Zo importeer je een Strava route naar Garmin

Laatst bijgewerkt:

Met Garmin Connect kun je gemakkelijk fiets- wandel- en andere routes van Strava naar je Garmin-apparaat synchroniseren. Je hoeft alleen maar deze functie in te schakelen en je favoriete routes in je Strava-account te markeren als favoriet. Bij de volgende synchronisatie worden deze routes dan automatisch naar de Garmin app verzonden. Hoe dat werkt leggen we uit.

Hoe importeer je een Stravaroute naar de Garmin Connect app?

Let op: Een route opslaan kan alleen bij de betaalde versie van Strava. Als je een route naar je Garmin wilt sturen, moet je ‘m openbaar maken en als favoriet markeren op Strava. Als je ‘m privé houdt, kan je ‘m niet delen met andere apparaten, zoals je Garmin.

In deze uitleg laten we je zien hoe je je eigen of iemand anders zijn Strava route opslaat in jouw routes.

 1. Sla je route op in Strava

  Een route opslaan kan alleen bij de betaalde versie van Strava. 

  Desktop
  Via Desktop klik je op je route en daar zie je links drie bolletjes staan. Klik daar op en kies voor Route opslaan. Dan krijg je de route te zien. Je kunt nog van alles aanpassen, maar wij kiezen rechtsboven voor Opslaan.   Strava app
  Via de Strava App klik je op de activiteit. Klik op de bolletjes rechtsboven en kies voor Route opslaan (Save Route).

  Geef je route een naam en sla op. Daarna staat de route tussen je opgeslagen routes. 2. Je opgeslagen Routes raadplegen

  Als je route tussen je Stravaroutes staat, wordt deze automatisch naar Garmin gestuurd. Om te controleren of je route tussen je routes staat doe je het volgende:

  Op desktop
  Ga naar de Strava-website, klik op het dropdownmenu Dashboard en selecteer daar Mijn routes (My Routes).  In de app
  Ga in de mobiele app naar je opgeslagen routes via het tabblad Kaarten of je profielpagina.
  Op het tabblad Kaarten tik je op Opgeslagen > Opgeslagen routes. Tik vervolgens op Details bekijken om de route te openen die je als favoriet wilt aanmerken.
  Of klik op het tabblad Jij (You) om naar je Profiel te gaan en klik op > Routes.


  Tip: Klik op het sterretje zodat het oranje wordt. Als de route die je wilt synchroniseren al als favoriet is gemarkeerd, klik dan op het sterretje om het te deselecteren (dan wordt het niet meer oranje) en klik het vervolgens nogmaals aan.

 3. Open de Garmin Connect app

  Wanneer je de Garmin Connect app opent staat de route in je Garmin Connect-app. Alle nieuwe Strava-routes die je hebt opgeslagen worden gesynchroniseerd naar jouw Garmin-app.

  Je kunt deze gesynchroniseerde routes terugvinden in het menu Trainen en Plannen (Training & Planning) onder Koersen (Courses) in je Garmin Connect app. 

Let op: de route moet openbaar zijn en als favoriet zijn gemarkeerd om te kunnen synchroniseren. Houd er rekening mee dat privéroutes niet naar apparaten van derden kunnen worden gesynchroniseerd.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters