Hoe verdien je geld met een reisblog

Plaatje van laptop aan het werk als digital nomad

Wil je van van reizen je werk maken? Geld verdienen met een reisblog of werken tijdens je reis? Lees hier hoe je geld kan verdienen met bloggen. We focussen ons hier op een reisblog, maar de tips gelden net zo goed voor een blog in een andere niche. Hoe verdien je geld als reisblogger met je eigen blog? Lees onze tips en tricks!

Hoeveel geld kun je verdienen met een reisblog?

Dat hangt helemaal af van het succes van jouw reisblog! De bekendste en waarschijnlijk grootste reisblogger van de wereld Matthew Kepnes van Nomadic Matt verdiende in 2017 zo’n $ 750,000-, per jaar met zijn reisblog (!).

Toen wij deze reisblog begonnen wisten wij niet eens dat je online geld kon verdienen. Inmiddels verdienen wij ongeveer € 14k per jaar bij als reisblogger (want wij zijn ook nog parttime in loondienst). We begonnen deze reisblog omdat we graag schrijven en onze reistips met anderen wilde delen. Langzamerhand rolden we een beetje in de wereld van geld verdienen met een reisblog.

Dit is voor ons de meest lucratieve manier om geld te verdienen met bloggen op reis. Je plaatst een speciaal gegenereerd linkje op je reisblog en als iemand wat koopt via jouw linkje, dan krijg jij daar een percentage van. Denk aan Tradetracker, waar je je kunt aanmelden voor programma’s zoals Sunny Cars of Natuurhuisje. Of wat dacht je van linkjes naar producten op Bol.com.

Ik ga niet helemaal in op hoe het werkt, maar als je meer wilt weten over geld verdienen met affiliate links, dan verwijs ik je door naar de website van Neil Patell over affiliate marketing.

Affiliate links kosten jouw lezers niks extra’s en levert jou bijvoorbeeld een extra nachtje op in Azië ;-). En als je het echt goed doet kun je leven van affiliate marketing!

Affiliate marketing boeken

Vriendin en blogger Bianca heeft ook een super handige guide geschreven over affiliate marketing. Zij werkte een tijdje voor een affiliatemarkeringbureau en deelt haar kennis met een oudcollega in dit e-boek.

Andere handige e-books over affiliate marketing vind je hieronder:

Schrijf advertorials

Advertorials schrijven was een van de eerste manieren voor ons om geld te verdienen. Je schrijft het betreffende artikel helemaal zelf maar plaatst in het artikel op je reisblog wel een linkje. Meestal worden wij per e-mail benaderd om dit soort posts te schrijven.

Hoe meer bezoekers en hoe hoger je Domain Authority (DA) is, hoe meer je kunt vragen.

Domain Authority (DA) is a search engine ranking score developed by Moz that predicts how likely a website is to rank on search engine result pages (SERPs). A Domain Authority score ranges from one to 100, with higher scores corresponding to a greater ability to rank.

Moz Blog

Hoeveel kun je vragen voor een advertorial? Er zijn verschillende tooltjes om te berekenen hoeveel je kunt vragen voor een advertorial. Wij houden al jaren deze regel van Lisanne Leeft aan.

Influencer netwerken

Via influencer netwerken kun je ook gesponsorde advertenties opzoeken. Via deze netwerken kun je reageren op de Market en pitchen naar opdrachten. Dit kan voor je blog, maar ook je sociale mediakanalen. Hoe meer bezoekers en volgers je hebt, hoe meer kans.

Grote netwerken zijn: Linkpizza en Blogbrains en Influentials.

Hoeveel kun je verdienen aan influencer marketing? Dat verschilt per post, je kunt de regel van Lisanne aanhouden:

Het startbedrag is altijd €50,-. Vervolgens gaat je advertorial bij elke 1.000 unieke bezoekers per maand €10,- omhoog.

Lisanne Leeft

Plaats display advertenties

Misschien heb je ze al gezien, de display-advertenties. Dit zijn advertenties die afbeeldingen en teksten op een specifieke pagina bevatten, evenals video, audio en animaties.

Met advertenties kun je eenvoudig geld verdienen maar je hebt er wel wat bezoekers voor nodig. De ervaring leert dat het bij sommige advertentieprogramma’s varieert op basis van de inhoud van jou blog, paginaweergaven, indrukken en nog veel meer. Waar kun je je aanmelden voor advertenties?

  • Google Adsense; hier kun je je direct aanmelden. Zorg wel dat je voldoende bezoekers en content hebt om goedgekeurd te worden
  • Ezoic (vanaf een bepaald aantal bezoekers

Kleine noot: advertenties kunnen op een blog soms het plezier van de lezers verminderen, maar ook best veel passief inkomen opleveren. Wij kozen er daarom voor om niet om elke paragraaf een advertentie te laten terugkomen en toch wat geld te verdienen voor de onderhoud van onze blog, zonder jou als lezer er te erg mee te irriteren.

Verkoop je eigen producten

Natuurlijk kun je ook je eigen producten verkopen via je website. Wat dacht je van je eigen reisfoto’s? Je eigen fotofilters of iets anders? Wil je de foto’s via je eigen website aanbieden dan is een Payment Service Provider (PSP) trouwens ook wel handig.

Webshop op je eigen domein

Een PSP zorgt ervoor dat jouw webwinkel transacties kan ontvangen. Een Payment Service Provider biedt betaaloplossingen aan, zoals iDEAL, PayPal, directe overschrijving, automatische incasso’s en creditcards.

Zo kun je betalingen via je eigen website of reisblog ontvangen. Dit is heel handig als je een webwinkel wilt starten met je eigen website. Een van de bekendere en goedkoopste PSP’s is Mollie.

Toevallig heb ik zelf voor een PSP gewerkt die overgenomen is door Mollie. Via Mollie kun je regelen dat je op je eigen website betalingen kunt doen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard en meer.

Het is aan jou welke betaalmethoden je nog meer wilt toevoegen aan je webshop, maar iDEAL is handig als je vooral Nederlandse klanten hebt. Een Payment Service Provider scheelt in ieder geval een hoop technische kennis en is het een kwestie van een aantal kliks tijdens het installeren. Mollie heeft zelfs een handige WordPress widget, super handig!

Via Etsy

Liever je eigen producten op een andere manier aanbieden dan via je eigen website. Via Etsy kun je ook je eigen shop openen. Je kan daar je eigen winkeltje aanmaken en gemakkelijk verkopen via Etsy. Het voordeel van Etsy is dat zij daar alle marketing voor jou doen, wel zo handig!

Via Print on Demand (POD)

Print on Demand houdt in dat je je werk aanbiedt op een extern platform en je zelf geen voorraad hebt. Je upload je werk en de klant besteld via het platform. Het platform print en verstuurd jouw werk. Fotografen, schilders, Illustrators en meer artists kunnen hun werk laten printen en verkopen via het platform. Voorbeelden van POD’s zijn:

Zelf ben ik ook net aan begonnen met mijn werk te verkopen en het gaat super makkelijk. Je maakt een account aan, voegt hoge resolutiebestanden toe aan je winkeltje met goede titels en tags en je winkeltje is klaar.

De verkoop en verzending gaat via dit platform dus je kan er zelfs geld mee verdienen als je op je luie stoel aan een cocktail in Hawaii nipt. Makkelijk kan het niet! Bij iedere verkoop krijg jij een percentage van de winst! Dit percentage kun je zelf betalen, hoe meer marge, hoe meer jij aan jouw werk verdient.

Hoe krijg je bezoekers op je blog?

Met alleen een super leuk geschreven blog red je het tegenwoordig niet meer. Je blog moet authentiek zijn en waarde toevoegen. Daarnast moet je rekening houden met SEO en moet je blog technisch in orde zijn.

Wil je een succesvolle blog starten, dan kun je ook een cursus volgen. Je leert dan hoe je een succesvolle blog start en er geld mee verdient.

Samenvatting:

Hoe kun je geld verdienen met (reis)bloggen?

Door te bloggen over een onderwerp kun je op verschillende manieren geld verdienen. Lees op onze blog op welke manieren dan kan.