Review Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 hardloopschoenen

Wil je sneller lopen? Dan is de Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 de hardloopschoen die je zoekt. Deze schoen is ontworpen voor hardlopers die snelle tijden willen behalen. De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Nike ZoomX Vaporfly Next%. Deze verbeteringen zijn gericht op het verbeteren van de energieteruggave, de pasvorm en de duurzaamheid van de schoen. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de schoen sneller, comfortabeler en duurzamer te maken. In deze review testte ik de Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 in samenwerking met alltricks.nl. We kijken naar hoe de schoen presteert en of hij aan jouw verwachtingen gaat voldoen.

Voor wie is de Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

De Nike Vaporfly is een van de bekendste hardloopschoenen met carbonplaat. Hij is ontworpen om hardlopers sneller te laten lopen op wedstrijddagen en om zachtere landingen te bieden tijdens pittige trainingsdagen.

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 is een snelle, goed reagerende schoen die ontworpen is voor wedstrijddagen en snelle intervaltrainingen. De schoen biedt de responsieve demping, de stevigheid en de ondersteuning waarmee je records kunt verbreken. De schoen is inmiddels een begrip in de hardloopwereld.

De schoen is gemaakt van een nieuw mesh materiaal dat ademend en comfortabel is. De zool is iets lichter dan die van de voorganger, dankzij het wegsnijden van foam rondom de middenvoet. De schoen heeft ook een verbeterde stabiliteit dankzij een carbonplaat in de zool.

De nieuwe Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 is een goede keuze voor hardlopers die op zoek zijn naar een snelle en comfortabele schoen.

Verbeteringen ten opzichte van de Zoomx Vaporfly Next %

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Nike ZoomX Vaporfly Next%.

De belangrijkste veranderingen zijn de volgende:

  • Het bovenwerk is gemaakt van nieuw mesh materiaal dat ademend en comfortabel is.
  • De zool is iets lichter dan die van de voorganger. Dit komt doordat er foam is weggesneden rondom de middenvoet.
  • De schoen heeft een verbeterde stabiliteit dankzij een carbonplaat in de zool.

De nieuwe Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 is een goede keuze voor hardlopers die op zoek zijn naar een snelle en comfortabele schoen. De schoen is ook geschikt voor hardlopers die op zoek zijn naar meer stabiliteit dan zijn voorganger.

Voordelen voor hardlopers

De schoen heeft een aantal unieke kenmerken die de schoen erg goed maken voor (half)marathon- en interval lopers. Deze kenmerken zijn:

  • Comfort: Het bovenwerk is gemaakt van mesh materiaal en zit als een sok om de voet. Het mesh materiaal is zacht en ademend. De vernieuwde tong vermindert de druk van de veters. Er is een voet versteviging toegevoegd voor betere ondersteuning, vooral op plekken waar de schoen veel slijt.
  • Stabiliteit: De Next% 2 heeft een verbeterde stabiliteit dankzij een carbonplaat in de schoen. De carbonplaat loopt over de gehele lengte van de midzool. Carbon is een licht en stijf materiaal, dus de schoen wordt er niet veel zwaarder door.
  • Demping: De Vaporfly Next% 2 maakt gebruik van een ZoomX zool met een carbonplaat. ZoomX foam is lichtgewicht en zorgt voor uitstekende energieteruggave. Hardloopschoenen met energieteruggave geven je energie terug bij het afzetten, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om vooruit te komen.

Mijn ervaring met de schoen

Ik ben voornamelijk trailrunner, maar in Nederland loop ik toch vaker op asfalt. Daarom was ik benieuwd naar de Nike ZoomX Vaporfly Next% 2.  Een hardloopschoen loopt dan meteen beter dan een trailrunschoen. De schoen heeft een comfortabele pasvorm die de voeten goed omsluit. In eerste instantie voelt de schoen wat vreemd aan en hoor ik een vreemd geluid. Als ik echter snelheid begin te maken, verdwijnt het vreemde geluid en voelt de schoen heerlijk aan. Het schuim (Zoom-schuim) in de schoen is licht en reageert goed op je bewegingen. 

De demping van de schoen is zo goed dat je het gevoel hebt alsof je op springveren loopt. De groeven in de zool helpen je om grip te houden op verschillende ondergronden.

Optisch is de schoen net wat anders dan andere schoenen. Daarnaast is het leuk aan deze schoen dat hij in verschillende kleuren te krijgen is, dus gegarandeerd dat hij bij je favoriete outfit matcht.

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 is een superlichte race schoen met uitstekende demping. De voorvoet van de schoen is zo ontworpen dat je bij het afzetten een duwtje krijgt in de richting van de finish. Dit helpt je om sneller te lopen.

Houd er wel rekening mee dat de schoen een stuk instabieler zit dan je misschien gewend bent van andere hardloopschoenen.

Waar kun je de Nike Vaporfly kopen?

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 is onder andere te koop bij alltricks.nl. Alltricks biedt een garantie op de laagste prijs. Dit betekent dat je het verschil terugkrijgt als je ergens anders voor hetzelfde product een lagere prijs vindt. De garantie geldt voor alle producten in de webshop, ook voor producten die in de aanbieding zijn.

Alltricks is dé webshop voor de beste prijs en ze hebben een groot aanbod van sportartikelen: meer dan 600 merken en meer dan 160.000 artikelen. Van sportkleding en -schoenen tot fietsen en fitnessapparaten. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, je vindt er eigenlijk alles wat je nodig hebt voor je favoriete sport.

Meer lezen? Bekijk al mijn gear.

Scroll naar boven