Hoe verdien je geld met een reisblog

Laptop en geld verdienen

Geld verdienen met een reisblog. Misschien had je er al eens van gehoord, misschien wist je helemaal niet dat het kon. Hoe verdien je geld als reisblogger met je eigen blog? Lees onze tips en tricks!

In dit artikel

Hoeveel geld kun je verdienen met een reisblog

Dat hangt helemaal af van het succes van jouw reisblog! De bekendste en waarschijnlijk grootste reisblogger van de wereld Matthew Kepnes van Nomadic Matt verdiende in 2017 zo’n $750,000 per jaar met zijn reisblog (!).

Toen wij deze reisblog begonnen wisten wij niet eens dat je online geld kon verdienen. We begonnen deze reisblog omdat we graag schrijven en onze reistips met anderen wilde delen. Langzamerhand rolden we een beetje in de wereld van geld verdienen met een reisblog.

Inmiddels verdien ik gemiddeld 1000 per maand met mijn reisblog. Dat is naast mijn loondienstsalaris. En daarnaast verdien ik extra als freelancer en aan digitale coins en aandelen (Bux Zero gebruik ik hiervoor).

Hoe kun je dan je geld verdienen? Lees snel verder voor onze beste tips.

Dit is voor ons de meest lucratieve manier om geld te verdienen met bloggen op reis. Je plaatst een speciaal gegenereerd linkje op je reisblog en als iemand wat koopt via jouw linkje, dan krijg jij daar een percentage van. Denk aan Tradetracker, waar je je kunt aanmelden voor programma’s zoals Sunny Cars of Natuurhuisje. Of wat dacht je van linkjes naar producten op Bol.com.

Ik ga niet helemaal in op hoe het werkt, maar als je meer wilt weten over geld verdienen met affiliate links, dan verwijs ik je door naar de website van Neil Patell over affiliate marketing.

Affiliate links kosten jouw lezers niks extra’s en levert jou bijvoorbeeld een extra nachtje op in Azië.

Schrijf advertorials

Advertorials schrijven was een van de eerste manieren voor ons om geld te verdienen. Je schrijft het betreffende artikel helemaal zelf maar plaatst in het artikel op je reisblog wel een linkje. Hoe meer bezoekers en hoe hoger je Domain Authority (DA) hoe meer je kunt vragen. Er zijn verschillende tooltjes om te berekenen hoeveel je kunt vragen voor een advertorial. Wij houden al jaren deze regel van Lisanne Leeft aan.

Plaats display advertenties

Misschien heb je ze al gezien, de display-advertenties. Dit zijn advertenties die afbeeldingen en teksten op een specifieke pagina bevatten, evenals video, audio en animaties. Met advertenties kun je eenvoudig geld verdienen maar je hebt er wel wat bezoekers voor nodig. De ervaringen leert dat het bij sommige advetentieprogramma’s varieert op basis van de inhoud van jou blog, paginaweergaven, indrukken en nog veel meer. Waar kun je je aanmelden voor advertenties?

➽ Kleine noot: advertenties kunnen op een blog soms het plezier van de lezers verminderen, maar ook best veel passief inkomen opleveren. Wij kozen er daarom voor om niet om elke paragraaf een advertentie te laten terugkomen en hopen hiermee toch wat geld te verdienen voor de onderhoud van onze blog, zonder jou als lezer er te erg mee te irriteren.

Verkoop je eigen producten

Natuurlijk kun je ook je eigen producten verkopen. Wat dacht je van je eigen reisfoto’s? Je eigen fotofilters of iets anders? Wil je de foto’s via je eigen website aanbieden dan is een Payment Service Provider trouwens ook wel handig. Via Mollie bijvoorbeeld kun je regelen dat je op je eigen website betalingen kunt doen. Je kunt je klanten dan online laten betalen met iDeal, Creditcard en meer. Bekijk de mogelijkheden van Mollie.

Liever je eigen producten op een andere manier aanbieden dan via je eigen website. Via Etsy kun je ook je eigen shop openen. Je kan daar je eigen winkeltje aanmaken en gemakkelijk verkopen via Etsy. Het voordeel van Etsy is dat zij daar alle marketing voor jou doen, wel zo handig! Bekijk de mogelijkheden op Etsy.