Ontdek de duurzame outdoorkleding van avonturier en bergbeklimmer Royal Robbins

Ben je op zoek naar fijne outdoorkleding, gemaakt voor en door avonturiers? Ontdek Royal Robbins; functionele, fijn zittende en lichte kleding met een positieve impact op de natuur. 

Royal Robbins: reiskleding dat goed past en comfortabel zit

Royal Robbins is een Amerikaanse klimmer en kajakker die, samen met zijn vrouw en partner Liz, meer dan 30 jaar geleden zijn outdoorkleding bedrijf oprichtte. 

Royal en Liz maakten baanbrekende beklimmingen van moeilijke Yosemite beklimmingen, gaven les in skiën en klimmen en openden een klimschool. Maar het echtpaar kon niet de juiste kleding vinden om in te klimmen, dus in 1975 besloot Liz haar eigen kleding te ontwerpen.

En daar was Royal Robbins, reiskleding ontworpen om comfortabel en robuust te zijn, dat goed past en er leuk uitziet.

Duurzame kleding

Royal en Liz behoorden tot een bende moderne klimmers en filosofen die de term clean climbing bedachten: klimmen om zo weinig mogelijk tot geen schade aan de rots toebrengen.

Royal en Liz vinden het belangrijker hoe je de top bereikt dan het bereiken van de top.  En deze filosofie zie je ook terug in de kledinglijn Royal Robbins, de business zet zich in voor duurzaamheid. 

Het grootste deel van de milieu-impact van een product ontstaat namelijk tijdens de productie van vezels en materialen. Daarom kiest Royal Robbins voor voor minder belastende materialen, zoals gerecycled polyester en organisch katoen, en verkleint Royal Robbins de voetafdruk van hun producten. 

Ook in de keuze voor samenwerkingen kiest Royal Robbins voor mens- en milieuvriendelijke productiemethoden. Daarnaast werken ze samen met betrouwbare organisaties om zich in te zetten voor het verminderen van emissies, het elimineren van giftige stoffen en de mensen te beschermen die hun  producten maken.

Royal Robbins collectie

De kledingcollectie van Royal Robbins is gemaakt om te dragen tijdens het reizen, maar is ook leuk genoeg om thuis te dragen. Zo draag ik deze jas vooral thuis, maar op reis is deze parka snel om te vormen tot een draagtas.

En niet onbelangrijk: gemaakt van kreukvrij materiaal. Iets wat ik stiekem toch wel heel fijn vind op reis. De parka die ik van Royal Robbins heb gekregen om te testen is super lichtgewicht, veelzijdig en weerbestendig. Wat vooral fijn is in de bergen en de bossen. 

De jas kan letterlijk met het weer mee veranderen. De parka beschermt je tegen lichte regen en stormachtig weer doordat deze water- en winddicht is. En als het zonnig is? Dan verander je de jas dus in die handige draagtas.

Ook fijn: de jas sluit in de taille voor een aansluitende stijl en de capuchon is verstelbaar voor veiligheid en comfort.

Royal Robbinscollectie kopen

Je kunt de collectie van Royal Robbins kopen bij de outdoor/buitensportwinkels en via de website van Royal Robbins

Meer outdoor

Dit vind je misschien ook leuk

Nederland

Ideeën voor leuke buiten – of outdooractiviteiten in Nederland

Windsurfers
Golfsurfen

Windsurfen in november: dit zijn de beste spots

Hardlopen

Kullamannen: Een trailrun langs rotsachtige kusten

Kust Ericeira
GolfsurfenPortugal

Surfen in en rondom Ericeira Portugal

Fietsen

Mountainbiken & canyoing in Dunkeld, Perthshire Schotland

ReistipsVerenigde Staten

Je roadtrip naar Amerika plannen doe je zo