kijken naar de verschillende tours:

Openbaar vervoer

Er is op Big Island openbaar vervoer in de vorm van de Hele-On bus. Dit systeem biedt alleen beperkte vervoersmogelijkheden op het eiland en het is eigenlijk heel lastig om de beste dingen op Big Island te zien als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Kijk op de website van Hele-On voor informatie over hun routes en dienstregelingen.

Wat voor type auto heb ik nodig

Een auto met vierwielaandrijving en veel ruimte is een aanrader omdat er veel onverharde wegen zijn waar je de 4WD nodig hebt. Jeep Wranglers zijn bijvoorbeeld heel leuk. Zelf huurden wij geen 4WD, maar hierdoor moesten we wel goed opletten waar we wel of niet konden rijden. En soms moesten we iets verder lopen vanaf de parkeerplaats omdat er een onverharde weg naar een bezienswaardigheid was.

Moet je een huurauto van te voren reserveren

Dat hoeft niet, maar is – vooral in het hoogseizoen – een heel goed idee. De meest reizigers huren een auto om zich te verplaatsen op het eiland. Dat betekent ook dat het aantal huurauto’s beperkt kan zijn.