Tips voor rijden over de beroemde Road to Hana in Maui, Hawaii

De Road to Hana op het Hawaiaanse eiland Maui is de populairste route op Hawaii en misschien wel de populairste autoroute van Amerika. De weg naar Hana staat bekend als een gevaarlijke weg om te rijden door de vele klifranden, blinde hoeken, smalle bruggen en haarspeldbochten. Ik reed soms echt met adrenaline door de bochten haha.

De Road to Hana autoroute

De route bestaat uit zo’n 600 bochten en 50 (one lane) bruggen langs de prachtige oostkust van het eiland Maui. Tussendoor kun je stoppen bij uitzichtpunten en wandelroutes. Deze wandelroutes zijn meer smalle paadjes langs bamboobossen en naar de mooiste watervallen, zoals de Seven Sacred Pools.

Ook zijn er leuke stops met food trucks, schattige koffiebarretjes en souvenirkraampjes.

Een autoroute worth to take! Neem voor deze route een hele dag in beslag en zorg dat je een volle tank hebt.

Start van Road to Hana

De route duurt ongeveer 2 uur en begint vanaf het leuke surfdorpje dorpje Paia naar Hana (one way). Hieronder op de kaart zie je onze route naar Paia van het dorpje Kihei. De route van Hana eindigt in Hana. Vanaf Hana kun je ook het prachtige zwarte strand bezoeken.

Wij namen dezelfde route weer terug omdat er in het zuiden aan het eind een onverharde weg is en wij dat risico met onze huurauto niet wouden nemen.

  • Bonustip: goedkoop een auto huren in Maui? Kihei Rent A car biedt voor €26 per dag een simpele oud bakkie met z’n tweetjes (beide mogen rijden).

Meer lezen over Hawaii?