Tips voor Schloss Neuschwanstein

Het sprookjeskasteel ‘Schloss Neuschwanstein is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland. Walt Disney bezocht het kasteel en gebruikte het als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Reden genoeg om dit kasteel in het echt bezoeken. Met onze tips voor Schloss Neuschwanstein ga je goed voorbereid naar dit prachtige kasteel.

Geschiedenis Schloss Neuschanstein

Het kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw door koning Ludwig II van Beieren. Hij was een excentrieke koning die erg geïnteresseerd was in sprookjes en ridderromans. Het kasteel was bedoeld als zijn persoonlijke toevluchtsoord, waar hij kon ontsnappen aan de realiteit.

 • Het kasteel heeft meer dan 200 kamers, waarvan er slechts 15 volledig zijn afgewerkt.
 • Het kasteel ligt op een rots, 100 meter boven het meer van Alpsee.
 • Het kasteel is alleen te bezoeken met een rondleiding.

Tips om de drukte te vermijden:

 • Bezoek het kasteel zo vroeg mogelijk op de dag.
 • Bezoek het kasteel buiten het hoogseizoen.
 • Bezoek het kasteel na drie uur ‘s middags.

Schloss Neuschwanstein bezoeken

Wanneer je in Beieren op vakantie bent mag je rondleiding door dit schitterende sprookjespaleis eigenlijk niet missen.

Wil je het kasteel bezoeken, dan heb je al vanaf het meertje beneden goed uitzicht. Maar het slot bezoeken is ook zeker de moeite waard. Zo heeft het kasteel meer dan 200 kamers, waarvan er slechts 15 volledig zijn afgewerkt. Op de onderste verdiepingen zijn de dienstruimtes voor het personeel te vinden. Tijdens je rondleiding door Schloss Neuschwanstein bezoek je met name de derde en vierde verdieping met de belangrijkste vertrekken van de Koning. De tweede verdieping werd nooit afgerond en daar vind je tegenwoordig een shop, cafetaria en een multimedia ruimte.

Kasteel Neuschwanstein is alleen te bezoeken met een guided tour:

 • Een verplichte tour met Engelse gids van zo’n 35 minuten. .

Locatie Schloss Neuschwanstein

Het kasteel ligt in het dorp Hohenschwangau, een dorpje op 3 kilometer van Füssen en Schwangau. Hou er rekening mee dat je niet in de buurt van het kasteel mag parkeren. Aangeraden wordt dan ook om een shuttlebus vanaf de dichtsbijzijnde parkeerplek te nemen.

Samenvatting

Kasteel Neuschwanstein is een prachtig sprookjeskasteel dat je zeker een keer moet bezoeken. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland en werd gebruikt als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

11 gedachten over “Tips voor Schloss Neuschwanstein”

 1. Ik weet het, ik weet het! Want ik wil er ook al tijden heel graag naar toe ;) Hint: bij sprookjes denk je niet een, twee, drie aan dit land en het is best wel heel dichtbij. Ik heb plaatjes gezien dat er sneeuw lag: wow! Wat leuk dat je daar naar toe geweest bent!

  • Haha cool dat je t weet! Het is ook supermooi in t echt. En vrij dichtbij! Met sneeuw lijkt t me te gek!

 2. Ik denk wel te weten waar het is!! Nog nooit geweest maar zou er graag naar toe gaan! Wat een plaatje is het…

Reacties zijn gesloten.