Griekenland

Griekenland reisblog en tips

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden, activiteiten en natuur in Griekenland

Boot naar Sibenik

Kroatië

Kroatie reisblog en tips

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden, activiteiten en natuur in Kroatië

Natuur in Griekenland

Griekenland is niet alleen een land van geschiedenis en mythologieën. Het land, of de eilanden herbegen ook een overvloed aan prachtige natuurlijke landschappen. De Griekse eilanden bieden een diverse mix van landschappen, variërend van idyllische stranden met kristalhelder turquoise water tot dramatische kliffen en rotsachtige kustlijnen.

Activiteiten in Griekenland

Griekenland biedt een breed scala aan funsporten en activiteiten. Denk aan eilandhoppen, wandelen, watersport en fietsen. Wandelaars vinden hun heil in de gevarieerde terreinen, van bergketens tot kustpaden en schilderachtige eilandroutes, voor elk niveau is er wel iets te vinden voor wandelaars.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Griekenland?

De beste tijd om naar Griekenland te reizen hangt af van wat je leuk vindt en wilt gaan doen. Als je van warm weer en drukte houdt, dan zijn de zomermaanden (juni, juli, augustus) perfect. Je kunt lekker wateractiviteiten doen en genieten van de zon.

Maar als je liever wat rustiger wilt reizen en mildere temperaturen wilt, dan zijn de lente (april, mei) en herfst (september, oktober) goede keuzes. Dit zijn de beste temperaturen om een wandel- en fietstocht te maken. En het weer is dan nog steeds lekker, met warme dagen en koelere avonden. Het landschap is dan ook prachtig, met bloemen in bloei in de lente en mooie herfstkleuren in de herfst.

Welke valuta gebruiken ze in Griekenland?

In Griekenland gebruiken ze de euro.

Wat zijn de kosten voor een rondreis door Griekenland?

De kosten voor een rondreis door Griekenland variëren, maar gemiddeld kun je verwachten tussen € 50,- en € 100,- per dag uit te geven, exclusief accommodatie. Deze bedragen zijn natuurlijk afhankelijk van je reisstijl en reisvoorkeuren. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €30-€100 per nacht voor een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel of een eenvoudig pension. Als je binnen Griekenland reist, kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, wat over het algemeen betaalbaar is. De kosten variëren tussen de € 10,- en € 40,- voor een busrit tussen steden. Het huren van een auto kost ongeveer € 30,- tot € 70,- per dag, afhankelijk van het type auto en het seizoen. Reken op ongeveer € 10,- en € 20,- per persoon voor een eenvoudige maaltijd, exclusief drankjes.

achtergrond bergen