Ga op een kanotocht met K-Jak in Noorwegen 

Noorwegen is de perfecte locatie voor avontuurlijke activiteiten zoals kanoën, hiken en kamperen in de ongerepte wildernis. En het is een van de weinige plaatsen waar dit nog kan. K-Jak, een organisatie die zich specialiseert in avontuurlijke reizen waarbij de natuur een centrale rol speelt, biedt unieke vakanties aan die actief zijn. Zo kun je met een kano 7 dagen de ongerepte natuur van Noorwegen ontdekken. Dit wil je deze zomer doen! Wie is K-jak en welke reis bieden zij aan in Noorwegen? Ontdek meer over K-jak en het kano-avontuur die zij aanbieden. 

Een kano avontuur in Noorwegen

Trek op eigen tempo door de Noorse wildernis: Kanoën tussen drie prachtige meren, omgeven door bergen, bossen en moerassen. Overnacht op unieke locaties en verken de omgeving per kano, terwijl je rendieren en diverse vissoorten spot. 

Tocht van 7 dagen

Gedurende 7 dagen verken je de ongerepte natuur van Noorwegen per kano. Tijdens de kanotocht heb je de vrijheid om midden in de natuur te overnachten op door jou gekozen locaties. Je hebt de touwtjes in handen en bepaalt zelf de route die je aflegt. 

De reis in een notendop

Op de eerste dag vertrek je vanuit Amsterdam Schiphol en kom je aan op het kanocentrum in Noorwegen, waarna de avontuurlijke reis begint. De volgende zes dagen staan in het teken van kanoën en wildkamperen in de prachtige natuur van Noorwegen. Op dag acht arriveer je op de eindlocatie, waar je overnacht op een camping. Op de negende dag is het tijd om afscheid te nemen van Noorwegen en keer je terug naar Nederland.

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze avontuurlijke tocht is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt jou de vrijheid om zelf de route, duur en intensiteit te bepalen. 

Wat als ik niet weet waar ik naartoe wil?

Bij K-Jak staan ze altijd voor je klaar met advies en planning om het meeste uit je reis te halen. Bij aankomst in Noorwegen ontvang je een gedetailleerde kaart en besteden ze uitgebreid aandacht aan het uitleggen van de omgeving en de beste plekken om te wildkamperen. Samen met jou plannen ze een geschikte route die past bij jouw wensen en de weersomstandigheden.

Mag ik wildkamperen?

In Scandinavië is er sprake van het Allemansrecht, waardoor je vrij gebruik kunt maken van de Noorse natuur en hier mag wildkamperen. Dit is een uniek recht dat slechts enkele landen kennen, en met dit recht komt ook een duidelijke verantwoordelijkheid. Zo is het niet toegestaan om dieren te verwonden of schade toe te brengen aan het milieu en dien je rekening te houden met andere mensen die zich mogelijk in de natuur bevinden.

Wat krijg je van K-jak?

Hieronder vind je een overzicht van de kano-uitrusting die bij de prijs is inbegrepen:

 • Ruime Canadese twee- of drieperoons kano
 • Een grote (60L) waterdichte ton en kleine waterdichte tasje (3,5L) per kano.
 • Premium uitgebreide Zweedse kookset (Trangia 25-21 UL/D/GB met Gas burner aansluiting)
 • Smeedijzeren pan voor koken op open vuur (Petromax SP32)
 • Klein tasje waterdicht
 • Kanowagentje (voor landtransport)
 • Peddels
 • Zwemvest
 • Spons
 • Schepje
 • Gedetailleerde kaarten
 • Waterdichte kaarthouder
 • Outdoor gids en routebeschrijving
 • Afwasteiltje met biologisch afbreekbaar afwasmiddel

Je neemt verder zelf je kampeerspullen mee vanuit huis of huurt deze optioneel bij K-jak. Zij voorzien je altijd van een goede paklijst en tips zodat je goed voorbereid aan je reis kunt beginnen.

Bekijk de reisdetails van deze kanotocht op de website van K-jak.

Andere K-jak bestemmingen 

Blöm-Fox: Een Prachtige Kanotocht voor Beginners op de Grens van Zweden en Noorwegen

De Blöm-Fox kanotocht biedt een schitterende ervaring op de grens van Zweden en Noorwegen, waarbij er weinig landtransporten nodig zijn. Deze tocht is bijzonder geschikt voor beginners die willen genieten van de natuur en het heel de route iets rustiger aan willen doen. 

Verken de meren van Zweden tijdens deze uitdagende kanotocht

Tijdens deze avontuurlijke kanotocht verken je de prachtige meren van Zweden. De route voert je langs verschillende meren, elk met hun eigen unieke kenmerken en uitdagingen. Deze tocht is geschikt voor beginners met een goede basisconditie die het leuk vinden om een beetje uitgedaagd te worden op de reis. De reis speelt zich grotendeels of in het schitterende Glaskogen natuurreservaat in Zweden waar ook het basecamp van K-jak is gelegen.

Dit vind je misschien ook leuk

Outdoor Lifestyle

Reisboek review: Wanderlust Alpen

Slovenië

Natuur in Slovenië

OostenrijkWintersport

Dit zijn vijf leuke skigebieden dichtbij Innsbruck

Outdoor LifestyleWintersport

DOPE SNOW x JESPER TJÄDER

Pauanui
GolfsurfenOutdoor Lifestyle

De leukste surfponcho’s voor volwassenen

Marokko

Must do in Marokko: bezoek de canyon en rotsen van de Todra kloof