snowboard kopen tips

Vette dingen te doen in Val Thorens in de winter (naast skiën)

Val Thorens heeft meer dan 600 kilometer aan pistes en 200 verschillende skiliften. Het is het grootste wintersportgebied ter wereld en heeft veel keuze voor iedere skiër of snowboarder. Maar naast snowboarden is er veel meer te doen in Val Thorens. Wat precies? Dat delen wij in deze blog:

Ik had natuurlijk allang van Val Thorens in Les Trois Vallées gehoord, met dank aan de Dutchweek. En mijn vriend had al een keer gesnowboard in Val Thorens. Toen hij mij voorstelde om met mijn verjaardag te gaan snowboarden in Val Thorens leek mij dat wel wat. Val Thorens heeft ook veel blauwe en brede pistes. Perfect voor iemand die al 2 jaar niet meer op een snowboard heeft gestaan. Hoewel ik jaren geleden leerde snowboarden, sta ik gemiddeld maar een paar dagen op de piste waardoor ik nog steeds blijf hangen in de categorie beginnende snowboarder.

Het is dan wel leuk om het snowboarden (lees: op je kont liggen) af te wisselen met andere vette wintersportactiviteiten.

Als je direct voor het dorp de piste opgaat zul je af en toe een gek geluid horen. Het is de niet te missen zipline dat zo’n 1300 meter tussen twee bergtoppen zit. En je kunt hier met je ski’s in!

In het midden van de zipline zit wel 250 meter boven de grond, heel vet! De snelheid die je maakt zal zo’n 100 kilometer per uur zijn, dus best wel snel.

Alleen voor de skiërs van de Bouchet stoeltjeslift in het Orelle-skigebied. Kosten voor een ticket €55, die je ter plaatse kunt kopen. Beperkt aantal plaatsen.

3. Sleeën in de Cosmojet van Val Thorens!

Sleeën voor kinderen? Nou ik kan je vertellen, ook als volwassenen is deze langste sleebaan – Le Toboggan – van Frankrijk best wel vet. Speciaal voor de slee is een 6 kilometer lange baan afgezet op maar liefst 3000 meter hoogte!  Toen wij de slee namen sneeuwde het heel hard en zagen we geen horizon en geen randen. Zo kwam het voor dat we vooral veel tegen de rand aan knalden en over de kop vlogen. Ik heb er heel hard om gelachen. Maar boy wat is het koud. En op een gegeven moment werd ik zeeziek doordat alles wit was. Omdat je best veel snelheid maakt moet je zo nu en dan remmen. Ik vond het een mooie afsluiter van onze skivakantie in Val Thorens!

Wil je nou thuis ook sleeën, bekijk dan de sleetest van kidseropuit.nl

4. Skiën en snowboarden

Uiteraard gaan wij op wintersport voor het snowboarden. En dat kan heel goed omdat Val Thorens zo hoog zit is er sneeuwgarantie. Val-Thorens is het hoogste skistation van Europa en het hoogste punt van het domaine des 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld met meer dan 600 km skipistes. Of je nou wilt carven, off-piste skiën, wandelen, het funpark in wilt of beginnende snowboarder bent, in Val Thorens is er voor ieder wat wils.

5. IJsduiken

Een vrij extreme activiteit is duiken onder – begeleiding van professionele duikmonitors – het ijs in Lac du Lou. Je kunt hier 20 minuten op ontdekkingstocht onder het ijs, uitgerust met een duikerspak en de nodige apparatuur en gear om je warm te houden (gecomprimeerd neopreen, waterdichte handschoenen en een gezichtsmasker). De trek naar Lac du Lou is al een leuke activiteit.

In zo’n 40 minuten loop je op sneeuwschoenen naar Lac du Lou om te gaan duiken.

Deze activiteit in Val Thorens is geschikt vanaf 16 jaar en kost inclusief trektocht en duikdoop €180.

Meer over wintersport:

Handige links:

  1. Boek een wintersport busreis met Sunweb
  2. Officiële website van Val Thorens
  3. Bekijk het weer van Val Thorens op de webcam