In Nieuw-Zeeland? Ga boulderen in Castle Hill

Laatst bijgewerkt:

Castle Hill of Kura Tawhiti is een rotsformatie van kalk, zand en tufsteen aan de Great Alpine Highway 73 in Nieuw-Zeeland. De Alpine Highway loopt vanaf de Westkust van het zuidereiland over de Arthur’s Pass naar Christchurch. Castle Hill is met name populair onder toeristen omdat er honderden kalksteenrotsen liggen uitgezaaid. Niet alleen bijzonder om te zien, maar ook om te beklimmen (boulderen).

Boulderen is een bepaalde manier van klimmen. Op een wand van maximaal 4 meter hoog probeer je via korte routes omhoog te klimmen. Het is een gave ervaring als je na lang puzzelen bovenop een rots staat met uitzicht over honderden andere rotsen in het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland.

Huur je klimuitrusting bij Smylies

Omdat je in Castle Hill buiten klimt heb je een klimmatje nodig. Heb je geen eigen matje, dan kun je deze in het nabijgelegen plaatsje Springfield huren. Rij even langs bij Smylies <> waar je een klimmat van Edelrid, goede klimschoenen, kalk en een routeboekje kunt huren. Ga je vaker klimmen? Dan loont het om het boekje “The Comprehensive Castle Hill Climbing Guide van Matt Pierson and Alan Davidson” zelf te kopen.

Ben je met de camper of tent? Wij sliepen op de camping Kowai Domain.

Meer over reizen met de camper in Nieuw-Zeeland?

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis