Rondreis India: route van 3 weken

Ga je backpacken door India? Dan staat je een bijzondere ervaring te wachten. Sommige mensen trekken India totaal niet, anderen zijn er weg van. Feit is wel dat je even zult moeten acclimatiseren, maar als je eenmaal gewend bent, is India een bijzonder land om door te reizen. In dit artikel vind je een reisroute door India! In dze backpackroute door India, reis je van het chaotische Delhi, langs woestijnen, gekleurde steden en eindig je in het bijzondere, maar heftige Varanasi. De route kun je ook korter maken naar zo’n 2 weken of langer naar zo’n 4 weken.

Route backpacken door India

Dag 1/2: aankomst in Delhi

Van het hectische Delhi zul je even schrikken. Chaos is wat je ziet. Neem de tijd om even te acclimatiseren en bij te komen van een cultuurschok. In Delhi kun je vele tempels bezoeken, maar een aanrader is ook de ‘Spice Market’, een foodtour met een local en een tour door de oude stad met een rhikshaw.

Aankomst Delhi

Net zoals elk ander land wordt je ook in India bestormd door taxichauffeurs. Kies zelf een taxi waar je goed kunt onderhandelen. Een ritje naar je hotel kost ongeveer 5 euro (375 Rupee). Onderhandel over de prijs of laat de taxi de meter aan doen. Een andere optie is om een pre-paid taxi te regelen. Je betaalt dan vooraf een prijs en met een voucher die je daar voor krijgt kun je de taxi naar je bestemming in de stad nemen.

Waar te verblijven in Delhi?

Budget hotel/hostel:  TG Tashkent Hotel Airport Pickup
Middenklasse hotel:  Avatar Living
Luxe hotel: Radisson Blu Plaza Delhi Airport

Dag 3/4: Bikaner

Anders dan de grotere steden is Bikaner een stad waar je minder het gevoel hebt dat iedereen je probeert op te lichten. De stad is druk, stoffig en heeft minder sfeer dan de andere steden. De stad wordt daarom ook minder bezocht door toeristen, maar heeft zeker bezienswaardigheden die je niet wilt missen: het Junagarh fort uit de 16e eeuw is prachtig. Ook de kronkelige smalle straten zijn leuk om te zien.

Bikaner

Dag 5/6: Jaisalmer

Jaisalmer of de goude stad in het westen van India ligt midden in de Tharwoestijn. Ook deze stad wordt minder bezocht door toeristen, maar je zult zeker niet de enige zijn don’t worry. De bezienswaardigheid van deze stad is het gelijknamige fort. Ook leuk is een kamelenrit door de woestijn of nog mooier: een overnachting in een luxe woestijnkamp in combinatie een jeepsafari en een onvergetelijke ervaring van de Rajasthani-cultuur, muziek, dans en eten. Boek deze woestijntour via Viator (van Tripadvisor)

Dag 7/8: Jodhpur

In Jodphur of de blue city, door de blauwe huizen, hangt een totaal andere sfeer dan in andere steden in India. Over het algemeen zijn de locals vriendelijker en minderopdringerig. Als je souverniers in India wilt scoren is Jodhpur je stad. Vanuit het Mehrangarh Fort kun je de blauwe stad goed bekijken, heel mooi.

Dag 9/10: Udaiphur

In het zuiden van Rajasthan ligt de romantische stad Udaiphur. Deze sfeervolle stad heeft topattracties zoals Lake Pichola en prachtige tempels en paleizen.

Dag 11/12: Pushkar

De heiligste stad van India is Pushkar. De stad heeft een hippie vibe en is daarom erg populair onder backpackers. Het Pichola meer is toch wel de trekker van de stad, net als de Brahma tempel, dat een bijzondere eend is onder de tempels. In deze stad vind je ook veel accommodaties in het backpackersbudget, wat wel fijn is.

Dag 13/14: Jaipur

Jaipur is een fijne stad als backpacker. Er zijn veel bezienswaardigheden en een goede infrastructuur. Jaipur is met Agra en Delhi de ‘de gouden driehoek’ van India. Zet deze stad op je bucketlist als je naast de blauwe stad ook een roze stad wilt zien. De stad wordt namelijk de roze stad genoemd omdat de stad helemaal in het roze werd geverfd toen de Prins van Wales langskwam. Kan allemaal in India. Een van de dingen te doen in Jaipur is het bezoeken van het paleis Hawa Mahal, het Windpaleis, door de hoge ramen.

Waar te verblijven in Jaipur ?

Budget hotel/hostel: Sunder Palace Guest House
Middenklasse hotel: Umaid Mahal – Heritage Style Hotel
Luxe hotel: Pearl Palace Heritage

Dag 15/16: Agra

Agra is natuurlijk bekend om de Taj Mahal. Maar other than that wil je hier niet te lang blijven hangen. Agra is namelijk erg druk en niet zo bijzonder.

Dag 17/18: Varanasi

Varanasi moet je eigenlijk niet missen omdat dit de heilige stad is voor hindoestanen. Je zult hier een behoorlijke cultuurschok krijgen omdat veel mensen naar Varanasi komen om te sterven en te bidden. De rivier de Ganges wordt gebruik om voedsel in te bereiden, je in te wassen, maar er worden ook mensen gecremeerd.

Je kunt je voorstellen dat als dit allemaal naast elkaar wordt gedaan, je flink ziek kunt worden in Varanasi. Mooi is om rond zonsondergang een gebed – Ganga aarti – bij te wonen. Honderden honderden pelgrims komen dan samen op de grote Dashashwamedh ghat.

Tips voor backpacken door India

Inpaktip: Zorg dat je altijd een lange broek en een top met lange mouwen mee hebt naar India als je tempels in bijvoorbeeld Delhi wilt bezoeken. Zonder mag je namelijk niet naar binnen. Neem altijd een lange broek en een top met lange mouwen mee, ongeacht de weersvoorspelling.

Bekijk ook onze backpack inpaklijst voor je rondreis door India.

Tip: Wees in de avonden in India op je hoede, vooral als vrouw.

Breng maagpillen mee, Delhi is een land waar de meeste backpackers toch wel snel ziek worden. Geef je maag de tijd. Heb je toch last van reizigersdiarree? Zorg dat je in ieder geval een pakje ORS in je tas hebt zitten tegen uitdroging.

  • Slapen in India? Boek je accommodatie via booking, Airbnb of Agoda.
  • Download een gratis reisgids voor je informatie over onder andere India.
  • Vergeet niks in te pakken: bekijk onze backpack inpaklijst (ook voor vakantiegangers)
  • Een visum voor India is nodig en verplicht voor Nederlanders en Belgen. Bekijk informatie over de aanvraag en tips voor je visum voor India.
  • Reis je met een auto? Zorg dat je een internationaal rijbewijs mee hebt. Deze kun je bij de ANWB winkel aanvragen.
  • Ga goed voorbereid naar Cambodja met een India reisgids.

Accommodatie in India

In India vind je voor elke prijsklasse wel accommodatie: van hostels tot hotels. Ga je op de bonnefooi langs? Zorg dan dat je eerst de kamer bekijkt voordat je de kamer boekt. Hoe langer je op één plek blijft, hoe goedkoper je in India kunt overnachten.