De leukste cadeaus voor klimmers

Een beker met klimgreep als oortje? Een gloednieuwe klimgordel of een pofzak met gezichtje? Sinterklaas en de kerstman komen er weer aan! En daarom hebben wij de leukste cadeauideeën voor klimmers op een rij gezet. Bekijk onze top cadeautips hieronder!

1. Veilig klimmen: een musketon

Zekeren is een van de belangrijkste rollen tijdens het touwklimmen. Met de Musketon Belay master ben je extra veilig door het klepje dat alleen dicht kan als de musketon volledig is dichtgedraaid! Deze safebiner wordt vaak aangeraden in klimzalen.

2. Keyholder

Met deze keyholder krijg je hetzelfde gevoel thuis als tijdens het buitenklimmen: het plaatsen van een moer in de juiste spleet! De set bevat een met de hand gegoten en uniek met de hand beschilderde betonnen rots sleutelhouder voor 3 sleutels en 3 klimmoer sleutelhangers in een kleur naar keuze. Leuk voor je sleutels aan de wand!

Foto Etsy

3. Pofzak met gezichtje

Vochtige en bezwete handen op de muur, welke klimmer kent dat niet? Een goede grip is dan ook een must. Doe een beetje magnesium poeder (chalk) op je handen en je bent good to go. Magnesium kun je het beste bewaren in een pofzak en wat is nou leuker dan een pofzak met een gezichtje? Wij hebben er zelf ook eentje en stelen met Donald toch altijd weer de show aan de klimwand 😉

4. Boulder brush

Heb je niet zo’n groot budget of zoek je nog een klein klimcadeautje? Klimmers maak je sowieso blij met een boulder brush.

Waarom gebruiken klimmers eigenlijk een boulder brush?

Klimmers gebruiken boulder brushes of greepborstels om de grepen schoon te maken en een betere grip te krijgen. Al het vet, vuil, zweet, huid, krijt en schoenrubberslib blijft in de loop van de tijd hangen, waardoor je meer druk moet uitoefenen om vol te houden. Hmm… vies verhaal he. Doe er dan gelijk maar een fles desinfecterende handgel bij 😉 .

5. Beker met klimgreep als oortje

Niks leukers dan als achter je laptop herinnerd te worden aan die sessie die je morgen gaat doen. Eindelijk die oranje route afmaken? Of ga je toch voor de zwarte. Schenk je koffie in deze beker en droom over mooie routes aan prachtige bergenwanden.

Twijfel je welke kleur je moet kiezen? Achterhaal dan het niveau van je klimmaatje en kies de bijpassende kleur (5a, 6a?..)

6. Verzorging voor de handjes

Niks vervelender dan dat droge gevoel in je handen na het klimmen. Geloof me, de klimmer aan wie je dit cadeau gaat geven zal je heel dankbaar zijn! Bevochtig je handen 1-2 uur voordat je gaat klimmen. Je huid is dan goed gehydrateerd en elastisch tegen de tijd dat je in de grepen hangt. Een elastische huid barst en splijt namelijk minder snel!

Het merk Climb On maakt hydraterende crème speciaal voor de klimmers.

Scroll naar boven