Getest: Black Diamond klimgordel Momentum

De Black Diamond Momentum is een betaalbaar, simpele all-round vrouwenharnas voor beginnende (indoor)klimmers. In januari 2020 begon ik met indoor touwklimmen en een maand geleden (oktober 2020) kreeg ik dit betaalbare harnas van het merk Black Diamond. Ben jij op zoek naar een betaalbaar all-round harnas, speciaal voor het vrouwelijk lichaam? Dan kan dit harnas wel eens je volgende aankoop zijn.  

Kenmerken Black Diamond Momentum – Woman’s

  • Megafoon-vormige heupriem (voor comfort);
  • Gemakkelijk verstelbare beenlussen (snel in het harnas);
  • Women’s Specific Rise (zit hoger op de romp);
  • Beste keus voor beginners;

Klimgordels voor vrouwen

Een klimgordel of klimharnas wordt gebruikt om veilig te klimmen. Als je touwklimt is je klimharnas één van de belangrijkste onderdelen. Het is een cruciaal onderdeel van je veiligheid en je gordel draag je dan ook constant, of je nou klimt of zekert. 

Het is een cruciaal onderdeel van je veiligheid en je gordel draag je dan ook constant, of je nou klimt of zekert. 

Op het eerste gezicht lijken harnassen eenvoudig en universeel. Maar specifieke componenten maken een wereld van verschil voor de behoeften en voorkeuren van jou als klimmer. Alle lichaamstypes zijn uniek en hebben verschillende verhoudingen. En zo is er een groot verschil tussen mannen- en vrouwen klimgordels, hoewel je in het begin prima een universeel gordel kunt dragen.

Klimgordels voor dames zijn speciaal ontworpen voor het lichaamstype van vrouwen. Als je dan eenmaal overstapt op een vrouwengordel, dan wil je niet meer terug naar een universeel gordel.

Klimharnas Black Diamond Momentum

De Black Diamond Momentum Harness is een allround harnas, speciaal ontworpen voor vrouwen door meerdere fijne eigenschappen. 

Voor vrouwelijke vormen

Dual Core Construction zorgt ervoor dat je harnas comfortabel zit. Dual Core Construction is een (innovatief) ontwerp dat bestaat uit twee banden van geweven band die zich rond de heupriem splitsen. Dit zorgt voor maximale ondersteuning en comfort zonder drukpunten. 

De heupgordel is gemaakt in de vorm van een ‘megafoon’, in plaats van rechtdoor, zodat hij niet in je zij graaft, maar comfortabel op de heupen zit.

Daarnaast sluit de klimgordel hoog om je middel. Hierdoor is het harnas erg geschikt voor het vrouwelijk lichaam, waar de heupen vaak breder, en de taille, smaller zijn.

Snel in het harnas

De voorgedraaide Speed ​​Adjust-heupgordel maakt het aan- en uittrekken van het harnas gemakkelijker en sneller. Met de leengordel van de klimhal zonder deze adjust, merk ik toch dat je best wat tijd kwijt bent aan het aankrijgen en verstellen van de klimgordel.

Herken je dat ook? Dat je maar zit te stuntelen met je klimgordel en je klimmaatje al gezekerd en al bij de klimmuur op je zit te wachten?

Verstelbare beenlussen

De TrakFIT-beenlussen zijn verstelbaar en het trakFit-systeem maakt die aanpassingen extreem eenvoudig. De vier uitrustingslussen zijn goed genoeg voor beginners om de lussen snel aan te trekken.

Oordeel Black Diamond Momentum-harnas

Over het Black Diamond Momentum-harnas lees ik positieve verhalen op andere outdoorwebsites en ook mijn eigen review is positief. Het harnas is een uitstekende keuze voor je eerste klimharnas/gordel voor zowel sportklimmen als buitensportklimmer. 

Dit is mijn eerste harnas, dus ik heb niet veel gordels om mee te vergelijken behalve de leengordels. De Black Diamond Mometum-harnas heeft een specifieke damespasvorm die is ontworpen om hoger op de romp te passen bij je taille.

Zowel de taille- als beenlussen zijn gewatteerd en ademend, voor extra comfort. De gordel voelt fijn op het lichaam, zit lekker door de zachte vulling en is betaalbaar – klimmen als sport is al duur zat. Daarnaast vind ik de makkelijk te verstellen beenlussen echt een plus. Het scheelt je veel tijd bij het klaarmaken voor het klimmen.

Voor vrouwelijke klimmers is deze Black Diamond Momentum klimgordel een goede keuze als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan een klimgordel maar wel graag je eigen gordel wilt hebben. Budgetvriendelijk en all-round. Kortom: prima koopje voor beginnende klimsters!

De Black Diamond Momentum is te koop voor € 54,95 via de Decathlon website of fysieke winkel van Decathlon.