De Wicklow Mountains: wat te doen

De Wicklow Mountains zijn de ideale bestemming als je een stedentrip Dublin met natuur wilt combineren of gewoon lekker alleen in de natuur wilt zijn. Je vindt hier ruige bergen, dalen, een uitgestrekt landschap van woeste toppe en paarse hei (mits in het goede seizoen).

Van dublin naar wicklow mountains

Je kunt op verschillende manier naar de Wicklow mountains. Het gemakkelijkste is vanaf Dublin te vertrekken.

〰 Lees ook: wat te doen in Dublin

Met een tour naar de Wicklow Mountains

De gemakkelijkste manier is met een tour naar de Wicklow Mountains rijden, dat is wat wij deden. Je maakt dan bijvoorbeeld een dagtocht naar de Wicklow Mountains met een tourbus. Nadeel is dat je de bus moet delen met een hoop andere reizigers, maar je kunt er ook nieuwe vrienden mee maken. Voordeel van een tour door de Wicklow Mountains is dat de tourbus stopt bij de highlights, zoals de P.s I love you brug. Je hoeft dan zelf geen moeite te doen om alle highlights te vinden.

Wij boekte onze trip in het kader van low budget reizen bij de Wicklow Mountains tour. Voor 28 euro ben je de hele dag op pad. Ik ben niet zo van de tours, maar ik moet zeggen dat deze me ontzettend meeviel dankzij chaffeur Joe. Bovendien is het gemakkelijk en om eerlijk te zijn zou ik zelf niet aan de linkerkant durven tijden hihi.

Met de auto naar de Wicklow Mountains

Natuurlijk kun je ook zelf een auto in Dublin huren. Hou er wel rekening mee dat ze in Ierland aan de linkerkant rijden. Voordeel van een eigen auto is dat je je eigen tempo kunt bepalen.

Sally Gap

Sally Gap is één van de twee wegen die door de Wicklow Mountains lopen. In het Noorden kom je uit op Dublin, West is Blessington, Zuid is Glendalough en als je oost gaat kom je bij Roundwood.

De Sally Gap staat ook wel bekend als de Military Road. De weg is door de Britten gebouwd om de Ierse rebellen weg te jagen uit de heuvels.

Als we uitstappen bij de ‘P.s I love you brug’ weet ik niet waar ik moet kijken. Terwijl de hele bus bijna rennend naar de ‘P.s I love you brug’ gaat, lopen mijn vriend en ik naar de andere kant, waar we een regenboog uit de bergen zien opkomen, de berg is zo oranje dat er wel een pot met goud moet zijn. Helaas zijn we voor de foto net te laat.

De brug waar Holly en Gerrie elkaar ontmoeten in de film P.s I love you. Wegens drukkende toeristen kreeg ik de kans niet om de brug mooi te fotograferen 😛

Het meertje Lough Tay

We rijden door naar Lough Tay, een klein meertje in de Wicklow Mountains in County Wicklow. Het ligt tussen twee bergen in: Djouce en Luggala. 70% van het tweede seizoen van de serie Vikings werd hier gefilmd. Lough Tay wordt ook wel Guinness Lake genoemd, omdat het onderdeel is van de Guinness estate.

Je zou hier maar durven kamperen. Het waait zo hard dat bang zou zijn dat ik met tent en al de berg afgewaaid ga worden

Jaja, de regenboog is terug. Zie je de gouden heuvels?

De Ierse vallei Glendalough

Op zo’n 40 kilometer afstand van Dublin ligt Glendalough. In Glendalough vind je een klooster gesticht door St. Kevin, waarvan de overblijfselen behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa.

De naam Glendalough betekent ‘valley of two lakes’. De vallei strekt zich uit over 3 km. Na een wandeling van 20 minuten kom je uit bij de Upper Lake. In de verte zien we een waterval het meer instromen. Door de stromende regen lopen we verder, de poging om foto’s te schieten mislukt door de mist.

Als het een paar minuten later stopt met regenen doen we nog een poging om mooie plaatjes te schieten.

St Kevins

Lower Lake

De wandeling an sich is al mooi

Upper Lake

Jajh, het weer klaart op!

Vliegen naar Dublin

Vanaf € 47 vlieg je al naar Dublin vanaf Amsterdam!

Hotels in Dublin

Hotels in Dublin zijn niet heel goedkoop. Probeer een appartement via Airbnb te boeken, zo kun je op een betaalbare manier in de stad verblijven.

Scroll naar boven