Ontdek de stranden bij Railey in Krabi met een kano

Krabi is een stadje in het zuiden van Thailand. Vooral de stranden ten zuidwesten van Krabi town, Railay Beach en Ao Phra Nang Beach, zijn een stukje paradijs. Het turquoise water is er zo helder en de stranden zijn er spierwit. Ontdek kanoën in Krabi, Thailand.

Strand van Railay

De stranden bij Railay lijken op dat typische tropische plaatje dat je altijd van Thailand ziet: crystal clear water, prachtige kalksteenrotsen en spierwitte stranden. Alleen dan zonder mensen, want het is er helaas wel toeristisch.

Vanaf Krabi Town of Ao Nang beach kun je een longtailboot naar Railay nemen of zelfs in Railey slapen. Railay is een klein dorpje in krabi wat alleen per water is te bereiken. Een leukere manier dan met de boot is de stranden te ontdekken met een kajak.

Eilandhoppen met de kano

Huur een kajak, neem een grote fles zonnebrand en wat eten en veel water mee in de kano. Paddle eerst naar Tonsai beach en geniet van de rust. Vooral als je net als ik niet synchroon met je vriend kan peddelen heb je hier de kans om bij te komen.

Peddel – na je verdiende rust – verder naar het drukkere Railay bay voor een korte stop – het strand is daar echt mooi, maar je moet dit wel delen met heeeel veeel andere toeristen. De restaurants aan het strand zijn duur dus nu komt je zelf meegebrachte eten goed van pas.

Vervolgens paddle je door naar Ao Phra Nang Beach. Je kunt daar een stop maken of rondom de massieve kalksteenrotsen peddelen.

Tussendoor kun je nog snorkelen als je dat leuk vindt, al is dat hier minder fantastisch dan bijvoorbeeld bij het eiland Koh Tao

Huur een kajak

Je kunt op verschillende plekken een kajak huren. Zit je al in de buurt van Ao Nang, dan vind je bij het strand een kajakverhuurbedrijf.

Wij sliepen bij Ao Nang en huurden onze kajak aan het gelijknamige Ao Nang strand.

Loop vanaf de hoofdstraat richting het zuiden het strand op en dan loop je vanzelf tegen een kajakverhuurbedrijf aan (zoek naar kajaks op het strand).

Check van te voren wel even het weer en de wind. Je wilt natuurlijk niet kapot aankomen, hoewel dat met onze condities niet zoveel uitmaakte, hierna zijn we nooit meer in een kajak gestapt. Hou er dus rekening mee dat het best een eind kajakken is. Je kunt de kano’s huren per uur, per halve of hele dag.

Dit vind je misschien ook leuk

Light My Fire fireSteel Bio Army (1)
Outdoor Lifestyle

Onmisbaar voor buitenliefhebbers: Light My Fire fireSteel Bio Army Slaty Black

Hardlopen

De ultieme paklijst voor trailrunnen: wat neem je mee 

Peru

Rondreis Peru: een reisroute van 4 weken

Auto in Madeira
PortugalRoadtrip

Een auto huren op Madeira: de beste tips

Zuid-Korea

Reisroute door Zuid-Korea: het beste in 2-3 weken

golven in de zee bij Taghazout
GolfsurfenMarokko

Surfen in Marokko: de 4 surfspots waar je naartoe wilt