Koken met Lone Drifters: Campingaz Party Grill 400 cv review

De Campingaz Party Grill 400 kreeg ik opgestuurd om te testen tijdens het kamperen. Tijdens onze roadtrip van 2 weken deden we een uitgebreide test en stiekem kunnen we niet meer zonder. Lees hier ons uitgebreide review van de Campingaz Party Grill 400. 

Wat we er fijn aan vinden

  • Compact
  • Met handige draagtas
  • Multifunctioneel; bakken, grillen, wokken, 

Wat we niet zo fijn vinden

  • Er moet water bij om het toestel te gebruiken, dat is soms lastig

Multifunctioneel kooktoestel

De Campingaz komt dichtbij het perfecte kooktoestel dat je nodig hebt tijdens het kamperen, en redelijk compact wilt reizen. De multifunctionele party Grill 400 is een compact kooktoestel waarmee je verschillende gerechten maakt. De mogelijkheden van de Party Grill 400 van Campingaz zijn bijna eindeloos: bakken, koken, grillen, en zelfs wokken!

Water koken op een pannetje of koffie maken kan ook op de Party Grill. Met de pandrager kan je een perculator of klein pannetje stabiel laten staan en opwarmen.

Doordat de wokpan ook een deksel is, of omgekeerd: de deksel is een wokpan, kun je het kooktoestel als compact pakketje meenemen. Alle onderdelen passen boven op elkaar en de deksel kun je dichtklikken op de pan. De pootjes schroef je los en stop je in de bijpassende tas.

Compact meenemen

En dat maakt dat je de Party Grill gemakkelijk in de bijpassende draagtas kwijt kan en in de auto kwijt kan. Zo sleep je niet constant met verschillende onderdelen en raak je dus geen onderdelen kwijt. Koken op de camping wordt leuk met dit toestel. Want toegegeven, op de camping hebben wij niet altijd zin om te koken.

We koken al jaren met een simpele brander voor wandelen. Daar doen we een waterpannetje op en dan kunnen we eigenlijk alleen gerechten maken waar je maar 1 pan op kwijt kan. En vegetarische burgers bakken kan ook niet echt. Elk kooktoestel is dan beter dan we gewend zijn 🙂

Vegaburgers grillen op de Partygrill 400

Als je de doos van de party Grill opent, zet je deze gemakkelijk in enkele minuten in elkaar met de handleiding. Als je eenmaal weet hoe je het kooktoestel in elkaar zet- en uitelkaar haalt, vergeet je dat niet meer. Binnen een paar minuten kun je beginnen met hamburgers bakken of wokgerechten maken. 

Een paar minpuntjes

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo moet je altijd water aan de zijkant van het toestel toevoegen. Waarschijnlijk moet dit omdat de pan anders oververhit raakt. Het voordeel hiervan is wel dat al het vet van de bak- of grillplaat het water in drupt. Dit water kun je dan nadien weggooien en zo hou je de pan schoon van vet dat van de platen afdruppelt.

Wokken op de partygrill

Maar dan kom ik wel bij het volgende nadeel: het water weggooien gaat niet zo ideaal door het ontwerp van de pan. Zo gooien wij de pan in een zwaai leeg, omdat anders het water over de gasfles heen druipt. Je kunt de gasfles ook niet eerst loskoppelen omdat deze aan de onderkant van de pan zit. 

En dan het laatste minpuntje:: als het vuur uitwaait terwijl je grilt, dan kun je het vuur op de gasfles niet gemakkelijk aanzetten. Zorg daarom dat je wat uit de wind blijft zitten. De plaat zit namelijk boven het vuur en er is geen tool beschikbaar om de plaat van het vuur af te halen. Je kunt natuurlijk zelf een handige knijper aanschaffen of een ovenhandschoen meenemen 😉

Eindoordeel

De Campingaz Party Grill 400 is een gasbarbecue met veel mogelijkheden voor op vakantie of als je lekker snel thuis wilt barbecueën. De Party Grill neemt weinig ruimte in de auto in en je zet deze binnen een minuut in elkaar. De gasfles klik je gemakkelijk in de Party Grill en na een minuutje verwarmen kunnen de ingrediënten erop.

  • De partygrill 400 is te koop in twee varianten: deze en de R-variant. De laatste is een variant waar je een gasslang en drukregelaar bij kan gebruiken. Onze variant is gemakkelijk te gebruiken met een klein gasflesje die je onder de pan vast kan draaien.
  • De Party Grill 400 cv is onder andere te koop via Decathlon en Bol.com vanaf € 104,-.

Dit vind je misschien ook leuk

Trinity in Dublin bibliotheek
Ierland

Wat te doen in Dublin

Hardloper in de bergen van Zermatt tijdens de Matterhorn Ultraks
Hardlopen

Top 5 mooiste trailruns in Europa 

Japan

Wat te doen in Tokyo: 14 toffe bezienswaardigheden

Outdoor Lifestyle

Op bezoek bij het Brunotti hoofdkantoor

vrouw die uitkijkt op kalalau trail in Hawaii
HawaiiVerenigde Staten

Backpacken in Hawaii doe je zo

Lima koffietent
Peru

Wat te doen in Lima: tips en activiteiten